pátek 1. července 2022

Dnes se vydáme jinam

 Včera jsme nakoukli na Sardinii a dnes se podíváme do alba na jeden z pobytů v Chorvatsku. Řeknete si, klasika, ale já jsem byla spokojená i tam, i když pokaždé jinde.Protože jsem skromná ( opravdu) - tak mi stačí pěkné ubytování, polopenze, kousíček k moři někde na okraji městečka nebo vesnice ( aby tam byla čistá voda ) a co víc si přát. Nemám ráda hlučné a světelné atrakce, tak proto. Jdu si večer na procházku, dám si nanejvýš dvojku vína a pak spím. A ráno se jdu projít k moři, klidně i před snídaní.

Jak v Černé Hoře, tak na mnoha místech v Chorvatsku jsem si pobyt vždy užila podle svého, a je mi jedno, jestli jedu s manželem nebo se sestrou. Jen ta doprava busem je problematická, už mě obtěžuje v tomto věku víc, než dřív.

Zvu vás, milé KOČKY, na malou exkurzi k moři na Jadran:

( zatím jsem moře navštívila jen v bývalé NDR, v Polsku, v Chorvatsku, v Černé Hoře, v Itálii na východě i na západě, a ve Francii na jihu a na severu)...




dneska - kdybych si klekla, tak možná nevstanu, hihi:





















Když se prázdniny povedou, líbí se mi i u nádraží v Horní Dolní.

13 komentářů:

  1. Jiřinko, Chorvatsko je má láska. Jezdili jsme tam roky, máme krásné vzpomínky.
    Děkuji za připomenutí té krásy a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, já jsem tam byla poprvé v září 1999 a od té doby 11x a to pokaždé jinde. Chápu tě. Měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Lezarts

    Snímky jak z reklamního letáku na pohodu!
    Taky bych nejraději cestovala stylem Mary Popins😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, cestování je silně návykové. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  3. V Chorvatsku se mi také moc líbilo, jednou jsme jeli autem a podruhé autobusem. Víc mi byla nepříjemná cesta autem, přestože i já řidičák mám, celou cestu řídil manžel. Navíc nesnáším jízdu v noci, ale v autobuse mi to nevadí. Hned bych si pobyt zopakovala, ale nejraději letadlem, možná vlakem. Přeji pěkný víkend 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tím vlakem by to mohlo být docela pohodlné? Zdravím tě. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Je to tak Jiřinko, v dobré společnosti a pohodě je dobře i v Horní, Dolní ☺U moře jsi pořídila moc hezké snímečky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Já mám ráda na dovolené pěkné počasí a pěkné prostředí a klid. Měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, to je zase nádhera. U moře jsem nikdy nebyla, leda tak u moře práce, to jo, a tak díky Tvým
    fotografiím a občas cestopisům v televizi alespoň vím, jak moře vypadá a také památky v těch místech. Dnes už bych tam ani cestovat nechtěla a tak ti děkuji za tuto krásnou podívanou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, ono jsou místa, kde je dobře, lesy, moře ( nebo rybník ) a hory...daleké výhledy. A pocit klidu a míru!!! pak je vše zalité sluncem. Pokud mi na dovolené prší, taky dobře, čtu, hrajem hry...
      Přeji ti velice příjemný den. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,Chorvatsko je překrásné,nikdy jsem u moře nebyla a nevím,zda se někdy podívám.Proto mně vždy potěší Tvoje fotky z tak nádherných míst,které sem dáváš.Vždycky si říkám,jaká je to nádhera.Já cestuji po naší krásné zemi a tady se mi líbí moc,je toho tady hodně k vidění,k navštívení.Ráda koukám z okna vlaku a říkám si,je u nás pěkně! Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s tím musím souhlasit, u nás se mi líbí také moc a ještě, doufám, něco z toho uvidím. Ale když se mi naskytne jet i kousek za hranice, jedu.Už brzy s tím bude u mne konec, ale nějaké kratší cesty ještě spáchám. Měj se, Marťo, moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Vija
    Jiřinko, byl na fotkách i Omiš, viď. J

    OdpovědětVymazat