pondělí 3. ledna 2022

Čtyři kroky

 Byl Silvestr, den třicátý první, prosincový, roku 2021 a krátce po obědě mě napadlo, že bych mohla rok zakončit stylově, hihi. Byl tu dopoledne Honzík, pro kterého si ve 13,30 měli přijít rodiče, v poledne se zvedl vítr a rozehnal mraky...udělala jsem tedy 4 kroky, abych svůj nápad zrealizovala:

 1. V první řadě jsem se podívala do počítače, jak na Silvestra jezdí busy, abych někde nezůstala bez dopravy, a pak jsem nahodila respirátor, kulicha, kabát, batoh a fotoaparát a davaj do Prahy. Všimněte si, prosím, že jsem nenahodila úsměv, neb pod rouškou není potřeba. Doma jsem zanechala neumyté nádobí po obědě a manžela. Něco jako horor - viz film Sám doma!

2. Druhým krokem bylo, že jsem se dopravila na Kobylisy a naskočila jsem do sedmnáctky, kterou jsem dojela k Právnické fakultě a zde jsem si udělala kolečko: přes most, pak po malostranském břehu ke Karlovu mostu a pak zpátky na Staré Město, vypočítané jsem to měla tak, abych v uličkách Starého Města byla už potmě a malovala jsem si to následovně: že tam nebude ani noha a já si nafotím prázdné, tajemné ulice s nějakou tou rozsvícenou lampou a otlučenou zdí barokního paláce?. Ó, jak jsem se spletla! Všude plno lidí, jak Čechů, tak rusky, italsky a slovensky mluvících, davy! Pomalu se začalo stmívat a já jsem se snažila i tak co nejvíc fotit.

3. Třetím krokem bylo, že jsem si sedla v jedné kavárně ke kapučínu a něco k tomu a tím jsem měla zdejší WC zadarmo. Pak jsem se přesunula ke Staromáku a následně do Pařížské, abych si zde jako zašopovala a na naší známé zastávce u Práv.fakulty jsem vzala zavděk opět  tramvají č.17 a dojela zase zpátky k busu a pak domů.

4. Poslední, čtvrtý krok byl jasný, stáhnout fotky do počítače a udělat vzorek mého snažení s aparátem pro vás, milé KOČKY, na blog. A tady to máme:










Botka zn. Baťa:






Tady Halinu nepotkáte!:










...fotky jsem rozdělila do dvou částí, tak už zítra tu máte druhou polovinu...

Milé KOČKY, sice mě bolelo po návratu koleno, ale byla jsem s tím svým nápadem spokojená.A předtavte si, nádobí i manžel na mne doma počkali!!!

Na Ládví jsem ještě stihla v tom roce poslední dobrý skutek, vystoupila jsem z tramvaje a koukám proti po kolejích jde chlap, asi 2-3 metry před stojící tramvají sebou plácnul na koleje, tak jsem ho za rukáv a záda začala zvedat a pomohla jsem mu k zábradlí, kde jsem ho ,,přehodila,, jako deku, aby se nesvalil zpátky před tramvaj, tramvaják stále čekal, jak to dopadne a teprve pak odjel. A kousek odtud blikala velká sanita, kde tři záchranáři dávali dohromady jiného, také asi lihem upraveného člověka, no, Silvestr nám klasicky začal.

18 komentářů:

  1. Jiřinko, udělala jsis prima výlet a fotografie z něho se mi moc líbí, hlavně ty s těmi průhledy. Těším se na další... Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, stačí nakouknout zítra. Moc tě zdravím. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, ty jsi žena činu. U nás bylo zataženo a škaredé a sychravé počasí, tak že ani na plánovanou novoroční procházku nedošlo kvůli dešti. Pořídila jsi moc hezké fotografie. Máš štěstí, že přece jen u vás je lepší spojení hromadnou dopravou do okolí, než tady, kde spoje zase protřídili a dost jich zrušili. Kdo nemá možnost cestovat vlastním cestovním prostředkem, tak mu nezbývá než chodit po okolí pěšky...ale i to se dá. Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, ono mi to někdy nedá a raději vypadnu, ačkoli sama nerada někam jdu, ale když manžel není ochoten a kamarádky mají něco jiného, tak jsem se naučila jet sólo. A taky to jde.Bus do Prahy kolem půl hodiny a mám to zadarmo, no, není co řešit. A práce mi neuteče a jak vidno, počká.
      To pršení ve Výběžku znám a je to únavné.Snad to brzy změní na sníh a pravou zimu.
      Hezký den Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, moc hezký výlet i fotografie. Majitel auta asi nebyl nadšený, že jeho auto dostalo nové obutí.;-) Těším se na pokračování.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, jen nevím, proč mě u té botičky hned napadl Baťa.
      Pěkné dny přeji na Vysočinu. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,obdivuji tě.Co nápad,to skutek.
    Fotografie jsou nádherné,sluníčko,pokud svítí je takové teplejší.
    U nás bylo zataženo,ale vezli jsme něco mladým na Olšinu a asi po 5 km jsem nechali mraky za sebou a mohli jsme uskutečnit naši silvestrovskou vyjížďku po milých místech Českého ráje.A lidí bylo všude jak na pražském mostě.
    Měj hezký začátek týdne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však vy taky nesedíte, Jitu, doma a jste neustále v pohybu. Dnes, v pondělí, jsem si udělala brigádu v bytě a zapojila mého pana Bručouna a zítra by se klidně mohlo někam vyjet, čt se blíží a začínám se bát. Musím to něčím zaplašit. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. No vida, v Kobylisích na metru jsme se mohli vidět, protože jsem tudy ráno jel do práce a odpoledne z práce :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míjení dvou kavárenských povalečů?
      Tomu místu říkáme s kamarádkami, když se odtud odjíždí na zájezd, že to je u Katastrofického úřadu.Petře, přeji úspěšný rok 2022.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jířo, nejen báječná fotografka, ale záchranářka a ovšem vynikající plánovačka!!! Holt život patří připraveným!!!☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, ani jsem tomu člověku neviděla do tváře, zda byl starý nebo mladý, netuším, ale těžký byl jako pytel zrní.Jen jsem se bála, aby se ta tramvaj nerozjela, dokud stojím v kolejišti, sice mám nohy staré a zlobí mě, ale pořád mě nosí.Jak znám dceru, ta by mi řekla, tak ti koupím dřevenou s hákem na konci, to má své výhody.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jsi žena činu, rozhodnutá jsi ve chvilce a ještě stačíš zachraňovat okolí. Praha je na Silvestra vždy plná turistů, ať už těch našich nebo cizinců, a to hlavně právě ve středu města. Ale zvládla jsi to, díky za zajímavé fotky 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S náhubkem jsem si, Evi, připadala nepatřičně, ale i při trojím očkování se bojím chytit covid a tak bez respirátoru ani ránu.Moc lidí to tam nemělo. Já jsem ale starší model a tak musím být opatrná.Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Já to pořád říkám - žena činu!
    Miluji tvůj humor, miluji tvou akčnost, Jiřinko!
    Jen si nám zapomněla napsat, co ses v Pařížské vybrala :o) Světlo bylo tedy úžasné!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, nafotila jsem tam u věhlasných firem výlohy a pošlu vnučce, jako inspiraci, já už svůj styl mám a nehodlám ho měnit.hihi. ( pozn.pod čarou: stejně měli zavříno, tak jsem neutratila ani korunu ) Pěkný večer Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,super fotky i výlet 👍🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, KOČKO, tak jsem ráda, že fotky naší Stověžaté potěšily. Z některých fotek by se dalo usuzovat, že není stověžatá, ale ježatá.
      Jiřina z N.

      Vymazat