pátek 31. prosince 2021

Silvestr

 Je to trapné, ale u nás se nepije ani na Silvestra, někdy mi to je docela líto, že si už nedám ani vínko, však jsem měla červené, bílé i růžové ráda. Ale stárnu a zdravíčko je mi přednější, než špička, ani s kamarádkami tomu vínu jsem nikdy moc nedala, to je tak, když se kamarádím s někým, kdo je ve znamení ryb a takové ženy podle mých zkušeností alkoholu neholdují, soudě podle mé matky a mé dcery.

Můj manžel nepije a nekouří, za ženskými také (už) neběhá, leda tak mezi nimi s košíkem v Penny. Mladá by ho nechtěla a starou nechce zase on, takže moje naděje, že si ho nějaká odvede, dostává hluboké trhliny. Mám velkou výhodu, že na můj blog nechodí a tak si tady můžu vymýšlet co chci, bez obav.

Silvestr je den, kdy to u nás probíhá následovně: manžel touží po ovaru, ale většinou si ho neudělá, jen o tom mluví a dělá si chutě a já si zase brousím zuby na nějaké chlebíčky, obvykle si udělám ty s česnekovou pomazánkou, ozdobené kompotovanou mandarinkou, kompotovaným ananasem  a plátkem kiwi, neboli tříbarevné chlebíčky, nebo něco mírně pikantního a v horším případě se odbydu tresčími játry, které zbožňuju. Také různé jednohubky mám oblíbené, slané pečivo, případně pomazánku z uzené makrely, což zase nejí manžel, o šampaňském nemluvě, to jsem pila naposledy koncem roku 2017 na oslavě dokončení rekonstrukce domu. 

Milé KOČKY:

Takže to dopadne jako každý rok: manžel bude koukat na různé pořady v telce, nakonec prohlásí, že to letos nestálo za nic,  já si svařím červené víno, ( asi 1/4 litru ) aby z něho utekl alkohol a vymačkám tam celý pomeranč, přivodím si pocit, že mám svařák a po půlnoci, až skončí ohňostroj, půjdeme spát a ejhle, ráno na nás jukne Nový rok.

Bude to 2022 a snad se to naučíme rychle používat.

A já pevně věřím, že bude klid a mír a všichni váleční štváči se podívají na film Kdyby tisíc klarinetů...

bejvávalo:


A nevěřte mi vše, co tady napíšu! 

Ovšem to, že vám všem přeji krásný rok ve zdraví, to je fakt. Snad bude pro nás všechny úspěšný a optimistický.

18 komentářů:

  1. Jiřinko, u nás bude silvestr podobný.Bujaré Silvestry a že jsme si jich užili máme za sebou.Mně alkohol dávno už nechutná a tím je ze mě abstinent.Přesto jsem letos koupila malou lahvičku šampáňa,dvě deci,tak si ji rozlejeme do dvou sklenek a připijeme si.Manžel si koupil pivo,já udělám chlebíčky ,manželovi s bramborovým salátem,ten si udělal včera a já si udělám s mrkvovou pomazánkou.Podíváme se na telku a nebo si pustíme nějaký film.Já budu u toho háčkovat,protože jen tak sedět bych nevydržela a už vůbec do půlnoci.
    Hezky si ho užijte a v novém roce hlavně to zdraví.Už nic jiného aspoň my nepotřebujeme.
    Měj hezký poslední den roku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, můj manžel byl abstinent odjakživa a tak dcera na gymplu do testu napsala: otázka - pije někdo v rodině: ANO
      kdo? - MATKA
      paní profesorka mě chtěla poznat a dost se divila, že vypadám normálně a pak jsme to probraly, že vypiju tak 3 láhve vína, ale za rok!
      A to převážně takové, které někdo donesl manželovi jako dárek, tak co s nimi???
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, hezky si poslední den roku užijte. Do toho příštího vám přeji především zdraví. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, vám také a hlavně si užij panenky a výletů s pánem, co nosí batůžek!
      včera jsem si udělala seznámek míst, kam chci zabrousit v r.2022 Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Tak u nás ovar k večeři na Silvestra je. Oba máme k Silvestru spíš vlažný vztah, takže na stolku trochu cukrová, pár chlebíčků. Televize. Manžel pivo, já si možná otevřu růžové víno, když ano, tak ho budu zřejmě usrkávat další tři dny. Jsem ryba :-)
    Jiřinko, pohodový večer a v novém roce jen a jen všechno dobré.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ten můj chlap taky dnes asi utrhne nějaké to pivko, ale on si kupuje Staročecha nealko!To je jeho zvyk, co kdyby musel řídit auto.
      Přeji krásný poslední letošní večer a šťastný rok následující. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Propitých, opilých a prozvracených prvních lednů jsem si užila až, až. Zvlášť když jsme jezdili s partou na chalupu a obráželi místní hostince s dýdžejem. Tady po nastěhování to byly sice kultivované večery, které se samozřejmě jak to bývá dost často zvrtnou. Já tedy měla! sice výdrž, ale párkrát to bylo hodně těžké. Výdrž v háji (asi tím, že už není trénink) party se rozpadli, známí zmizeli poumírali, takže už dlouhá léta jsme doma, já si dám tak dvě tři sklínky vínka, muž pít sice nesmí, ale uhlídat ho je horší než malé dítě, a konečně letos opustil i svou každoroční mánii s tvorbou chlebíčků. Mě to nevadí, stejně je člověk jí jen proto že jsou udělané, kdyby nebyly nechybí mi to. Tak si v deset přiťukneme, možná i dřív a zalezeme do pelechů. Já si budu číst a prožiju si opět Silvestr podle svých představ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, máš recht, večery pod lampou s knížkou ( nejlépe vkladní ) jsou nej. Moc ti přeji, abys měla pohodu, klid a teplo. A nic nemusela. Pevné zdraví a hodně dobře zaplacené práce v r.2022....Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Silvestr mám víceméně jako normální den, jen s tím rozdílem, že si otevřu láhev dobrého vína (což ovšem občas dělávám i jindy) a jdu spát ještě později než normálně. Zatopím si v krbu, zapálím si svíčky na vánočním stromečku, takže charakterem večera se to u mne blíží spíš Štědrému večeru bez kapra :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci rejpat, ale jestli máš svíčky na tom starém uschlém stromku, tak zavolej hasičům, aby občas k tobě v rámci prevence mrkli!
      Jinak dobré víno a nespěchající člověk v ušáku - dobrá kombinace.
      Tak pěkný večer a příští rok ve zdraví tady naviděnou. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. U nás se neslavili nikdy jmeniny, natož aby jsem slavila svátek nějakého neznámého Silvestra 😁😁😁!
    Ale do do roku 3 x 2 Ti přeji hodně zdraví a ještě více výletů, ze kterých nám pak uděláš dokonalé a vtipné reportáže!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, znám jen jednu osobu toho jména a je to Slovák.
      Přeji ti, abys měla stále pevné zdraví a velkou porci smyslu pro humor, a budeme se těšit na tvé výpravy s fotoaparátem do tvé tajemné zahrady. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, tak u nás je to podobné, jen si připíjíme bílým vínem. Udělám pár chlebíčků,Ame slané pečivo. Ohňostroje bych ani nemusela. Nemám ten rachot ráda a lituji ptáčky, pejsky a zvěř. přeji ti krásný poslední den roku a v Novém roce hlavně hodně zdraví, štěstí, lásky, pohody a spokojenosti.

    OdpovědětVymazat
  8. Járo, vážím si tvé podpory a přátelství a přeji tobě i tvé celé rodině zdraví, hodně pěkných výprav do přírody a rodinné štěstí. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  9. Milá, vtipná jako vždy!
    Jiřinko, PF 2022!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Humor je, Helenko, zadarmo, ( pokud mě někdo nezažaluje ). Pa a v novém roce na viděnou...Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Milá Jiřinko, do nového roku Tobě i manželovi přejeme pevné zdraví, štěstí a ještě spoustu krásných zážitků z výletů. Dáša a Míra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, moc ti přeji šťastný život pod vaší střechou spolu s Mírou a pejsanem a abys měla radost i ze svých potomků.
      Doufejme, že tento rok bude lepší než ty dva poslední. Jiřina z N.

      Vymazat