středa 6. dubna 2022

Ze severu

Ohlédnutí - v sobotu odpoledne jsem si vyšla na malou procházku - kolečko po náměstí a k poště a do pár ulic, ale profukovalo jako přímo z pólu a všude jinde po republice prý poletoval sníh, jen u nás ani vločka. Malinké červené tulipánky se na záhonech krčily a třepotaly ve větru, asi si říkaly, že mohly taky ještě chvíli s tím kvetením počkat. Nicméně jaro už je za dveřmi, tuším.

Já jsem se, milé KOČKY, ač jsem měla kabát, čepici a rukavice, ještě ráda vrátila domů do tepla. A jak ráda mám nyní naše wawky, a raději nemyslím na to, že jsou na plyn!

V jedné zahradě jsou světlé žluté narcisy a jinde zase sytě žluté až do oranžova. Místy kvetou bílé a modré hyacinty, v některých zahrádkách jsou i občas vidět růžové,  je to radost sledovat.

na náměstí:





u pošty:






A  dnes máme šestý duben, moje sestra má zítra narozeniny. Máte také v rodině BERANA? To je, co?

18 komentářů:

  1. Jiřinko,krasně to všude kvete.U nas bylo podobne a tak jsme mohli v pondeli do mych oblibenych mist Českeho raje.Bylo slunečno,ale chladno.Od ponděli večer už prši.Je to dobře,přiroda to potřebovala.
    Měj hezky den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, na několika místech ve veřejném prostoru a v několika zahrádkách to po Neratovicích kvete, ale je zima a zastavilo se to. Zato u nás před domem zase znova manipulovali a místo slibovaných záhonů přidali několik parkovacích míst, už bych je roztrhla na 4 kusy.Tak zatím venku nic nedělám, než se rozmyslej, co kde bude, aby mě z nich nekleplo. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, snad budou i teplejší jarní dny...
    Berana nemáme, Terka je býk - to je tak úžasné znamení :o)
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, Býk je moje starší vnučka a nemohu si stěžovat. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, překvapily mě ty kvetoucí tulipány. Krásně jsi nafotila. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to je na záhonu na náměstí před úřadem.
      Tam je největší průvan ve městě. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Hmm tulipány! Ty u mně na zahrádce snad ani ještě nemají vidět poupata, jen listy.
    V sobotu sněhová vločka občas jen tak jakoby v náznaku prolétla, ale byla pěkná kosa. Já byla na té smrťačce, tak mne ruce pěkně zábly. Včera trochu nachumelilo, ale jen trochu, takže do odpoledne vše zmizelo.
    Dnes je zatím nebe šedivé, tak uvidíme, jak se den vyvrbí.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to víš, u vás je to vše později, ale zase u nás, až to budete mít v plném květu, už bude po všem. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Letos se nám narodil první “beránek” vnouče 😁.Tak to snad nebude stále hlavou proti zdi 🐏
    Ta Kdouloň u vaší pošty je nádherná , mám stejnou, ale ještě “mrňouska”.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, to nic neznamená, já jen škádlím naši Helenu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko je znát, že je u vás tepleji. Mně teprve tulipány vyrážejí lístky a to ani netuším, jestli vůbec vykvetou, protože jsou takové chabé. Musím asi záhon co nejdříve trochu prohnojit. Moc hezky to u vás kvete. tady teprve začínají rozkvétat větvičky zlatého deště...Ale také se dočkáme a zase nám to déle vydrží. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já jsme se pojistila a koupila jsem si malý květináček s několika sytě žlutými drobnými narcisy na stoleček. A můžou venku padat třeba trakaře, já mám doma jaro.
      hihi
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Moc hezké fotky, hodně se mi líbí růžový keř u pošty, paráda 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to je takový nízký keřík a jak hodně kvete! Stejný mají v jedné zahradě, ale jako živý plot a tam jde asi o jiný druh, neb na tom jsou na podzim taková jako granátová jablíčka. Ale názvy po mně nechtěj.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, moc krásné fotky jarního probouzení. Tulipány na záhonkách vypadají krásně. Už se na ty moje na zahrádce těším. Ještě je venku opravdu studeno. Ale ono se brzy oteplí. Velikonoce by mohly být super. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, s tím počasím na svátky počítám, neb budu na výletě, hihi. Tak snad to vyjde. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,moc krásné jarní kytičky.Dneska jsem byla v Rožnově na náměstí a taky už začínají vylézat narcisky,tulipány.Bylo fakt škaredě,zima,déšť,studený vítr.Koupila jsem,co jsem potřebovala,vletěla do Lídlu a honem domů do tepla.Snad se už oteplí,vyleze sluníčko,začne hřát a budou pěkné velikonoce.Krásnou sobotu.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to taky potřebuji, aby na Velikonoce bylo hezky, jedu s kolegyní na třídenní výlet. A počasí pěkné přeji i ostatním. Jiřina z N.

      Vymazat