úterý 21. června 2022

Dlouhé dny

 Honem, rychle, než budu muset ten notebook vrátit:

chtěla bych v červnu, za dlouhých, teplých dní udělat několik výletů a kdo ví, jestli to vyjde, mám rozjednaného toho tolik...a čas rychle utíká, dnešek například strávím do odpoledne na Karláku!!!

Už dlouho jsme nejeli naši oblíbenou trasu na jih: Svatá Hora u Příbrami, Březnice/Lokšany, Blatná, Sedlice, Osek, Kestřany a Jarník nebo tak něco...až se můj muž oklepe ze šoku, že nám kleknul počítač a také jeden notebook, snad na výlet kývne. Kdy jindy, když ne v červnu? - kdy jsou dny slunečné a dlouhé, večery příjemné a nebe hvězdnaté?

Přeci se jen nebudu neustále otáčet dozadu a marně vzpomínat na výlety minulé,a že jich bylo! - co vy na to, milé KOČKY? Ale jako inspirace by to šlo, podívat se na pár fotek z minulých cest?

Sv.Hora u Příbrami:



Březnice:




Blatná:



Kestřany:



kdo by nepoznal Zvíkov?:



a Orlík?:


 A jestli se to povede, neprodleně sem nějakou reportáž připnu...



12 komentářů:

  1. Jiřinko, moc ti to přeju.
    Pa, Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, na takovém výletě zapomenu na všechny strasti a nabudím se k výkonům doma, hihi. Tobě přeji krásné zážitky na cestách. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Já jedu na chatu příští týden. Doufám tedy, je to tak naplánovaný. Na čtrnáct dní. Ráda bych na Březnici, ale tam už mám autobusem trochu divoký spojení, a auto k dispozici nemám. No uvidím. Ale do Prahy vyjedu určitě a na Dobříš taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přeji hezké počasí a co nejvíce výletů, zrovna včera jsem si s Marcelou, kamarádkou, plánovala výlet do Mníšku ( zjara to padlo ) a ještě asi na 257 míst. Snad z toho něco bude. Horší je, že už budeme za cestu trochu platit, dosud jsme tam až do Dobříše mohly zadara. Tam jsme byly loni. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Tak Dobříš , Příbram nebo Praha není problém. Horší jsou ty vzdálenější destinace s pěti přestupy. To opravdu je už trochu na hraně. Když je šofér, tak to není problém plánovat a uskutečňovat. když není je to na houby...

      Vymazat
    3. No můj muž rád řídí a nerad brzdí, tak někdy něco jen tak profrčí, ale i tak jsem ráda, že mě leckams vezme, když se mu nechce, uděláme výlet busem nebo vlakem s kamarádkami. Pro mne je důležité se někam podívat.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ráda jsem koukla do Tvé cestovatelské minulosti a určitě se ráda podívám do té plánované.
    Měj se hezky, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, výletování mě fakt baví, stejně jako plánování těch cest. Nevadí, když musím něco z toho pak pro časový pres vypustit. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Moc hezké fotky, obecně mám takové to putování také ráda. :) Moc ráda mrknu i na další obdobné články tohoto typu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítám tě na mém blogu a budu ráda, když se budeš vracet. Hezké letní dny ti přeji.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Orlík a Zvíkov mám spojené dohromady nepřestřihnutelnou šňůrou, protože tam jsme vždycky zajížděli, když jsme pobývali u příbuzné ve Varvažově.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Petře, Varvažov, tam jsem přijela na kole, když jsme byli na dovolené na jachtě u známých na vodě, a zrovna točili film Je třeba zabít Sekala, ale to leknutí, když jsem na návsi viděla německé tanky!
      Jiřina z N.

      Vymazat