čtvrtek 11. srpna 2022

Večerní procházka

 Na pondělní večer jsme pozvali malého Honzíka a šli jsme s ním ke zdejší nové fontáně, kde jsme se kochali tryskáním vody, barvy se v určitém pořadí střídají. Nebyli jsme tam vůbec sami, rodinek s dětmi se tam sešlo více. ( a já dodám, že nebýt Honzíka, asi bych tam na osmou večerní manžela nedostala).

Poseděli jsme asi do 20.40 a poté jsme kluka odvedli k nim domů, kde mohl své čerstvé dojmy sdělit své rodině. 

a nyní, milé KOČKY,

pár obrázků je zde i pro vás:












Když jsem tam asi týden předtím seděla s vnučkami, ani jsem foťák sebou neměla....

18 komentářů:

  1. Jiřinko, už jsem psala, že o fontáně u vás vím, ale na živo jsem ji ještě neviděla, nějak se teď nestíhám k vám dostat. Tak díky za fotky. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martičko, fotila jsem ji už podruhé a docela mě baví, jak tam malí kluci lítají mezi proudy vody. Škoda, že ji neudělali na náměstí. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Nádhera! Krásné místo pro teplý letní večer...
    Jiřinko, přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, to máš pravdu, že se tam v teplý večer dobře sedí a šum vody je osvěžující. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Tak to bych tam ráda poseděla i já !
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, už tam schází jen minikavárnička. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts

    Koukám, že podobné fontány se stávají v mnoha městech urbanistickým “módním” prvkem. Třeba v Poděbradech a nebo v Jindřichově Hradci ( tam mají dokonce i jednu zpívající fontánu). Voda je vždy příjemným prvkem k osvěžení i estetiky☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, na mne udělaly dojem vodní hrátky v Mladé Boleslavi - dávala jsem o tom zprávu loni na blog.Fontány a kašny u nás dost chybějí - ale lepší se to. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Tyhle světlíškový fontány mám ráda. První jsem fotila v Krásné Lípě, když jsme tam byly na takovém babinci....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, Krásná Lípa a ty? takovou dálku, to koukám. Pro mne to bývala opravdu nepříjemná obec, ale hodně se zlepšilo, já jsem bydlela v Rbk v sedmdesátých letech.
      Přeji hezký večer. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Záhada viď, jak jsem se tam dostala ;-). Ještě když jsem tvořila ze stužek, tak jsem na fb byla v jedné skupině stejně postižených, a tak jednou slovo dalo slovo, a tři jsme se domluvily a jely za čtvrtou. Právě do té Krásné Lípy. Měli tam s mužem na náměstí hotel. Tak jsem se tam dostala. Bohužel dodnes lituju, že nedošlo na výlet na Pravčickou bránu, kam to od hostitelů bylo naplánováno.

      Vymazat
    3. Vendy, totiž Krásná Lípa nebývala nijak úžasné místo a nyní už není ani okolí Pravčické brány. Bydlela jsem dost roků v Rbk a také pak ve Velkém Šenově, tak proto mohu o tom kraji mluvit, znám tam hodně míst, na kole i pěšky. Ahoj Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,tam muselo být krásně,radost posedět.Hezké fotečky jsi pořídila.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, líbí se mi, když je to podsvícené zeleně, ale i ty ostatní jsou hezké.
      Honzík si to užil. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko to je moc hezky podsvícené. podobnou fontánu jsme viděli na náměstí v Lovosicích, ale jestli je také posvícená nevím. Ale je to opravdu moc hezké. Parádně jsi to nafotila. Přeji Ti krásný večer a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, vidíš, v Lovosicích jsem ve městě už dlouho nebyla, jen jsme tudy nedávno projížděli. Ale chodili jsme tudy z nádraží na Lovoš a to celkem 11x! Dnes by mě tam asi musel vynést vrtulník.
      Včera jsme přes Lovo jeli EC rychlíkem.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, to je krása ! Hned bych tam vlezla... Představ si, že mám kamarádku, která si taky takhle adoptovala kloučka a jmenuje se taky Honzík ! On si ji vlastně vybral sám v restauraci, kde byl s rodiči a kámoška s mužem. Přišel k ní a hned - Ty se mi líbíš, já bych Tě chtěl za babičku... A opravdu už několik let ke kamarádce jezdí, tráví tam víkendy, prázdniny, říká jí babi. Obě rodiny se spřátelily. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já jsem jeho mamině kdysi v komisi na volbách nabídla, že jí občas pohlídám děti, když potřebuje jít někam bez nich a tak máme Honzíka, jejich dcery už mají 11 a 14 a ty už nehlídám.Honzík si ochočil mého manžela a má v něm dědu, oběma to prospělo, Honzík bude mít v září 8 let a dědouš k tomu ještě jedničku.
      Ty jako babička jednička asi tušíš, že s dětmi je to jiné, není tu nuda. Jiřina z N.

      Vymazat