pátek 18. března 2022

Hubnout do plavek

 Podléháte, milé KOČKY, někdy nebo stále takovým těm výkřikům v časopisech nebo jinde, jako Pojďme hubnout do plavek a podobně? Já tedy ne. Předně proto, že jako mladá, tyčkovitá ( dlouhá či spíše vysoká) osoba, hubená a samá noha, samá ruka jsem spíš potřebovala vykrmovat a pak, nejsem stádní typ a když podlehnou všichni, tak já just ne.

Jo, po čtyřicítce to byla jiná, kila mi naskákala nějak sama, jedno hezčí než druhé, a nezbylo mi, než se s nimi skamarádit, naučit se je nosit a neschovávat je. A dneska? bože, jak bych asi vypadala v mém věku, kdybych hodně zhubla, to jsem si vyzkoušela v r. 2019, kdy jsem zhubla za 5 měsíců 22 kg a fotek z té doby se sama dodnes děsím. 

Takže, já to řeším následovně: nahodím zástěru, poskakuji po kuchyni, něco dobrého uvařím, upeču, pak si sednu s kávou a bábovkou nebo něčím jiným dobrým k pěkné knížce a zasměju se obsahu, až mi faldy na břiše poskakují a panečku, hned mám trochu pohybu. ( musím ovšem výběru čtiva věnovat pozornost ).

Jde o to být spokojený a proto - už chystám velikonoční zbytečnosti ( jak to nazývá můj manžel )...






Těším se, že se mi, milé KOČKY, svěříte s tím, jak vítáte jaro vy. ( ono zrytí záhonku a později pletí plevele taky pár špeků odbourá).



19 komentářů:

  1. Jiřinko, krásně dekoruješ. Já jsem nikdy neřešila postavu ani do plavek a ani jindy. Když jsem měla pocit, že potřebuji srovnat postavu, přidala jsem víc na cvičení. Celý život jsem měla velikost 36-38, teď je to teda horší, jsem o velikost výš, ale i tak se tím nezabývám. Měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martičko, zatím jsem jen vylovila nějaké figurky z úkrytu a ptáčky jsem navěsila na proutky rozkvetlého zlatého déště v kuchyni na stole.
      Lákám jaro k nám. Pa a mějte se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, téma si pojala s humorem a šarmem jako vždycky.
    Máš hezky jarně nazdobeno.
    Před časem jsme byli v penzionu na Lopeníku, vařily tam dámy - důchodkyně a vařily skvěle. Když jsem říkala, že to je výborné, a že už nemůžu, smály se a říkaly, že kolem sebe nebudu mít letokruhy, jako ony :o) Jídlo mám ráda, tak raději chodím cvičit...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, do určitého věku jsem se hodně pohybovala a kila ne a ne naskakovat, později jsem to řešila turistikou a jízdou na kole a mnohdy jsem po celodením cyklopohybu z kola spíše spadla, než sesedla.
      A moje pověstné dobíhání vlaku ráno při cestě do práce v Praze, naskakování na poslední stupátko vagonu - pak má jeden přibrat!
      Dnes bych musela jít na vlak o 20 min. dříve. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,to jsem nikdy řešit nemusela.Do padesáti jsem byla hubená a trochu nabrala po přechodu.Poslední roky už si držím váhu pořád stejnou.Pohybu mám hodně,hlavně díky psovi a taky proto,že každé ráno cvičím.Vlastně cvičím celý život,ale to je spíše o tom,abych teď nezatuhla.Jídlo mám ráda,ale zjistila jsem,že zase tolik nejím,ale vařím a peču moc ráda a sladké miluji.
    Myslela jsem,že letos Velikonoce slavit nebudu,ale tím,že syn prodloužil smlouvu,tak asi budu.Včera jsem si koupila ve městě keramickou husu a králíka.Vypadá poněkud divně,jako čurající pejsek v Kryštofově údolí.Pořád na něj koukám a nechápu to.V obchodě jsem si toho nevšimla.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, JItko, to znám, jedno kafe a jedna bábovka, to bylo pro mne tak akorát. A nepřibrala jsem. Dnes je to jinak, ale už se hlídám, ne kvůli kilům, ale abych jedla zdravěji. Občas hřeším a dávám si záležet, aby to bylo dobré. Jak já mám ráda šlehačkové dorty! a ty s malinama.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Taky nejsem typ který hudbě do plavek, ikdyž jsem vždy byla od přírody hubená, což se ovšem po porodu změnilo. Nicméně, říkám si, že jsem máma, tak to holt bude vidět - všude

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si spíš v tvém případě myslím, že naopak zhubneš a pěkně snadno, až budeš potomka honit po hřišti, protože jak začnou chodit, natož jezdit na odrážedle, je to fičák.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Mamka mi pořád říkala: Potřebovala bys 5 kg přibrat :-). No, nevím, jestli by mi to říkala i teď ! Je to jak to je. Snažím se být na světě ráda a o tom to je.
    Taky už jsem si koupila velikonočního zajíčka a krabici s Velikonocemi začínám okukovat.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, Velikonoce mám stejně ráda jako Vánoce, ale je to díky kytkám a zeleni takové jiné.A den je delší a někdy i veselejší.
      Užijme si to. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko je to hodně i genetikou. Někdo se narodí jako tyčka a muže s odpuštěním sežrat koně a zůstane hubený, ale já třeba ne. Stoupnu si na váhu, mám 80,00 kg. Vezmu do ruky housku, mám 80,05 Kg. Housku sním a ejhle! Mám 83,00 kg! Tak co s tím zmůžu! ? Chodím ven, snažím se hodně hýbat, ale s těmi kily...to už dávno neřeším...Měj krásný a pohodový víkend plný radostí a sluníčka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Járo, přesně. Diety jsem nikdy nedržela, když chci shodit pár kil, stačí jíst malinko míň a nebo jinak a trochu se hýbat, ale já necvičím, to jdu raději na procházku ven.Uzeniny a tlusté maso jsem nejedla snad nikdy a to sladké jsem musela hodně omezit.
      Ale o to nejde, spíš jsem chtěla vyprovokovat polemiku o těch velikonočních ozdůbkách.Už jsem si pořídila dvoje nové velikonoční ubrousky.
      Járo, mějte se v Rbk hezky. Jiřina z N.
      Manželovi vše nejlepší k svátku!

      Vymazat
    2. Jiřinko, vyřídila jsem a manžel děkuji.

      Vymazat
  7. Jiřinko,já jsem byla vždycky jako tyčka.Pohybu jsem měla víc než dost.Do čtyřiceti jsem vážila 55 kg,pak jsem si našla zaměstnání,kde sedím.Pohybu mám málo a kila mi vyletěla,přichází přechod a já se pomalu smiřuju s tím,že prostě nezhubnu.A víš co?Jsou důležitější věci,vím,že mimo práci mám pohybu dost,snažím se hodně chodit,taky se přiznávám,že si i ráda smlsnu.Jinak velikonoce,no ráda si pěkně vyzdobím byt,baví mně něco dobrého nachystat.Ale až tak moc je nemusím.Teď,když jsem viděla,že Ty už jsi začla,tak si říkám,je čas taky zdobit,udělat si zase nějakou radost něčím novým.Hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, já si to dělám pro sebe, původně jsem ty věci koupila, když byly vnučky malé a tak je používám stále, pamatuji si, jak dojatá byla dcera, když přišla domů z práce a já s vnučkou jsme udělaly na proutky papírová vajíčka na červené přízi.Já je vystřihla a vnučka počmárala. Krásné Velikonoce. Jiřina z N.
      i když budou až za měsíc

      Vymazat
  8. Jiřinko, do plavek nehubnu, ale potřebovala bych. Kila také přibývají a dolů se jim nechce. Ale nehrotím se z toho, jsou horší věci. Máš už hezky nazdobeno. :o)
    Přeji pohodový večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, Míra by ti jistě vysvětlil, že by mu ta kila chyběla, tak to nepřežeň! Nazdobeno nemám, jen jsem vyndala ptáčky a jiné čamráčky z krabice a můj čas teprve přijde. Pac a mějte se krásně. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, hubnutí v určitém věku je zrádné. Já jsem se snažila se trochu krotit, ale rozhodně ne na povel nějakých reklam. Začala jsem přibírat, když jsem přestala kouřit ve svých 48 letech a místo nikotinu jsem začala požitkařit ve sladkém i slaném. Přibrala jsem hodně, ale přes léto jsem to jaksi trochu vyběhala. Když jsem předloni ležela s nechodící sádrou na noze, každý pohyb na WC nebo kvůli hygieně byl namáhavý a já zázračně hubla 10 kg během 4 měsíců. Cítila jsem se skvěle. Měla jsem při základních úkonech velkou spotřebu energie. Jenže jsem zhubla všude, i tedy tam, kde jsem baculatá nebyla a to v obličeji, na krku a v ramenou. Hnusně jsem tím zestárla. Tváře mám scvrklé, nemohu se na sebe ani podívat. Když budu přibírat, což se trochu děje, v obličeji to vidět není. Jsem jaké jsme, raději už nehubnout. Moje kolegyně vždy říkávala:"No a co, koupím si větší gatě." Mám sice pak trochu problém u vody, ale nechodím tam, kde mě všichni znají a tak to přežiju se svým zadkem i u vody. Ať žije léto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správně, moje matka vždy, když viděla hubenou a starou a scvrklou ženu, říkala, ta je líná se najít.Já jsem poslední,kdo by někomu chtěl radit, jak a co má dělat. Ať si každý jede podle svého.Chápu mladé holčiny, že chtějí být tenké, ale já jsem v jejich věku chtěla přibrat a moc mi to nešlo. A dnes jsem ráda, že to moje tělo drží ještě pohromadě a kila jsou to poslední, co řeším.Plavat se dá i s nadváhou.Akorát pozor na Tsunami.Neskákat do vody.
      Tak se měj a opatruj. Jiřina z N.

      Vymazat