čtvrtek 7. dubna 2022

Připomínka

 Shlédla jsem si nedělní Toulavku ze záznamu a byla tentokrát velmi vydatná: ukázali moje milé Kobylí, a jiné zajímavosti, krom jiného také - jednu horkou aktualitu:

milé KOČKY,

připomínám zájemcům, že bude po dlouhé a drahé rekonstrukci znovu pro veřejnost otevřena pátá největší synagoga světa a to v Plzni, slavnostně s průvodem 10.4. a pak 11.4. asi pro všechny.

Kdysi jsem ji už navštívila a ráda se tam nyní, po opravě a zkrášlení, podívám příležitostně znova. Loni, když jsme s Janou a Marcelou byly na výletě v Plzni, jsme si ji tedy díky tomu nemohly prohlédnout, což bychom rády letos napravily.

Ono je pořád kam výletovat!








14 komentářů:

  1. Jiřinko, děkuji za upozorněné, pustím si ji zpětně.
    Synagoga v Plzni mě dlouho láká, snad to brzo vyjde...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, v neděli ponesou v průvodu ze Staré synagogy do té opravené Toru a od pondělí má být normální provoz. Hned bych se tam rozjela, ale musím počkat. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Je opravdu skvostná! Za výlet určitě stojí☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, my jsme loni s kamarádkami alespoň navštívily tu Starou synagogu a prohlédly jsme si tam výstavu. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Určitě za podívání stojí.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oproti mé návštěvě před lety to bude nyní jiná káva. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko to je krásná budova a teď je jistě po opravě ještě hezčí. V Plzni jsem n nikdy nebyla i když by mě to lákalo. Vlastně ten kraj také neznám. Máme málo procestovaných míst, a procestovat je dokud to jde, už asi nestihneme. Ale nevadí. Potěším se fotografiemi na Tvých stránkách a díky za ně. Přeji Ti příjemný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já vyhledávám ráda památky všelijaké, tak i takové.Manžel zas rád chodí do ZOO a tak není divu, že jsme byli v ZOO i v Plzni!
      Asi proto je s takovou opicí tak dlouho? hihi
      Měj se fajn. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Před pár lety jsem jednal o možnosti mít v Plzni ve Velké synagoze výstavu fotek, ale nakonec jsem po pár přípravných návštěvách usoudil, že ten vnitřní prostor je sice překrásný, ale pro fotografie nepříliš vhodný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře, zajímavá informace, já jsem tam byla před mnoha lety a pamatuji si vstupné 10,- Kč. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, to je hezká budova, v Plzni jsem nebyla tak třicet let... Pěkný víkend přeje Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, je tam ještě Stará synagoga, je taky pěkná a v té jsme loni byly, ale tuhle bych po opravě ráda znova navštívila.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. V Plzni jsem byla loni i předloni a škoda, že jsme si mohli synagogu prohlédnout jen z venku. Nevím, zda budu mít někdy tu možnost. Podle fotografií na netu jsem viděla, že je to nesmírná nádhera i uvnitř.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, je krásná a nyní tuplem, když ji celou dali uvnitř do pořádku. Jsme na ni hodně zvědavá. Jiřina z N.

      Vymazat