pondělí 28. února 2022

Bylo nebylo - jarní

 Když má být příspěvek jarní a přitom pohádkový, musí v něm být něco neobvyklého, případně něco kouzelného, jinak by byl všední a to ani my, milé KOČKY, všední nejsme a být nechceme.

Proto sem dám jako díl třetí něco, co se neokouká a málokomu by přineslo zachmuření nebo snad špatnou náladu:

u nás v obci vysadili docela nedávno do trávníků cibuloviny a to bylo první jaro něco tak krásného, že se hned tak podobná svítivá krása nevidí ( pokud zrovna nejedete v dubnu do Holandska ). Já jsem chodila v ty dny denně ven s fotoaparátem, hlídala jsem totiž jednoho malého cvrčka a tak jsme se procházeli po parku a teď, právě v tuhle chvíli, se můžete kochat tou krásou i vy, jak dlouho chcete! Mávneme proutkem a je tu jaro, co na tom, že to venku možná vypadá jinak, ale nebojte, ono vždy nakonec přijde. Čápi přiletí a vše se zase zazelená a i ty ovocné stromy rozkvetou:



























Rozdávat radost, když mě to nic nestojí, to je moje hobby.

18 komentářů:

  1. Jiřinko, ty umíš v pondělí pozvednout náladu! Nádhera!
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, na náměstí jsem dnes viděla nějaká kvítka z busu, tak tam zajdu s foťákem a podívám se jim na zoubek.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Nádherná podívaná. I i nás jsou vysazené kolem hlavní silnice pásy cibulovin. Těším se na ně. Měj hezký den, Jiřínko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, jarní dny - to je období, které každého potěší a vyláká ven.To bývá má lenost nejslabší. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jaro, je vždy naděje… a já si přeji mít křídla! Jasně a na zádech padák☀️☀️☀️😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi to, Renátko, jasné - kombinace orla a pampeliškového chmýří! Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,krásné fotečky.Mám jaro a všechny jeho barvy i vůně moc ráda.Je raadost sledovat,jak se vše po zimě probouzí,opravdu se na jaro a nejen na něj těším.Jiřinko,měj moc krásný den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, snad nám následují dny přinesou i toho trochu, barev, vůní, sluníčka a radosti, a ty špatné zprávy zmizí. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko to je květinová nádhera, která vždy potěší. Moc hezké fotografie. Přeji ti krásný poslední meteorologický zimní den a krásný vstup už do dnů jarních. Jára.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, díky, mám za domácí úkol najít pro tvoji výzvu nějaké snímky, tak se musím taky snažit a nesedět jen v posteli s knížkou.Ale! - do 19.3. mám dost času. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, pro krása! A velká radost pro smutné duše. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, proto jsem zadala tyto 4 foto příběhy, aby se lidičky potěšily a nestrašilo nás jen to ošklivé, já už jsem za svůj život těch strašidel zažila tolik, až mi oči přecházejí!To byly maďarské události, kubánská krize, vietnamská válka, válka na Blízkém východě, Afghanistán a to nemluvím o jiných, copak takhle se dá žít bez následků? Místo, aby se hoši sdružili a pokusili se zlikvidovat nebezpečí Talibánu a jiných takových, začnou se prát mezi sebou, tfuj, hanba. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Nemohu se dočkat až to všechno uvidím venku naživo.Dnes jsem konečně vylezla ven,šla jsem s Bleky na procházku a koukala,jak se příroda probouzí ze zimy.U nás zatím téměř ne.Je velké mokro a spousty bláta a zahrádky ještě spí.Až u garáží na záhonku žluté krokusy.To byla radost.
    Jiřinko,díky za krásnou podívanou a měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, přeji ti brzké uzdravení a posílení organismu, já si dám kůru jako každé jaro z kopřivovým čajem, a přiznám se, že kytky na veřejných místech ve městě, pokud už lezou ven, povytahuji očima. Ona se ještě občas zima zasekne a potrápí, ale u nás už moc zlá nebude.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, tak to je nádherné potěšení jak pro oko, tak i pro duši. Těším se na jaro.
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, vzhledem k tomu, že letos zima byla o ničem, tak už raději beru to jaro, dnes bylo modré nebe a sluníčko a nadýchané bílé mráčky, ale studený vítr.U kamen doma je ještě příjemně!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. To tedy je potěšeníčko přímo, ale už se brzo dočkáme ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás bývá koncem března už jasně jarní nálada, horší to mívají na horách.
      Jednou jsme jeli z Praděda koncem března, tam lyžovali a my jsme šli za dva dny na Milešovku a tam kvetly fialky.
      Jiřina z N.

      Vymazat