úterý 16. srpna 2022

Dnes na chlapskou notu

 Bylo pondělí 15.8.22 - ale začalo to už v neděli odpoledne, kdy k nám přišel Honzík, spal u nás a v pondělí ráno jsme se vlakem vydali na cestu do Mladé Boleslavi, s přestupem na motoráček do Ml.Boleslavi města. A copak tu máme? přímo před zastávkou? ano, ano ... Muzeum Škoda auto. 

Milé KOČKY, manžel i Honzík se ponořili do Muzea jako do bazénu s vodou, procházeli se, četli doprovodný text u každého vystaveného auta a motoru, manžel vyprávěl Honzíkovi se kterým takovým autem kdy jezdil, odpovídal na množství dotazů mladého budoucího řidiče a konstruktéra, ani si občas nevšimli, že je také fotím. Byla jsem v muzeu asi potřetí nebo počtvrté, sama nevím, a zase to bylo trochu jiné. Nicméně za ty peníze zajímavé i pro mne, technického analfabeta, přínosné. A to auto světle zelené, zatím jen vymyšlené, to mě vzalo, hodilo by se mi ke klobouku, rukavičkám a kabelce ( ty bych si totiž teprve do barvy dokoupila a pokud bych sehnala i boty, nemělo by to chybu! - jelikož nemám řidičák, ale mám staršího řidiče, musím si pospíšit...)

Poté, co jsme věnovali svůj čas těmto svědkům starých i nedávných časů, na dvou, třech a čtyřech kolech, šli jsme do Starého města k vodním hrátkám a fontáně ( dávala jsem na blog už loni v létě ) a Honzík si tam delší dobu pohrál, dal vyniknout svému téměř 8 letému umu a touhám, takže jsme odtud odcházeli s jeho mokrými rukávy a spokojenými úsměvy na tváři. Další zastávkou se stala hospůdka, kde jsme poobědvali a pak už jsme se přesunuli pěšky na nádraží, odkud nás ČD odvezly do N. 

Uf, odpoledne přišla bouřka se slejvákem, vichrem a ten spolu s deštěm odnesly vedro a dusno. Ještě, že nás to nepřekvapilo na výletě. Jsme unavení a spokojení. Honzíka si máma odvedla se slibem, že spolu navštívíme letiště Ruzyni, bude-li to možné, ještě o těchto prázdninách.

A takhle fotím já v muzeu:









to je on, mého srdce šampion:


























































20 komentářů:

  1. Jiřinko, když jsme před spoustou let vzali do muzea Adama a jeho kamaráda, musela jsem kontrolovat, jestli dýchá :o)
    Měli jste moc krásný den! U nás asi 3 kapky, jinak nic....
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, na mne to dělá dojem, že to tam, ty automobily, po čase obměňují, protože tentokrát tam byly jiné kousky. Vstupné bylo poměrně rozumné a tak není problém tam zavítat častěji. Škoda, že do Kopřivnice to máme z ruky, tam by manžel jako tatrovák jel taky časteji rád.
      Měj se, Helo, hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,nalákala jsi mě pěknými autíčky.V Mladé Boleslavi jsme celkem často a už jsem i uvažovala,že se na ně půjdeme podívat.
    U nás pršelo,ale velmi málo.Není to ani znát.Nebouřilo,ani nebyl vichr a přitom bylo pro naše město upozornění,jak to bude řádit.Poslední měsíc jim předpověď u nás vůbec nevychází.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, u nás po dlouhé době to řádilo docela hodně, ale jen asi půl hodiny, díky za ten déšť. Dnes od rána modré nebe a horko.
      Tak dej Muzeu vydělat nějakou korunku a vezmi manžela na škodověnky.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Lezarts

    Koukám, že Boleslav prošla změnou ke kráse. Už je to dlouho co jsem ji nenavštívila🤓!
    Pro vzpomínku na tátu, budu muset navštívit i automobilové muzeum! Ve vývoji aut Škoda, strávil celý profesní život. Vždy říkal, že kdyby Škodu někdo mohl koupit byl by to WW, který by ji vynesl mezi top automobilů ve světě, ale to bylo v 80 letech. Bohužel se své vize nedožil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, to je smutné, měl by z toho asi radost. Já jsem vždy na škodovky pyšná, když dělají doprovod Tour de France. Stejně jako na Dakaru, když vítězil p.Loprais.
      My jsme měli jak Tatru 603, tak Tatraplán a kdyby to tolik nežralo, tak si to necháme, to bylo svezeníčko.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Honzík si s vámi užívá. Určitě už se těší na další výlet.
    U nás tedy včera spadlo pár kapek a nic.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, slíbili jsme mu ještě návštěvu Ruzyně a snad to do konce prázdnin vyjde.Tedy myslím letiště, nikoli věznice, hihi.
      On teď pořád kutí a montuje, tak ty stroje rád vidí a prohlíží, bude koukat, až uvidí přistávat nějaké pořádné letadlo.
      Přeji ti krásný den. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Nablýskaní krasavci a náměstí s fontánou, super výlet a pěkné záběry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tentokrát byl program přizpůsoben mladíkovi a jeho zálibám. Brzy si musím naordinovat něco pro sebe, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Je to nádhera a určitě jsme si to užívali. Obdivuji krásu veteránů a lidí, kteří o ně s láskou pečuji. Ml. Boleslav je hezké město a i když města a davy lidí moc nemusím, tak tam se mi docela líbí. Hezký den ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tohle byla akce vyloženě pro Honzíka a manžela. V lese je v lese, ale u té Jizery - vodních hrátek se Honzíkovi líbilo moc.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, tak to musel být Honzík nadšený ! Já nejsem technický typ, ale stará auta se mi taky líbí. Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tebe si umím představit v oblečení z první republiky na setkání starých aut.
      Byla bys té akce ozdobou. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. To je správné: Automobil se má vždy hodit ke klobouku, jinak hrozí faux pas! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře, konečně mi moji Dobřichováci rozumí. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jó, tak tady by se mi moc líbilo. Město i muzeum. Veterány můžu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manžel je sice duší tatrovák, ale líbí se mu i jiná auta a motocykly a tak občas někam zajdeme. MB máme ,,za rohem,, - tak tam jsme nejčastěji.Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko,konečně můžu říct,jéé tady jsem byla! Ano byla,je to asi sedm nebo osm let,co jsme byli v Mladé Boleslavi,samozřejmě v muzeu Škoda Auto,což bylo neskutečné,nadherné veterány,naleštěné.Pak jsme si prošli město,je krásné,ale těch lidí! Přeju hezký den,Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky tobě hezké dny a občasné cestování - rozšiřuje obzory. Pa, pa Jiřina z N.

      Vymazat