neděle 15. května 2022

Utrecht

 Město Utrecht bylo jedno z lákadel, proč jsem na tento zájezd chtěla, neb jsem tam jela poprvé, líbilo se mi: trochu historie:




 a pokud bych měla více času, určitě bych si dala tamní kůru: sedět v kavárničce u grachtu a koukat se, jak život kypí a plyne okolo.

Je jasné, že to je jen vnější kulisa, lidé se tam jistě musí otáčet, aby si vydělali na chléb vezdejší, ale vypadá to zvenku dobře, to posedávání a nicnedělání: nevěříte? 

tady mám přesvědčovací fotky, milé KOČKY:













10 komentářů:

  1. Jiřinko, ty mi dáváš! Utrecht je moje první seznámení s Holandskem. Zaparkovali jsem kousíček od university a pak... naprosto nezaměnitelná atmosféra nizozemského města - voda, květiny, kavárny, architektura, spousta lidí a kola. Opravdu hodně kol :o)
    Měj krásnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je tzv. trefa do černého, milá Helo!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krásné město, hodně kol a asi také lidí. Je tam krásně. Voda vždy zpříjemní vzhled města a zajímavé stavby také. Hezky sis to užila a krásně fotila. Hezký den přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, i ty prázdné uličky se mi líbily. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Klidně bych tam posedávala s tebou, Jiřinko! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinkjo, to bychom mohly posedět, probrat aktuality a dát si dvojku bílého k něčemu dobrému. Já bych to brala. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, tak tam bych také s radostí poseděla. I z těch několika fotek je mi město hodně sympatické a i přes větší počet lidí se mi zdá poklidné. Paráda 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, bylo tam cítit zvláštní poklid, i když to tam žilo . Jiřina z N.

      Vymazat
  5. To jsou nádherné fotografie.Nejsem kavárenský typ,ale hned bych si tam sedla.Líbí se mi,že je to u vody.A s kolem bych tam pasovala.
    Jiřinko,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, v Holandsku jezdí lidé všech věkových skupin na kole po městě i venku neuvěřitelným, svižným způsobem a mají údajně přednost, takže musíš neustále dávat na cyklisty pozor. Jiřina z N.

      Vymazat