sobota 13. srpna 2022

Na sobotu

 Když jsem se tak probírala fotkami poněkud už vousatými, našla jsem i jedny z dávného výletu do Litomyšle, to jsme podnikli s manželem dokonce celé vlakem! A že to byla docela křížovka, 

milé KOČKY, 

no, nakonec jsme v Chocni měli i nějaký čas se jít projít kolem Tiché Orlice a pak následovala cesta motoráčkem v pěkném, slunečném dni, do samotné Litomyšle. Od té doby jsme tam byli už vícekrát, vždy jen autem, ale ten první dojem byl tak silný, že se tam ráda klidně podívám zas a zas, bude-li příležitost.

Vás tam vezmu nyní prostřednictvím svých a také, po zralé úvaze, fotkami manžela.

Pro ty z vás, kdo má toto město ( zapsané v UNESCO ) z ruky, může to být příjemná procházka bez trmácení se dopravními prostředky:































a tady nechám vyniknout fotky od manžela:














To jsem zvědavá, co nás tam potká příště...



18 komentářů:

  1. Nádherné město, krásné fotografie...tam jsem také nebyla. Pro nás vlakem moc daleko. Zase jedině na ubytování, protože cesta od nás tam vlakem trvá přes osm hodin a zpátky bychom se pak vůbec nedostali...Děkuji za moc hezké fotografie a přeji krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, protože vím, jaké to je z Rbk někam cestovat, chápu, že to nemáte s mužem lehké.Hlavně nyní, kdy vlaková spojení nejsou jako dřív, kdy to jezdilo napříč republikou bez přestupů.
      Já jsem měla na prázdniny několik výletů v plánu a místo toho buď sedíme doma nebo nás život zavede jinam, ale Litomyšl ještě vidět chci, ač jsem tam byla vícekrát.
      Hezký podvečer. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, jsem moc ráda, že ji máme celkem nedaleko, je to mé milované město!
    Ráda jsem se koukla tvýma očima.
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, ráda objevuji nová místa, ale tohle město zrovna - stejně jako Poličku, mohu opakovaně.Hezkou neděli. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, díky za krásnou procházkou prostřednictvím pěkných fotek. Měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, taky přeji klid a pohodu. Pozdrav pro p.P a kočičku. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. V Litomyšli jsem byla jen jednou a to už hodně dávno. Takže fotečky mi přišly vhod!
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tak to se povedlo, že ti to přišlo vhod. Budu se snažit i nadále! Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Lezarts

    Litomyšl, už mě 2x okouzlila, děkuji za připomenutí! Také bych se tam ještě ráda vrátila a vůbec se znovu procourala, tímto krajem, je tu stále co objevovat, nejen památky, ale i osudy lidí, kteří se výrazně zapsali do naší historie a kultůry!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, máme to tu pěkné a měli bychom se o to starat a opatrovat, co nám předchozí generace zanechaly, i když, někteří zanedbali a zbourali co mohli, potvory.
      Posílám pozdrav. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Zrovna jsem tam byla v pondělí. Zase jsme si s dcerou a Bobulí udělaly holkovou procházku po námku, ze zastávkou v Čokokafé na kafčo. A pak nahoru k zámku a k nim domů. Je to taková naše rituální procházka pokaždé když jdu buď pro malou do školky, nebo s dcerou a malou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to se ti to chodí, Vendy, takovým městem. Já tam pořád objevuji něco nového, po každé tam vleču jiné lidi, i do okolních zajímavých míst, ale to už tady všichni vědí nebo tuší, že? hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. No jo tak já to mám za hrbem, deset kilometrů.....;-)

      Vymazat
  7. Jiřinko, nikdy jsem tam nebyla, a tak moc děkuji za parádní procházku i fotky. Určitě by to za návštěvu stálo, město se mi líbí moc, zdravím 😉😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, když jsem kdysi toužila vidět všechna místa ČR zapsaná v UNESCO, bylo tohle město na jednom z prvních míst, kam jsme jeli.Ono se ti to také povede si to projít. Člověk si musí udělat hezké chvíle. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, děkuji Ti za krásné foto. Litomyšl je moje srdcovka. Od roku 1967 tam mám nejmilejší kamarádku Věrku a ráda tam jezdím. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, tak to máš pěkné místo k návštěvám a okolí skýtá také spoustu památek a zajímavých míst a k tomu dobrá kamarádka, nějaká ta kavárna, no - paráda! Zdravím tě. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,Litomyšl znám jen podle názvu a že se tam každoročně koná festival Smetanova Litomyšl,ale nikdy jsem v tomto krásném městě nebyla.Děkuji za krásnou procházku,moc pěkně jsi městečko nafotila a já se opravdu ráda podívala.Marťa.

    OdpovědětVymazat