úterý 1. února 2022

Pohádková vesnička

 Jednoho krásného dne mi zavolala druhá babička mých vnuček a prý, vyber chaloupku, kde budeme bydlet, zvu vnučky a tebe na pár dní do Pohádkové vesničky.

I vybrala jsem a domluvily jsme se, že to bude Pařez.

Milé KOČKY, 

cestou tam jsme se zastavily ve skanzenu Veselý Kopec a prohlédly jsme si i Betlém v Hlinsku a pak už jsme se po nedlouhé cestě z Hlinska ubytovaly v této půvabné chaloupce. 

Jídlo v tamní restauraci i domečky nabízené k pronájmu jsou v tomto zařízení na dobré úrovni a stojí i za tu vyšší cenu.

Vnučky byly tehdy mladší a tak se nám tam velmi líbilo. Udělaly jsme si jeden den odtud dámskou jízdu na hrad Pernštejn. Cestou domů jsme se zastavili v Poličce, kde jsem ukázala vnučkám hradby a věže, aby měly představu, jak to chodilo ve středověku, pak jsme se zastavily na prohlídku v Litomyšli a poté i u mého oblíbeného dřevěného kostela v obci Kočí.

Myslím si, že jsme toho zlítaly tehdy docela dost. A nyní je čas tam vzít i vás:







náš krátkodobý domov:


Pernštejn, tady mě po prohlídce pěkně bolely nohy!




Procházka kolem hradeb v Poličce, zastavení před Litomyšlí:


Další zastavení na cestě domů: Litomyšl:



dřevěný kostel v Kočí:



Bylo to v září a měli jsme hezky.


16 komentářů:

  1. Až na pohádkovou vesničku samá známá a milovaná místa. Na Veselý kopec chceme zajet teď v zimě, až bude pod sněhem, to je nádhera... Z Kočí je jedna teta, Litomyšl... no jak říkám, mám to tady ráda.
    Jiřinko, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, do té vesničky stojí za to jet s dětmi, i když jsme tam pak jindy byli tři dospělí, ale jen ukázat kamarádce jako tip na její dovolenou s jejími vnoučaty.
      V tom ostatním ti velmi rozumím.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, navštívily jste krásná místa. Výstup na Pernštejn mám ještě v živé paměti, ale Vrchnostenská zahrada za to stála.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, tehdy se o jejím znovuzrození dost mluvilo.My jsme poběhaly celý hrad a pak jsme s druhou babičkou byly pěkně znavené. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. To bylo opravdu krásných několik dní. Takové bydleníčko- vesničku znám jen z příležitostných fotek. Moc se mi líbí dřevěný kostel- tam jsem nebyla.
    U nás teď momentálně lehce proletuje sníh. U Marty jsem psala, že nám prokukuje na nebi modř, ale už je to jinak. Nebe je zase pěkně do šeda. Ach jo !
    Měj klidný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, u nás dopoledne taky strašily mraky a pár vloček spadlo, ale roztálo to. Doma v teple je mi nejlíp.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, to jsou překrásné fotografie a Pařezová chaloupka je úžasná. I mně by se tam líbilo. Děkuji za krásnou podívanou. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, naše vnučky tehdy dostaly na focení takové oblečky, aby vypadaly jako dvě večerníčkové postavy. Pošlu foto. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Kouzelné a domeček na kuří nožce - tam taky mají?
    Pohádkovou dovolenou, jste měly děvčata👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, to asi nemají, ale každý domek z deseti je jiný, když si zadáš Pohádková vesnička, tak to na tebe vyskočí a nabídnou ti, co bys mohla mít. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Chaloupka je opravdu pohádková.
    A dřevěný kostel v Koči je v plánu,na který dojde tak na jaře.
    Moc krásné fotografie.
    Hezký večer Jiřinko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já už jsem si napsala seznam dalších dřevěných staveb, až pojedeme na dovolenou, tak je zabuduji do plánu, ovšem dřív jak v dubnu to nebude.Což o to, plán mám hotový, ale co na to Vetřelec, doktoři a další vlivy? leda že bych je všechny ignorovala?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, byla jsem všude mimo pohádkové vesničky. Ale tam mám v plánu už delší čas jet s malými vnučkami, určitě by byly nadšené a já taky... Chaloupku na pobyt ještě vybranou nemám. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, jestli můžu malé vměšování: jeď tam co nejdříve, dokud jsou slečny malé. Bude se jim tam líbit a tobě jistě také. Pa a dej vědět. V létě je tam velký bazén...Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,pohádková chaloupka je opravdu pohádková!Tam by se mi líbilo.Mám letos plány a doufám,že výjdou.Budu se,pokud mi to covid dovolí,trochu toulat po tvých stopách.Mám pár tipů( no hodně tipů,co si zapisuju)a něco z toho bych si chtěla objet,navštívit.Tak uvidím.Měj dneska krásný den! U nás včera tak hezky svítilo sluníčko,ale fučelo,takže zima byla celkem dost.No,co bysme chtěli v Únoru,že?Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, já mám letos paradoxně výhodu, že je zima, jaká je, chodím pořád v kulichu a prošívaném kabátě a s rouškou, aby nebylo vidět stopy stáří a chemoterapie na mém zevnějšku, uvnitř mé hlavy je vše ale jako to bylo, tzn. poděs kombinovaný s rozumnou starou babkou.Neboli halb und halb. Pac Jiřina z N.

      Vymazat