úterý 25. ledna 2022

Na Dunaji

 Svěřím se vám, při zájezdu do Maďarska jsem se hodně těšila do Budapešti a Jana je mi svědkem, že jsem si to tam hodně užila a nebráním se tomu se tam někdy ještě vrátit.

Milé KOČKY, jejich tržnice a lázně a památky rozeseté po městě, výhledy z kopců na město a procházka jedním z parků mě uchvátily. Jediným stínem na tom bylo počasí, právě tehdy, počátkem května, bylo dost zataženo, právě, když jsme jeden den věnovaly jejich hlavnímu městu: i když jinak tento devítidenní zájezd byl ostatní dny často slunečný.

Provedu vás, chcete?




























18 komentářů:

  1. Jiřinko, k Budapešti mám zvláštní vztah - byli jsme tam na svatební cestě :o) A pak ještě několikrát, ale jeto dávno, ráda bych se tam zase rozjela.
    Měj pokud možno hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně tě vidím ve svatebním na nábřeží před jejich parlamentem nebo na Rybářské baště, Helo. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Haha, tam už jsem jela bez šatů :o) Tedy bez těch svatebních...
      Pa, H.

      Vymazat
    3. Jejda, Helo, to jsem se lekla, v čems tam chodila. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, užívám si krásnou prohlídku Budapešti, kde jsem nikdy nebyla. A víš, že Tvým medvídkům závidím? Procestovali tolik zemí a přitom viděli tolik krás.
    Měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, to je zajímavé, máš pravdu, už toho viděli hodně, příště pojedeš místo nich ty. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. V Budapešti jsem byla poprvé v rámci dovolené u Balatonu-no hodně dávno to už je. Pamatuji se jak jsme se snažili dostat do zábavního parku a chvíli se nám nedařilo až jsme narazili na pána, který uměl tak blbě německy jako já, takže jsme se jednoduchými větami domluvili :-). Potom jsem tam byla v rámci zájezdu od zaměstnání a naposledy jak už jsem minule psala v rámci zájezdu Města na Dunaji. Po každé se mi tam líbilo.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to je skvělé a co loutky, jestlipak to tam také znají a pěstují? Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Výmluvná fotoreportáž, lákavá destinace!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, Evropa je plná lákadel, jen ta situace není nic moc, však víš. Jsem potěšena, že si ke mně najdeš cestu. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Také jsem v Budapešti byla, dokonce 2x, ale je to už fakt dávno. Město se mi líbilo a jeho návštěvu bych si klidně zopakovala. Díky za fotky 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to ti věřím! Ale je toho tam hodně, chtělo by to více dní a někoho, kdo se vyzná v místní dopravě. Ahojky a přijď zas. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Budapešť je opravdu krásné město, což soudím z Tvým krásných fotografií. Nebyla jsem tam a tak děkuji za procházku tímto městem. Děkuji za moc pěknou podívanou. Měj hezký zbytek dne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, škoda, že je situace taková, jaká je, líbilo by se ti tam stopro! Jiřina z N.
      Dnes jsem tu jen na skok a musím říci, ty můj anděli strážný, že to proběhlo docela dobře a zeť mne pak dopravil domů.

      Vymazat
  7. Budapešť se mi moc líbila hlavně Rybářská bašta a moc děkuji za připomenutí.Byli jsme tam 2x i v lázních s manželovým bratrem a švagrovou a nebylo to vůbec špatný.
    Jezdili jsme s dětma i k Balatonu.Docela bych se do Maďarska zase podívala.
    Jiřinko,hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, jeden nikdy neví, co ho vezme za srdce, ale je pravda, že města Prahu, Vídeň a Budapešť mám v oblibě.Přijde mi to takové normální středoevropské a na řece a to já mám ráda a taky se to dost pěkně fotí. Ale ta Budapešť a vůbec Maďarsko mi udělaly díru do hlavy s jejich množstvím lázní a památek, o kterých jsem neměla ponětí.
      Pac a husu Jiřina z N.
      Ráda bych tam jednou jela na tři dny na adventní zájezdík.

      Vymazat
  8. V Budapešti byl před třemi lety můj syn a moc se mu líbila.Prochodili ji tenkrát hodně,rádi bychom se tam zajeli podívat.Měli jsme to v plánu loni,nevyšlo to,proto jsme jeli do Krkonoš.Situace cestování moc nenahrává a letos to opět nevidím moc růžově.Děkuji za pěkné fotky,aspoň takto jsem se podívala.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, já jsem byla v Maďarsku poprvé s manželem na asi 6 dní? a později s kamarádkou na 9 denním zájezdu a obojí mne příjemně překvapilo.
      Jela bych klidně zas.Jiřina z N.

      Vymazat