neděle 2. ledna 2022

Neděle, v roce ta první

 Jen ten nový rok začal, ráda jsem se vrátila ke svým starým zvykům: je neděle, tak se sluší usadit na sedačku a pustit si Toulavku a Objektiv a zacestovat si, i když zatím jen díky telce. Tady a teď je taky prostor, abych se pochlubila dárky, které mi před pár dny k Ježíšku donesli darovníci:

náramkové hodinky, přesně dle mého zadání: kulaté, zlaté, s vteřinovkou, s bílým ciferníkem, s čísly, asi 3 cm velké, s koženým řemínkem:

koukám, že jsem to nafotila ještě s ochrannou folií, já jsem exot!





dvě knížky podle mého vkusu

 ( a zeťovi moc děkuji, že Ježíškovi s dárky pro mne dobře radí každý rok )




ponožky dědoles s obrázky fotoaparátů: proč asi?



dva hrníčky od Honzíka pro dědouše a pro mne do auta na výlety:


Honzík nám tam dokreslil myčku a troubu a kredenc!



Jedna z knížek je od V.Větvičky a kol., už ji mám přečtenou!,  o alejích jsem kdysi viděla pořad v telce, tuším, že ho dělal můj oblíbený V.Cílek!,  a nyní jsem si početla se zájmem i v knize, moc pěkné!

Milé KOČKY a jsem zvědavá na vaše dárky od Ježíška.


16 komentářů:

  1. Jiřinko, krásné dárky! Hodinky jsou elegantní, Ziburu čte s nadšením moje mamka, ponožky vtipné a dárek od Honzíka skoro dojemný! Taky bych se měla pochlubit, byla jsem hodná...
    Přeji krásnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, to se těším, na tvé dárečky. Já jsem spokojená a jestli budu mít dost času ty hodinky odnosit, budu ráda.Jsou přesně podle mých představ. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,dárečky jsem ti už pochválila,jsou opravdu krásné.
    Já jsem ráda,že si mám teď s čím hrát.Zkouším své recepty v horkovzdušné fritéze.Předáváme si je s dcerou a sestrou,které je mají také.Cukroví už nemáme,já ho hodně rozdala a tak jsem ve fritéze včera upekla buchty.Asi vydám kuchařku,hi,hi.
    Měj hezké první neděli v novém roce.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tak ať ti fritéza dobře a bezchybně slouží.
      Cukroví ještě máme a bereme si ke kávě denně. Už se zásoby ztenčily. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, moc pěkné dárky. Také se těším na Toulavku a Objektiv. Já jsem na Silvestra přečetla knihu od Věry Finy, je to pohlazení po duši. Krásně se u ní vzpomíná na dětství. U nás jsem Ježíškovi radila s dárky já. ;-)
    Přeji Ti krásnou neděli s oblíbenými pořady. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, od Věrky mám knih několik.Já jeden dárek pro manžela ještě mám, jak bude hezky, pojedeme na velký výlet a on si to odřídí a já budu navigovat. Pa a užij si každý den Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,předně ti chci popřát do Nového roku,hodně zdraví,štěstí.Samozřejmě přeju i Tvému manželovi.Potřebovala jsem malou pauzu od pc,bylo toho loni všeho nějak moc,ale to tady psát nechci.Dárky,které jsi dostala jsou pěkné,knížku kterou máš od Ládi Zibury, jsem četla,měla jsem ji půjčenou.A líbila se mi.Ponožky jsou vtipné,taky dárek,co potěší.No a hodinky,ty jsou teda moc pěkné.Já dostala taky knížky,co jsem chtěla a těším se až se začtu.Jiřinko,přeju ti ještě jednou vše nej nej a snad bude tento rok lepší než ten,který právě skončil.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marťo, děkuji za milé přání a jako všem ostatním lidem i tobě přeji hlavně zdraví, hodné lidi kolem a hodně dobře zaplacené práce.To ostatní si koupíme nebo si nějaké to potěšení dopřejeme, třeba výletování. Pac a husu Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko moc hezké dárečky jsi dostala. Hodinky jsou moc hezké a podobné mám také. Letos jsem dostala tzv. chytré hodinky, které měří vzdálenosti pomocí kroků. Nijak jsem po nich netoužila a ani je zatím neumím moc ovládat, ale naučím se ...Měj příjemné a klidné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, ty jsi ovšem oproti mně technicky zdatná osoba a já bych se to nenaučila ovládat. Já bych musela ke každé složitější věci mít mechanika. Já jsem toužila po hodinkách, podobných jako mám, ale o něco větších, abych na ně viděla a to se povedlo a jediná věc byla jinak, než znělo zadání: byly dražší,než jsem za ně byla ochotna dát já. Ale do toho se Ježíškovi nepletu!To je jeho problém.
      Pak mám ještě hodinky hodně velké a ty nosím na výlety.Ty se zase nehodí vzít na ruku, když jdu do divadla a pod.
      Ty tvé hodinky jistě brzy zkrotíš a při výšlapech po okolí Rbk využiješ. Ať žijí dárky a jejich majitelky. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Hodinky, také by byly přesně podle mého gusta! Na těch čas se, jen tak nepřehlédne…a že nám letí…😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, já jsem vždy měla kulaté hodinky a hodiny, neumím si představit na ruce nebo na zdi jiné. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, ten dárek od Honzíka je boží, jeho dekorování nemá chybu ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni a to mi ještě kladl otázku, abych tipla, co je myčka a co trouba! Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřnko,dárky moc hezké. Také jsem zhlédla s chutí konečně opět Toulavku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý je trochu závislák a já jsem na Toulavce, Objektivu a kdysi i Plovárně s Markem ...Od prázdnin nepouštíme telku, ( měli by nám udělat slevu na poplatku ) a manžel mi pořady, které chci vidět, nahrává a já je večer shlédnu, když mi není všelijak.
      Jiřina z N.

      Vymazat