neděle 19. června 2022

Podruhé

 Milé KOČKY, zdravím vás a hlásím s politováním, že se manželovi zatím přes veškerou snahu a úsilí nepodařilo zprovoznit PC, tak občas klobu do noťasu, abych s vámi neztratila kontakt.

Před mnoha lety jsem si koupila knížku napsanou Tatianou Metternichovou, Svědectví o neobyčejném životě, kterou jsem tehdy přečetla a dost se mi téma i zpracování líbilo.Pak jsem na ni téměř zapomněla.

Před několika dny se mi zachtělo si tuto knížku z knihovny vzít a znova se do ní začíst,  strávila jsem s ní několik večerů pod lampou a - s překvapením jsem zjistila, že mě pohltila daleko víc, než kdysi. Jestli dovolíte, doporučím ji na prázdniny i vám, pokud ji v knihovně seženete. Můžete se zde dočíst o názorech na mnohé historické děje za 2.sv.války, před ní a také krátce po ní.Není to suché čtení a jsou tam i značně překvapivá tvrzení. 

Rozhodně se nudit nebudete.




6 komentářů:

  1. Jiřinko mám pocit, že jsem také kdysi četla, ale přesně už si ji nevybavuji. Spíše jsou mi známé ty kapitoly jak jdou po sobě. Dříve jsem tuto literaturu hodně četla, teď jsem na čtení lajdák. Mám rozečtenou knížku od Jenifer Ackermannové " Ptačí způsoby", už od Vánoc a nemůžu se jí prokousat. Myslím, že zůstane odložená a nepřečtená, protože mě nebaví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, také se mi párkrát stalo, že jsem knihu odložila, ale je tolik jiných, zajímavých, fantazii budících, nebo vzrušujících, třeba zase přijde chvíle, kdy si ráda počteš. Máš toho teď hodně a na knihy musí být klid.
      Přeji ti hezké letní dny. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Knihu neznám a vypadá moc zajímavě. Mám ráda tenhle druh knih a tahle dáma má nepochybně co říct.
    Jiřinko, děkuji s přeji hezký den. Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, díky svému původu a peripetiím svého života zde jejíma očima vidíš zase jiný pohled na události té doby, než jsme byli zvyklí. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Neznám, zkusím se poptat v knihovně.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, určitě nebudeš litovat. Měj se hezky, letně. Jiřina z N.

      Vymazat