čtvrtek 20. ledna 2022

Bojím se

Bojím se, milé KOČKY, otevřít olejovky, aby na mne odtud taky nevyskočili: Vémola a jeho umělohmotná partnerka, Krainová, Hanychová či Kerndlová, Slováček a Patrasová, Rolincová a D.Gottová, případně několik dalších děsně důležitých lidí - protože o nějakou zprávu o někom, kdo třeba našel potřebný lék nebo napsal fajn knížku a nebo dělá na něčem opravdu důležitém, o tom se nikde nedočtete a i když jsem nikdy nekupovala bulvár, ani to nečtu, stejně při zapnutí internetu se neubráním tomu, abych je tam viděla.

(Felixe bych se, pokud bych ho potkala, zeptala, zda slyšel, že špinavé prádlo se má prát doma. A jestli ví, při jeho pokročilém věku, co znamená slovo trapnost.)

Vždy si říkám, honem pryč a jsem moc ráda, že svůj čas dokážu rozdělit mezi aktivity, které mě pak zpětně nemrzí. A není to jistě jen tím, že mi bude ( možná ) v únoru 74 let. Jen se při svém věku divím, že se někdo může uživit poflakováním u moře a myslím na ty lidi, co musí brzy ráno vstávat a osm hodin denně se pořádně otáčet, aby si vydělali na chléb - mimochodem u nás chleba náhle zdražili o šest korun. Jsou věci, které jdou mimo mne a pak takové, že se musím nad tím zamýšlet a říkám si - není tohle výsměch lidem opravdu pracujícím? Zaplať pánbu, že jsem v důchodu a nemusím to řešit.

Omlouvám se všem, kdož sem nakouknou a budou čekat nějaké výletování, ... je to jistě u mne výjimečné téma.


Pozor, nemám nic proti dovoleným u moře! To zelené na lavičce je moje sestra v Makarské a na tuto dovolenou jsme si se sestrou vydělaly prací a byly tam spolu a rády několikrát.

21 komentářů:

  1. Jiřinko, souhlas ! Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, už toho bylo na mně nějak moc, musela jsem upustit páru. A to na ty články jen juknu a nečtu to! Ještě toho trochu!
      Dnes trochu zafunělo a hned mají o čem psát, hromadné nehody na asi 6 místech v republice, vytlačily zprávy o exotických dovolených, řidiči asi netušili, že když je bílá tma na silnici, že by měli zpomalit.
      Leni, ať se ti daří vše, na co sáhneš.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, co k tomu říct - vyjádřila si to naprosto pregnantně!
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, doufám, že se máš báječně a užíváš si navzdory počasí a podmínkám s covidem doma i v práci. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Včera večer jsem otevřel rybičky a uvnitř byly kupodivu opravdu rybičky. Ještě jsou, zdá se, na světě místa, které Vémola nedobyl :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tos měl, Petře, velkou kliku! co bys jinak večeřel?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, moc dobře jsi to napsala. Já jsem si teď u Martiny zpravila chuť přečtením krásného rozhovoru o paní ředitelce z muzea v Mělníku.
    Měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, nerada dávám na blog kontroverzní téma, ale někdy si to samo řekne.
      Mějte se s pánem s batůžkem krásně. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Tak, tak ! Souhlasím!
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díky, že to máš podobně. Já nikomu nezávidím, jen malou nohu, ale někdy mi to nedá a zamýšlím se nad dnešním pojetím světa a kam to povede?
      Ať třeba zveřejněj, kdo peče skvělý chleba nebo šije pohodlné boty!To uvítám.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Vtipně komentováno👍
    A co nastane, až bude po covid? To bude asi ještě více, zpravodajství jen o dalších exhibicionistech…a že jich je !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, tím jsem nechtěla napsat, že by měli psát jen o soustružnících, hornících a tavičích a traktoristech, o dojičkách.To už tady taky bylo.Ale uvítala bych nějaké opravdu zajímavé medailonky o lidech, kteří něco umí, vyprodukují a nebo pobaví.
      Užij si dnešní večer. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jenom s tebou mohu souhlasit👍

      Vymazat
  7. Jiřinko to máš úplnou pravdu. Já ani takové zprávy nesleduji. Na Primě je takový "drb magazín" před hlavním večerním programem a to se v tu dobu raději chodím sprchovat. Nezajímá mě jejich promiskuitní život, ani jejich oblékání či cestování. Je mi to fuk. Stejně tak je to o politicích. Hlavně takových, kteří zavřou pusu a mají uklizené pracoviště, je hodně. No nebudu to tu ani rozvádět. Přeji Ti krásný a ničím nerušený den. Doufám, že dnes odpočíváš a pospáváš. Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, od prázdnin 2021 nepouštíme televizi vůbec a máme pokoj. A to ostatní ti napíšu v mailu. Hezký, klidný večer. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, tak to máš naprostou pravdu. Pořád jenom nechápu, proč se zrovna těmto lidem říká celebrita. Právě jsem si ve slovníku cizích slov našla význam slova celebrita - znamenitost, vážená, proslulá osobnost, potentát. Tak teda fakt nevím ?! 😏

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to jsi hodná, žes našla pravý význam. Líbil se mi výraz p.Žbirky, když o sobě říkal, že je Polobrita.
      Krásný večer. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,ještě tam chybí Belohorcová.Jen si to představit být celý den v plavkách.
    Já se z toho picnu.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, ano, ještě pár by se jich našlo, ale nechtěla jsem je vyjmenovat všechny, naštěstí s některými už dali pokoj, třeba máma od Ornelly ( Ornella sama se usadila a je ok )a pod., tak o těch je škoda slov. Pa a přeji hezký víkend. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko,tak to jsi napsala přesně!Tady ty "celebrity"si myslí,že jsou víc než obyčejní pracující lidi,co ráno vstávají v pět do práce!Já bych jejich životy fakt žít nechtěla.No,škoda slov.Radši si přečtu nějakou pěknou knížku,podívám se na fajn film,nebo si někam zajedu(fakt tím nemyslím destkrát za rok někam k moři)a to mi stačí.Celebrity ať si dělají,co chtějí,myslím,že to zajímá opravdu málo lidí.Měj krásný,pohodový den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, tak tos mě pochopila dokonale, já těm lidem nezávidím, fakt ne, ani je nehodnotím, jen mi vadí, že je cpou pořád na oči, ale nevšímám si toho příliš.Jen si někdy myslím, že žijou v nějaké bublině a je mi jich vlastně líto.
      Daleko víc mi vadí, že i třicet let po změně režimu nejsou výrobci schopni vyrobit třeba pohodlné a přitom krásné boty pro starší lidi s velkou tlapou a nikoho to nezajímá.K čemu pak mi jsou klobouky, rukavice, kabelky, krásný plášť, když nemůžu sehnat vhodné botky?Prodavačky na nás, vysoké baby, koukají jako na obtěžující hmyz.
      ( boty a kabelky byly od mala moje oblíbené věci ).
      Pozdrav letí k tobě. Jiřina z N.

      Vymazat