úterý 28. prosince 2021

Náš úplně první

 Vánoce 2021 jsme si užili, každý podle svého vkusu a nyní se budeme těšit na konec roku, pak na jaro a tak dále...

... abych ten konec roku nějak vesele a slavnostně uzavřela, rozhodla jsem se dát na blog povídání a fotky z našeho úplně prvního adventního zájezdu s Janou.

Byl začátek prosince 2007, čekala mne operace a docela nepěkné hrátky s doktorama a tak jsem si řekla, že ukecám Janu, aby se mnou jela na dvoudenní zájezdík do Harzu, na který jsem tehdy narazila v dnes již zrušené cestovce přímo v Nera. Janě se moc nechtělo, přeci jen měla plno práce s přípravami na Vánoce, ale to neznáte moji výřečnost! - prostě jsem ji tak zpracovala, že raději kývla. ( určitě si myslela něco o štěnicích! ) A jelo se. Ráno jsme na Florenci pobíhaly jako antilopy a hledaly správný bus, bylo jich tam totiž 52 a nebylo snadné najít ten náš. Nakonec se povedlo a už jsme uháněly na sever. Čekala nás města Quedlinburg, Wernigerode, Goslar, Halberstadt, Lipsko...a něco málo k tomu.Třeba si zájemci prohlédli doly u Goslaru. Protože jsme na Advent jely prvně, byly jsme ze všeho nadšené a unešené, ani nám nevadilo, že počasí nám moc nepřálo. Hotel byl perfektní a tak nějak jsem zapomněla, že po sobotě a neděli naklušu do špitálu, kde mě budou týrat.

Moc jsme si to tehdy užily a od té doby jsme jezdily na adventní ( a nejen je ) zájezdy s nadšením mnohem větším, laťka byla nastavena dost vysoko.

Vybrala jsem pro vás, milé KOČKY, z tehdejší cesty po bývalé NDR pár doprovodných obrázků a snad se i vám budou líbit, mně připomínají krásné chvíle a Janě i teď občas děkuji, že to tehdy podnikla a věřila mému čuchu na pěkné cestování. A jak správně tušíte, jezdíme od té doby na adventní zájezdy rok co rok a někdy i na dva až tři! Pokud nám do plánů nehodí vidle třeba covid!




















Sortiment jak na posledního dubna:


Zdravím vás, přátelé!:


a tady Jana s jakýmsi certifikátem, už tehdy!: asi její první vakcína?


Blog jsem začala psát až v dubnu 2014 a tady se ukazuje, jak ta Jana je ve všem napřed!

6 komentářů:

  1. Vtipný článek a hezké fotografie Jiřinko. V Hallberstadtu žila moje teta a příbuzní z matčiny strany.Rodiče tam několikrát u nich byli,ale já ne. Musela jsem se postarat o ovce, králíky,slepice, husy, které bylo třeba nakrmit. Ale oni byli u nás a tak jsem se i s nimi setkala. Bohužel už žijí jen v našich vzpomínkách. To jsem odbočila. Měly jste s Janou krásný zájezd a máš hezké vzpomínky. Krásné a pohodové dny Ti přeji Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou krásné vzpomínky, Jiřinko! Advent v německých (a nejen v nich) zemích má veliké kouzlo!
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko,to jsou nádherné trhy a je dobře,že jsi se tam před náročným obdobím vypravila.
    Dokud jsem chodila do práce byl konec roku velmi náročný,na počítači jsem musela pracovat i na štědrý den a dovolená mohla být až po roční uzávěrce a to v březnu.Co jsem v důchodě o svátcích počítač ani nezapínám.Tvoje příspěvky zpět jsem si prohlédla na mobilu.Jsou krásné a zajímavé jako vždy.
    Měj hezký poslední týden v roce

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, užila jsem si krásné fotografie, hezky vzpomínáš. Moje srdíčko potěšily krásné pokojíčky pro panenky. Na takové není v našem malém bytě bohužel místo.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  5. Prima zahájení cestovatelského nadšení dvou vášnivých cestovatelek. Pěkná vzpomínka. Jiřinko, přeji, aby těch zájezdů bylo ještě hodně a nic nám v tom nebránilo.

    OdpovědětVymazat
  6. Děvčata, to jsem ráda, že jste si s námi po letech zacestovaly a vzaly to s humorem, my jsme se tehdy tak namlsaly, a na zájezdu od průvodce dostaly další info, že jsme pak každý rok jezdily na adventy - jak už jsem tu některé časem zveřejnila. Střídáme Německo, Rakousko a později i Polsko.To jen poslední dva roky jsou problémy.Jiřina z N.
    Jitko, také s Janou naše práce byla koncem roku náročná, to známe.

    OdpovědětVymazat