úterý 1. března 2022

Bylo nebylo - letní

 Dlouho jsem váhala, zda udělat letní pohádkový díl, vlastně už čtvrtý a poslední, tuzemský, ono by bylo z čeho vybírat, krásné louky plné kopretin a nebo pole plné vlčích máků, zrající obilí a nebo dovolená pod Krumlovským hradem, či na jachtě na Orlíku, případně s vnučkami na Zvíkově?...

ale nakonec ješita ve mně mi našeptala, co by to bylo za léto bez slané vody a tím nemyslím slzy, nýbrž pro nás suchozemce tolik obdivované moře, neboli tu velkou louži a proč ne? je kde brát, v mém - jak říká kamarád - archlívu  je fotek dost.

Milé KOČKY,

pro všechny, které jste u moře a rády někdy byly, je tu připomínka krásných dní a pro ty z vás, kdo to štěstí zatím neměl, lákadlo na pěknou dovolenou:

Zvu vás: pojďte si smočit nožky do slané vody: se mnou tam jste hned, bez dlouhého otálení -






















Vaše :




20 komentářů:

  1. Jiřinko, ty jedna... To je taková krása! To víš, já jsem se měla narodit trochu víc na jihu, tu přímořskou atmosféru prostě miluji a na moře se vydržím hodiny dívat a poslouchat ten nejkrásnější rámus na světě.
    Děkuji a přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já bych na můj vkus brala Česko od Baltu k Jadranu, od Rýna k Tise, pro naše rozlety tak akorát!
      Prostě Karel, myslím čtvrtý, to dělal dobře, ženil se a rozmnožoval majetky.To naši současníci nějak neumějí.Podívej se na Václava K. - s Mečiarem to udělali opačně! amatéři.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,to je nádhera.Skoro se tam vidím.Zrovna jsme včera se sestrou uvažovaly,obě nás čekají velké práce po následující měsíce,že jako odměnu bychom si mohly dát naposledy moře.Nejspíše Chorvatsko.Naši muži o tom ještě nevědí.Hrozně ráda bych se tam chtěla ještě podívat.
    Naladila jsi mě.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, a proč by to měli vědět dlouho dopředu, prostě jim pak řeknete, za týden jedem. Hotovo.Než se ze šoku vzpamatují, budete zpátky. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko je to paráda. Moc hezké fotografie.
    U moře jsem nebyla a v tomto věku už po tom ani netoužím. Někdy si připadám jako "socka", ale dokud byli kluci doma a jiné povinnosti, tak nebyl čas ani peníze a teď už by mi vadila ta dlouhá cesta nebo let letadlem. Připadala bych si jako blbec. Tak že si říkám, že tady je taky krásně a když to bude možné, tak si to ještě užijeme tady. Hlavně ať je klid a mír.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já jsem léta koukala, jak všichni jezdí k moři a nemyslela jsem, že se někdy podívám a nakonec to dopadlo jinak, nikdy nevíš. Prostě to tak bylo a ty máš klidné svědomí, žes rodiče nenechala ve štychu.
      Já jsem jednou vzala moji mamku k moři v Chorvatsku a na to jsem pyšná, ona si to velmi považovala.
      Jsou místa, kam se taky už nepodívám, neb jsem propásla vhodný čas. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Je to krása. Takové pohádkové rozjasnění dne.
    Užila jsem si to Tvoje ,, Z pohádky do pohádky".
    Klidný den u vás!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak jsem potěšena, že se líbilo. Jiřina z N.
      V noci nemůžu spát a jsem nervozní, asi jako všichni, co nás a hlavně ty děti a vnuky čeká.

      Vymazat
  5. Krásné fotky. U moře jsem byla ještě s rodiči v 68 právě 2 týdny před 21. 8. a ještě jsme neměli samozřejmě digitální foťáky. Takže fotek moc nemáme, jen ty vzpomínky, které občas oživí krásné fotky na internetu. Zážitky v té době ovšem byly také zajímavé. Poslouchali jsme tam rádio Svobodná Evropa a báli, se, co se děje doma. Jugoslávci k nám byli velmi vstřícní a na tržištích třeba ve Splitu pro nás šly ceny rapidně dolů. Při plavbě od vodopádů Krka nás na moři přepadla bouře. Dobrodružství pro mnohé infarktové, ale námořníci si s menší lodí poradili a do přístavu nás, i když s velkým úsilím, dostali. Díky za krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, mám hodně známých, kteří v 68 přes Chorvatsko odešli do Evropy. Napořád!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jířo, mě to moře stačí na tvých fotografiích. Ale do Alp bych se vydala hned ☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, má to být konkrétní místo nebo jen Alpy jako takové? Mně se moc líbí pod Dachsteinem. Švýcarsko a Julské nejsou marné. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. JIřinko, hned bych si moře klidně zopakovala, ale myslím, že už nám s manželem bude stačit naše zahrada a bazén. Hlavně klid, zdraví a pohodu, to je teď moje přání. Moc zdravím, pá 🌞😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, a proč ne, vaše zahrada a bazén mohou být prima místo na relax. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, letos bych už chtěla vycestovat k moři, tak uvidíme, jak to půjde. Tys mne opět naladila svými krásnými fotkami od moře.
    Měj hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, já sama jsem si těmi fotkami připomněla, jak jsem na lodi z Makarské na Korčulu snědla rybu, salát a vypila červené vínko a ještě jsem navíc dostala panáka ořechovky a bylo mi pak na břehu, v Korčule, trochu veseleji...ale zmrzlina a to ve velké porci, mě zase vrátila do normálu. Neškodilo by mi v září na 14 dní zajet k moři.
      Tak, ať se ti to povede. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, ponořit se do teplé vody a plavat, nechat vše to nedobré za zády. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, taky mě to napadlo, že bych se zase po čase ráda máhala ve slané vodě, i když nejsem odvážlivec a držím se blízko břehu, ale vydržím u vody klidně celý den.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko,u moře jsem nikdy nebyla a myslím,že se ani nepodívám.Všichni kolem mně k moři jezdí,připadám si divně,že já ještě nebyla.Když jsem byla mladší a chtěla jsem,zase nechtěl bývalý manžel,Takže jsme s klukama u moře nebyli a jezdili po republice.Teď už nemám s kým bych jela,sem tam jedu se synem na dovolenou někam k nám.Starší syn si jezdí už sám,mladší,myslím,už začne taky jezdit sám,tak budu jezdit sama.Snad mi to ještě síly a finance dovolí.Hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, občas bývá prodej místa na doplnění zájezdu paní k paní a to bys mohla zkusit, je to na poslední chvíli i dost levné, zkus mi napsat na zakova48@seznam.cz a já ti pošlu tipy ... na cestovky, které to dělají.
      Sama jsem jela s cizí paní jednou, a to do Polska až k Baltu, a taky jsem to vydržela.
      Ahojky. Jiřina z N.

      Vymazat