čtvrtek 15. července 2021

Aktualita

 Ráno vyskočím ( pokus o vtip!), kouknu z kuchyňského okna a co nevidím? bagr a zakusuje se do trávníku, pěknou zeminu odvážejí někam pryč a kam, sakra, pak zasázím kytky, které jsem zatím zachránila? a do čeho je, až udělají ta hrozná parkovací místa, zasadím?

Jelikož jsem musela jet vyřešit 4 docela vážné problémy do Prahy, ani jsem neměla čas jít a převrátit bagr na záda, zbít někoho, kdo to nařídil a podobně. Ty jiné problémy způsobily, že jsem se ,,odreagovala,, a přijela jsem domů tak vyšťavená, že už nemám sílu se prát s bagristou.Nemluvě o tom, že ten hoch skončil s prací dříve, než jsem se kolem 17té hod. vrátila.

Zato v Praze jsem měla vlastně úspěch, ráno mi nejprve spravili na Arkádách mobil, neb má kartička spáchala harakiri, byla totiž stará jako Metuzalém, byli moc milí a vstřícní a vše gratis, T mobile chválím.

Za druhé mi na očkovacím míste ve Vinohradské nemocnici mladík velice pomohl, neb bylo něco špatně a nemohla jsem si doma vytisknout očkovací pas, opravil to a vše je nyní v pořádku. Jen jsem tam holt musela dojet.

Další dvě události také dopadly podle očekávání. Takže mám docela úspěšný den.  

Jen se mi, milé KOČKY, dostalo nemilé zprávy, že zájezd, již dávno zaplacený, do jižní Francie s odjezdem 8.8.21, se ruší. Ach jo.




8 komentářů:

  1. Gratuluji k úspěšnému dni.
    Když zrušili zájezd do Francie, tak to si udělej zájezd do Frantovejch lázní a budeš to mít i s relaxem😊😊😊 ( to aby jsi pak mohla ráno vyskakovat s postele a přeprati bagristu😁)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, budeš se divit, nejsi daleko od pravdy, hned večer jsme si s Janou udělaly tlf. poradu a asi pojedeme na nějaký výlet tady...chybí mi ještě tři oblasti ve Francii a jedna z nich byla tato...jsem z toho smutná.Ale proti přírodním katastrofám je toto maličkost. Jiřina z N.
      Ve Frantovkách jsem byla na léčení kdysi třikrát a v Jeseníku jednou a musím říct, lázně kdykoli ano.

      Vymazat
  2. Hlavní je, že jsi vše potřebné vyřídila. Toho zájezdu je škoda. U sousedů už je kanalizace zahrabat, ale o dva domy dal na louce se staví nové domy a tak pokud odtamtud fouká, tak o prach není nouze a navíc je celý den slyšet stroje a když skončí, tak většinou začnou vrčet sekačky. Zlaté časy, kdy se tráva sekala kosou.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nějak to mám, Járo, poskládané stejně.Sice se muselo brzy ráno vstávat, ale když někdo uměl kosou pořádně, byl to koncert. To já jsem to sekala, jako když kopu motykou,
      stejně jako se srpem, měli jsme ovce, králíky, muselo se nasušit hodně sena. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, u nás se opravuje kanalizace, techniky máme v naší a vedlejší ulici tolik, že nechápu, jak najdou to místo, kde mají bagrovat. Ten hluk je neskutečný...
    Zrušený zájezd je k vzteku, určitě si najdeš něco náhradního!
    Náročný, ale úspěšný den v Praze, tak alespoň něco
    Měj dnes klidný a pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, úsměvné je, že Jana si musela vymámit v práci na ten termín dovolenou, já jsem si u paní doktorky oddálila na později léčbu a nakonec to nedopadlo podle představ. Ale třeba je to tak lepší, kdo ví, proč se to stalo?
      Nemá cenu se hroutit z věcí, které se dají udělat jindy. Jiřina z N.
      Ale těšily jsme se, to jo.Snad nám brzy vrátí nemalé peníze.

      Vymazat
  4. Jiřinko,to je dobře,že jsi vše vyřídila,tak jak jsi potřebovala.Zrušený zájezd je určitě zklamání,taky bych byla smutná.Ale Ty si to vynahradíš a pojedeš na nějaké hezké místo,třeba někam tady.Přeju hezký klidný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, buď si vybereme u stejné cestovky jiný zájezd na stejný termín ( a o jednom uvažujeme, ač já jsme na něm již byla ) a nebo si uděláme několik dní výlet tady. Ta situace na západě Evropy je taky momentálně dost napjatá, hlavně v Německu a Belgii.
      Uvidíme, covid a počasí hodně lidem kazí plány.
      Jiřina z N.

      Vymazat