pondělí 24. ledna 2022

U císaře pána

 To je pořád Praha, Praha a co takhle Vídeň, Budapešť nebo Waršava? Slušelo by se podívat po čase někam okolo, a když už jsem si ve svém zimním světě na tohle město vzpomněla, nic mi neudělá sem pár fotek přidat spolu s několika slovy o jednom ze zájezdů do rakouského hlavního města.

Milé KOČKY, poprvé jsme tam jeli s mým mužem busem brzy ráno asi ve 4 hodiny z N. a to bylo pro mne za trest, vstávat v nekřesťanskou hodinu. Podruhé to nebylo jiné, a tuto cestu jsme měli opepřenou tím, že jela také moje sestra a její přítelkyně. O této druhé cestě do Vídně bych tu ráda poreferovala obrazem, nevadí?

Byli jsme tam v létě a to je jiná káva, než adventní zájezd, teplo, slunečno a kytky na každém rohu. Program cestovky byl běhání po památkách, ale dostali jsme i čas na posezení v kavárně a nějaké to osobní volno.




































Kdo už ve Vídni byl, pozná, že jsem hodně vybírala z mnoha fotek a kdo tam ještě nestačil zajet, musí se s mým výběrem zatím spokojit, než si nafotí svoje a třeba i lepší.

Že je to na Vídeň málo?:













22 komentářů:

  1. Jiřinko, moc hezké fotografie. Já jsem tam nebyla, ale syn Pavel a vnučka Katka ano a oba byli krásou města nadšení. Děkuji za úžasnou podívanou. Krásný den ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarunko, tam jsem strhala foťák i podruhé. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Trochu nostalgicky tady vzdychám. Naposledy jsme tam byli před dvěma roky, o adventu, s přáteli vlakem. To byl svět ještě v pořádku... Byl to nádherný den. Ač jsme mysleli, že to nestihneme, dojeli jsem i Hundertwasserhausu, kamarádka tam byla poprvé a byla okouzlená, stejně jako já před roky... V prosinci jsem tam chtěla na výstavu Modiglianiho do Albertiny, ale t už nešlo...
    Jiřinko, měj krásný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, těch výstav neuskutečněných je škoda,covid narušil kde co. Snad to jednou skončí a zase bude dobře. Hezké dny: Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, zdravím. Do Vídně jezdím ráda, v létě i v zimě. Je to krásné město, ale je tam hrozné letiště, člověk si tam nemá ani kam sednout. Už jsem se zařekla, že z Vídně už nikam letět nechci. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tak tuto zkušenost nemám, na letištích jsme byla pouze u nás při leteckých dnech a nikam jsem neletěla ( leda tak na Petrovy kameny 30.dubna).
      Užívej si každý den, KOČKO. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Ve Vídni jsem byla naposledy s kamarádkami na zájezdu Města na Dunaji. Něco jsme pochodily, ale zcela určitě ne všechno :-) Takže s Tvými prima fotkami jsem si tam opět chvíli pobyla.
    Měj hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak snad to nikoho neurazí, když tam v zimě nakoukneme. Pěkný týden Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, ve Vídni jsem nebyla, tak se kochám krásnými fotkami. Vy jste si výlet určitě užili.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, to ano, pokaždé, ale prvně jsem měla trochu starost, hned zkraje se mi ztratil manžel a než se našel ( byl na rozdíl ode mne naprosto v pohodě ) byla jsem nervozní, protože neumí německy.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Také jsme tam byli před lety s manželem a i pro mne byla hodina odjezdu příšerná. JInak se nám zájezd líbil, počasí nám přálo a viděli jsme spoustu zajímavých míst. Zdravím 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak to máme podobné zážitky, jen při prvním zájezdu nám kvečeru odvezli paní průvodkyni do nemocnice a museli jsme na ni čekat, než ji vrátili a tak dojezd do N. byl až v noci.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Nádhera. Vídní jsme jen projížděli, takže jsem se ráda prostřednictvím Tvých fotek podívala i do města.
    Jiřinko, měj krásné pondělí. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, je to pěkné, parky hodně proložené město a stojí za návštěvu. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Užila jsem si, byl to krásný valčík na krásném “modrém Dunaji”💃🏼

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi vždy v souvislosti s Vídní tahle skladba přijde na mysl. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,je to nádhera.Vídní jsme projížděli několikrát při naší cestě na jih.Zastavku udělali jenom 2x.I tak jsem poznala,že je to moc krásné město.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvítala bych, Jitko, kdybych tam mohla třeba jednu noc přespat a jít si večer někam sednout a jen tak v letní čas vnímat atmosféru města. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Ve Vídni jsem byla o adventu, v létě je to přece jen lepší. Ale byly jsme v Schönnbrunu, prošly okolo sv. Štěpána, Albertiny, Hofburgem k radnici, a zpátky Volksparkem dolů k nádraží a Prátru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy - pořádná štreka! Ale ty jsi nezmar! Já jsem o Adventu byla v Rakousku na mnoha místech, nicméně ve Vídni ještě ne.Třeba se mi to jednou povede, dosud jsem pro adventní zájezdy volila jiná místa v Rakousku a Německu. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Ve Vídni jsem nebyla,je krásná,děkuji,že jsem se mohla pokochat tvými fotkami.Měj se krásně.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, zlato, za chvíli se budu asi taky jen kochat starými fotkami, jestli to takhle půjde dál.I když, už máme s kamarádkou objednané nové cesty za poznáním, jen aby to vyšlo. Jiřina z N.

      Vymazat