čtvrtek 9. září 2021

Co můžeš vidět v metru

 Přeruším tímto dnešním, už druhým příspěvkem, sled reportáží ze zájezdu do Švábska ( nebojte, zítra tu bude další ) a dám sem jednu aktualitu:

Jela jsem dnes ráno, milé KOČKY, k doktorce na Karlák a tak po vystoupení z busu na Ládví hupky dupky do metra a sedím, bezcílně bloudím očima po podlaze a zaujaly mě: černé, semišové kozačky do půli lýtek u jedné svěží slečny. Krásný na ni pohled, hlavně pro pány, nožky měla štíhlé a dlouhé, sukni naopak krátkou a tak mi přeběhlo hlavou, co tu ještě můžu vidět?

Hodně ještě sandálků, spousty tenisek, sukně krátké, dlouhé a kraťasy i dost rozervaných džín. Zvednu oči a samé roušky. Pár lidí s kufry a batohy, ti mizí na Hlavním nádraží, aby stihli spoj...jinak samé běžné cestující, oči zabodnuté do mobilů...

Na I.P.Pavlova se vleču k tramvaji a posléze vystupuji, abych po rozbitém chodníku docválala na Karlák.Takový můj obyč čtvrtek.



Připadala jsem si jako v naší ulici. Což o to, já to nějak prokličkuji, ale ti lidé o berlích, aby měli raději křídla.

8 komentářů:

  1. Všude se něco kope. Posledně jsem zaslechla u nás takový fór...no jo musí se rozkopat města silnice, protože hledají vysvědčení a diplomy politiků, kteří jdou kandidovat do voleb....musela jsem mě smát.Hlavně těch piratskejch...


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je aktualita! super vtip. Járo, díky. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Rozbudovanost a rozkopanost je na našich silnicích a ve městech fakt na vysoké úrovni. Jen mám někdy pocit, že na nich pracuje jen jedna parta…
    Jiřinko, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, až to bude hotové, to bude nádhera, že? ale, aby to neskončilo jako s D1 - jen to dodělají, už budou opravovat opravu.
      Jiřina z N.
      pod naším oknem řežou ty divné dlaždice a tak máme, ač jsou zavřená okna, všude jemný brusný píseček

      Vymazat
  3. Jiřinko, ty bys měla psát fejetony do novin. Máš dar slova, vtip a čtenáře držíš v napětí do poslední chvíle. Když jsem došla k těm semišovým kozačkám, tak jsem uvažovala, co se z toho vyvine a ejhle rozkopaný chodník.

    OdpovědětVymazat
  4. Jarinko, jak ty pomalu dáváš život starému nábytku, tak já bych chtěla pomalu dát do pořádku nejen chodníky, aby ta naše zemička trochu vypadala...ale co jsem já, abych na to měla vliv?
    Možná, že snaha ukázat, kde je co hezkého a nespokojit se s nedobrým stavem?
    Posílám ti moc hezký pozdrav do krásného Slezska.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. U nás je taky rozkopané kde co.Někdy si říkám,jak by to bylo hezké,kdy byli spravené cesty,chodníky,všude plno zeleně,kytek.Ne jako se po zimě všechno látá provizorně,co nejrychleji,hlavně ať to je a protože to nevydrží,tak se to před zimou látá zase.hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, u nás celá ulice prochází rekonstrukcí asi tři měsíce a má to být hotové ke 20.9.2021 - ale takovou opičárnu jsi ještě neviděla. Pak, až budou experti hotovi, to nafotím a bude to perla blogu.Míst na parkování bude možná i méně, než dřív, ale úbytek zeleně velký.Jiřina z N.

      Vymazat