čtvrtek 21. dubna 2022

Dünkelsbühl

 Máme tu odpoledne prvního dne zájezdu, Velký pátek a město, které mne okouzlilo již několikrát. Zatím se mi neokoukalo a nenudím se tu. Jen se mi díky narůstajícímu věku hůře obíhá, je částečně na kopečku a jedno se mu tentokrát nedalo upřít: díky covidu a jeho následkům jsme se nemusely strkat s mnoha turisty z Asie a kdoví odkud. Působily jsme asi čilým dojmem, ovšem večer na hotelu jsme nohy chtěly odepsat, naštěstí se do rána vzpamatovaly a šlo se dál.

Milé KOČKY, 

tady to máme: město mnoha bran a dlouhých hradeb:




















Tak opět zítra!


10 komentářů:

  1. Fotky jedna radost ! Vidím, že počasí ukázalo svoji pěknou tvář.
    Těším se na zítřejší pokračování.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, zítra bude pauza a jen zhodnocení Výzvy. Pak budeme pokračovat v zájezdování.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Domky jsou jak z pohádky.Krása
    Jiřinko,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, naštěstí se tam zachovaly navzdory válkám a podobným zhovadilostem domy z minulosti a tak se člověk může kochat.Já to přímo zbožňuji, ale nevím, zda bych tam chtěla bydlet. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko to je nádhera. Hradby a vodní kanál, domečky jako malované s červenými střechami. Nádhera. Opravdu se kochám a věřím, že jste toho prochodily co nejvíc, protože to opravdu stojí za prohlídku a nohy z města také vždycky dost bolí, ale za ty zážitky to stojí. Děkuji za úžasnou podívanou. Děkuji ti za nádhernou podívanou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, díky, ač jsem tam byla, tuším, že počtvrté ( ale 2x na Advent ) tak jsem stejně ještě celé město nestihla probrouzdat.Město má tvar jakési neforemné hrušky, celé je obepnuto hradbami s mnoha věžemi a to nevíš, jestli to raději fotit zevnitř nebo zvenku, za hradbami, obojí má něco do sebe a lítám tam jako splašený jelen, co se mu ztratil Smolíček.Každý dům je ozdobený a každý kavárna láká k posezení, je to dilema. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,moc hezké fotografie. Děkuji za krásnou procházku.

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko, zdravím. Ach, ty krásné domy...Jako z pohádky ! Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, ty bys tam mohla své výrobky s úspěchem prodávat. Jiřina z N.

      Vymazat