čtvrtek 16. prosince 2021

Pauza

 Již delší dobu koketuji s myšlenkou, že si dám pauzu, od věcí a činností, které nejsou nutné a které pohlcují mou mysl a čas, nehledejte v tom, milé KOČKY, nic divného.

Chemoterapie poškozuje nejen nervy a moje nohy a ruce by o tom mohly povyprávět, jaké je ze mne nemehlo, ale možná to má vliv i na buňky v mozku a jinde, co já vím. Na blog se snažím připravit pár dní dopředu vždy několik příspěvků, pokouším se vložit aktuality a také nějaké archívní věci, o kterých si myslím, že by mohly někoho zajímat a pak se večer alespoň na chvíli zaskočím podívat na komentáře a mít s vámi nějaký, třeba i krátký kontakt, o ten rozhodně nechci přijít.

A nyní si říkám: každá z vás má plno práce s úklidem a pečením a jinými činnostmi v bytě či domě a já si také ráda srovnám myšlenky v hlavě nebo knížky v knihovně.

Počkám, až na tom budu krapet lépe a ustrojím stromeček ( moje oblíbená činnost ), zajdu pro nějaké roští a ozdobím ho a dám na stůl. ( nakonec jsem stromek ustrojila ve středu, heč)

Aby vám tu nebylo smutno, vymyslela jsem pro vás kulturněpoznávací záležitost: to se asi k Adventu hodí? Náhodně jsem si na včerejší podvečer vybrala knížku Viktora Fischla alias Avigdora Dagana, rodáka z Hradce Králové a později obyvatele Izraele, velvyslance, spisovatele a autora nejen Jeruzalémských povídek. 

Z nich vám zde několik dní po sobě opíšu pár těch nejkratších, nikoli však nezajímavých.

Třeba vám přijdou vhod? Snad mě za to nikdo nebude žalovat?



Tak zítra!


15 komentářů:

  1. Jiřinko, myslíme na tebe doma často. A vymyslela jsi zajímavý projekt, už se těším. Měj pokud možno pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  2. Jiřinko, to je moc zajímavý nápad!
    Myslím na tebe, však víš...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, to je pěkný nápad. Autora neznám a tak si ráda přečtu jeho povídky.
    Měj klidný den, myslím na Tebe. R.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to se těším.
    A myslím na Tebe a zároveň na moji kamarádku z dětství, která také bojuje s vetřelcem co jí síly stačí. Jste obě velké bojovnice.
    Klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Už se těším na čtení. Hlavně Jířo, nabírej sílu v klidu a pohodě!!!
    ☀️

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko, od rána jsou mé myšlenky s tebou a moc držím pěsti, aby bylo lépe. 🙏💓
    Jméno Viktor Fischl je mi povědomé, ale přiznám se, že jsem od něj nic nečetla. Budu se těšit na další pokračování.
    Opatruj se, odpočívej a klidně si dej i delší pauzu. Věřím, že nás neztratíš a o žádný kontakt nepřijdeš.
    Klidné a pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko, chápu Tě a pokud se odmlčíš, tak je jasné, že se dáváš dohromady, protože Ty jsi obdivuhodná bojovnice. Toho spisovatele neznám. Přiznám se, že teď ani knihy moc nečtu. Myslím na Tebe a hlavně si přeji, aby to trápení co nejdříve skončilo a uzdravila ses. DRŽÍM TI PALCE !!! Hlavně odpočívej, ať se vyléčíš. Blog počká a my se na Tebe vždycky budeme těšit.

    OdpovědětVymazat
  8. I pro mne je autor neznámý, takže se s ním ráda seznámím. Jiřinko, opatruje se, zdravím 😉

    OdpovědětVymazat
  9. Jiřino, přeji, aby nervy, nohy, ruce všechno se vrátilo do normálu a plně ses vyléčila.

    Autora bohužel neznám, díky za tip, povídky a drobné prózy čtu nejraději, na romány už nemám trpělivost.

    OdpovědětVymazat
  10. Autora vůbec neznám a tak se ráda seznámím.Jinak Jiřinko,odpočívej i blog počká,také nedáváme denně příspěvky.Hlavně ať jsi v pořádku.Myslím na tebe a držím palce.
    Hezký večer,opatruj se

    OdpovědětVymazat
  11. Jiřinko, my jsme tu stále s Tebou, i když tu nějakou dobu nebudeš. Každý potřebujeme občas pauzu a Ty jí potřebuješ dvojnásob. Tak odpočívej a nabírej sílu na Vánoce.
    Přeji klidné dny. D.

    OdpovědětVymazat
  12. Od Viktora Fischla mám ráda jeho Svědek téměř stoletý. Nádherný pohled a vzpomínky na Čapka, Olgu Scheinpflugovou,Masaryka, ... Marie

    OdpovědětVymazat
  13. Jiřinko,autora také vůbec neznám.A jak psaly blogérky přede mnou,odpočívej,dej si pauzu,blog počká.Dej se do pořádku a naber síly.Každý potřebuje pauzu,proto i já se teď chvíli odmlčím.Přeju Ti krásné vánoce,celé rodině zdraví,štěstí do Nového roku.A po Novém roce se uvidí co dál.Měj se krásně,Jiřinko.Držím palce a myslím na Tebe.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marťo, krásné a klidné Vánoce tobě a tvým blízkým, hodně dárků a pěkné procházky po venku a po svátcích se tu zase - snad ve zdraví - sejdeme. Jiřina z N.

      Vymazat
  14. Milé blogerky a blogeři, moc všem děkuji a vážím si toho, že ke mně na blog chodíte a že mi komentáře zanecháváte, těší mne váš zájem. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat