pondělí 14. února 2022

Měsíc oslav

 Únor, u nás měsíc oslav, jenže, kdo si představuje bujaré veselí a potoky alkoholu s mnoha platíčky chlebíčků a patrovými dorty, bude zklamán. Jo, dárečky, kafíčko a nějaký zákusek, to proběhne, nicméně hlavně si popřejeme a oslavenec dostane kytku, na tom já si ujíždím.

Hned prvního února má narozeniny moje úhlavní kamarádka z Rumburka. První oslavenkyní z rodiny je moje starší vnučka, má svátek v prvním týdnu února, následuji já,  jelikož mi rodiče dali jméno, které je v kalendáři den před mými narozeninami, moc mě to netěší, ale co nadělám. Naštěstí dcera mi dává dárky jak k svátku, tak k narozeninám a nijak mě nešidí. Už jsem si na to za ta léta téměř zvykla, hihi. Následuje narozeninami moje dcera, a hned za ní má narozeniny kolegyňka Jana, která se mnou jezdívá poctivě a obětavě na zájezdy. Svátek měla v únoru i moje matka a moje tchýňka, ale bohužel, ty už oslavují jinde a jinak. Taky mají svátek Lenky, což jsou jak moje švagrová, tak některé blogerky, kterým  - pokud nezapomenu, bych ráda popřála. Narozeniny v únoru, to jsou Vodnáři, ti mají zajímavou pověst, ale není to s nimi snadné!

Celá dlouhá léta jsem ráda dostávala bonbonieru a kytku, při množství gratulantů to bylo zajímavé množství dobrůtek, a taky kila šla nahoru, proto jsem se obvykle o čokoládu rozdělila. Teď při mých hodnotách glykémie mi asi přinesou něco děsně zdravého a na čokoládu můžu zapomenout. Ani lahvinky s vínem nebudou, rozjařit se musíme i bez vína, leda koupíme hroznové.

Milé KOČKY,

jakpak to máte s oslavováním Vy? Vždy závidím lidem, když mají narozeniny v létě a na pugét pivoněk mohu já v únoru leda tak zapomenout. Naštěstí mám ráda všechny kytky. Hlavně, že se s mladými a s vnučkami uvidím a že si čas spolu užijeme.






A jestli tu mám opravdu do těch plánovaných 99 let být, mám před sebou ještě celých 25 let - to bude příspěvků na blog!



18 komentářů:

  1. Jiřinko,slavíme,ale alkohol proudem neteče,ženy nepijí a chlapi v čele s manželem si dají pivo.Nás čeká konečně 2x odložená oslava vodnářů v sobotu.Ač ráda peču,tak sladkého moc nebude,ale chlebíčky a slané pečivo určitě.Hlavně to bude o legraci,možná,že budeme hrát hru,tu vždy přiveze vnuk.Mám rodinné sešlosti moc ráda.O víkendu jsme byli u nejmladší sestry a všichni společně jsme jeli na oslavu narozenin neteře.
    Ať se oslava vydaří.
    Měj hezký začátek týdne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, my se sejdeme až v sobotu podvečer, až dorazí z hor domů mladší vnučka a pak se přijedou na chvíli na mne podívat ( s dárky, jak tuším ).
      Dárky vnučce a dceři jsem už před časem dala, ale nějaké maličkosti tady na ně ještě čekají.My s dcerou razíme teorii, že dárky se můžou dávat celý rok i jen tak!
      Tak si to v kruhu blízkých užij. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Já mám narozky v březnu, takže na pivoňky to taky nevypadá. U nás svátky a narozeniny jsou tak nějak rozložené po celý rok, jen únor se rodině vymyká:-).Ale jeho poslední den je dnem narozeninovým mé kamarádky - ženy mého bratrance. Letní slavení se většinou pospojuje a odbývá se u ml.syna na jeho zahradě. Je tam bazén, udírna, venkovní kuchyň, takže na takové akce jako dělané.
    Všechno nejlepší k nadcházejícímu svátku a narozeninám.
    Pohodový den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, březen už je skoro jarní a bývá to optimistické období, u nás už jsou trávníky trošku zelené a vypadá to nikoli zimně. Jeden můj spolužák byl narozený 29.2. a tak měl narozky jen jednou za 4 roky.
      Manžel je v polovině července a tak jsme s přáteli dělali celá léta sešlost na jeho narozeniny, ovšem covid nám to přerušil.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,u nás oslavy probíhají spíše v mírnějším duchu.Já slavím v listopadu,můj mladší syn je narozen v lednu,starší syn v březnu.Většinou koupím nějaké chlebíčky,zákusky nebo něco dobrého upeču.Alkohol u nás nepije nikdo,takže spíš kafe,kapučíno.Popovídáme si,jsme rádi,že můžeme být spolu.Přeju ti aby se oslava vydařila,a všechno nejlepší k narozeninám i k svátku!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, já se považuji za oslavovací typ, hlavně mě baví vymýšlet nějaké blbiny a překvápka nejen pro oslavence, ale i jeho gratulanty.
      Třeba jednou, kdysi, jsem je všechny vyzvala, aby přišli v pruhovaných tričkách a s námořnickou čepicí, moc neposlechli, ale i tak jsem výzdobu udělala v tom námořnickém duchu a s palmami, vyrobenými z plastových zelených lahví a koukali.Olejovky a podobné tovary jsme naaranžovala do kouta a vypadalo to hezky, sítě na lustr, mušle od moře na tác a hned bylo jasné, která bije.
      Opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Nejdříve Ti Jířo blahopřeji a přeji šťastnou cestu, nejen k Tvým výletům, ale hlavně k těm 99 letům!!!☀️
    Jsem sice ta letní várka, a asi proto, že to je během prázdnin, nijak se to neslavilo. Teď se děti postarají, abych nezapomněla, že jsem vždy v srpnu o rok starší 😉.
    Pá pá, hezky si ty oslavy užívej!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, srpenec, to jsou Lvi? to je dobré znamení!
      Já mám doma Raka a ten vždycky na svátek a i narozeniny nadává, že nic slavit nebude a tváří se, jako by mu někdo přišlápl kuří oko, ale pak je rád.
      Za přání moc děkuji a uvidíme, jak nám to tady půjde. Přece jen 25 let není málo. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, ze srdce ti přeji tu nej oslavu a hlavně pevné zdraví a stále tak statečnou, veselou a optimistickou mysl!
    Moc ráda sem budu chodit ještě 25 let!
    Nás čeká oslava mé mamky, asi v neděli. Musím vymyslet dort :o)
    Měj se moc hezky, pa Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, mamince přeji pevné zdravíčko a v kruhu tvé rodiny jistě pookřeje. Dej vědět, jaký dort jsi udělala, rádi se na tvém blogu pokocháme.
      Jestlipak oslavujete i pejskovy narozeniny? Naše vnučky mají nějaký den v roce oslavu jejich morčátek!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Ani u nás alkohol proudem neteče, nejraději se sejdeme na zahradě u dcery, moje narozeniny jsme v posledních dvou letech neslavili, ale ani mi to nevadí. Jsem v lednu a to se nedá ani sedět venku a do bytu si pozvat bandu být pak uštvaná z příprav, se kterými mi ti dva mužští doma nepomůžou, tak raději neslavím. Kulaté jsem měla v restauračním salonku, ale pak přišel covid a mnohé se změnilo. Ani synovi 40. narozeniny jsme kvůli covidu neoslavili. bylo mu to trochu líto, ale smířil se. Dárky dostal. Za pár dní jedeme slavit k dceři narzeniny vnučky a fakt se už těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, já osobně bych si narozeniny přála oslavit na louce plné kopretin, malý stolek s trochou dobrot a jen tak sedět v teplém vzduchu na dece, koukat se okolo a povídat si s blízkými, mít domek a u něj zahradu vzadu v sadu, tak by to šlo, hihi.
      To bych oslavičku přesunula z února na červen.
      Dvoudeckou dobrého červeného bych to spláchla.
      Oslavu vnučky si užij. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, u nás je to také s pitím vždy jen symbolické. Já mám doma to samé, co Ty, také Raka a také se tak tváří. Já jsem na tom jako Renata - tedy Lev. Dříve jsme grilovali u nás na zahradě, ale co jsme zrušili pronájem tak se sejdeme celá rodina u syna a vždycky je veselo...Přeji Ti upřímně hlavně hodně zdraví a oslavu klidně posuň na měsíc červen a třeba s pivoňkami. Vždyť je potřeba slavit každý den, kdy je člověku dobře, třeba i douškem dobré vody.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, máš naprostou pravdu, radovat a oslavovat se vyplatí co nejčastěji, protože jeden nikdy neví, do kdy to tu má vyměřené. A díky za vše. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, předně Ti přeji hodně zdravíčka.
    U nás byl v únoru narozený můj tatínek a setra. Sestra byla 9.2. a tatínek 18.2. a mně se to někdy pletlo, nevím proč. Teď slaví spolu tam někde nahoře. V únoru má narozeniny a svátek naše vnučka Veronika. Svátek už jsme trochu oslavili, snacha udělala moc dobrý dort. A narozeniny teprve budou. My ostatní máme narozeniny až na podzim.
    Měj pěkný večer. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunka je hezké jméno! Růženko, měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, vše nejlepší k svátku, narozeninám, Velikonocům a ke všemu... Hlavně hodně zdraví!!! My slavíme všechno a pořád, je nás hodně a tak je pořád nějaká oslava... Někdy oslavy spojujeme, abychom pořád jen neslavili... Slavíme i narozky našeho Kumíka, normálně mu gratulujeme, dostane dárky a psí dort... Jinak jsme normální, docela... Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, kdybyste Kumíka neslavili, asi byste normální nebyli. hihi. Pa Jiřina z N.

      Vymazat