neděle 23. října 2022

Procházka Prahou

 Po delší době jsem v Praze nebyla kvůli doktorům, ale za jiným účelem. Jana mi řekla, zda bych nechtěla ve čt 20.10. za ní odpoledne přijet a že se trochu projdeme. Tak jsem kula železo, dokud bylo horké, na Ládví jsem si nejprve dala schůzku s Marcelkou, poté jsem jela MHD k Národnímu divadlu a tam jsme se s Janou sešly a trochu jsme poběhaly Staré Město a posléze přes Karlův most jsme si to namířily na Malou Stranu. Kvečeru jsme si daly zpátečku a vrátily jsme se domů, do N.

Milé KOČKY, to víte, u kávičky jsme si v Praze i trochu podrbaly.

Na dlouhé chození po dlažbě to u mne ještě není, ale i tak jsem si trochu zafotila.




kostel sv.Jiljí:
























musím vše prohlédnout:






Vojanovy sady:









30 komentářů:

  1. Praha nezklame, Jiřinko! Žít bych tam nechtěla, ale pokochat a pocourat jedu kdykoli a moc ráda.
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme to, Helenko, podobně. Krásnou neděli. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,díky za krásnou procházku Prahou.Já když jdu s kamarádkou a nebo se sestrou do města,tak ač mám foťák sebou nic nevyfotím.Asi jsme větší drbny.
    Měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My fotíme s Janou obě, ale ona ještě musí hlídat mě, abych jí někde nezalezla do průchodu, hihi. Já, jak vidím nějaký dvorek nebo uličku, tak se neznám. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko, krásná procházka Prahou já bych tam hned jela na prodloužený víkend snad se tam dostaneme příští rok ráda bych se v klidu po ní prošla byli jsme tam asi před 10lety a pořád na to ráda vzpomínám.Preji krásnou neděli Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, dobrý nápad, naplánuj to kolem úplňku, to obvykle neprší.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Moc hezké fotografie Jiřinko, ale zrovna Praha je město, kam jet vůbec netoužím. Památky a stavby nádherné, krásné zahrady, ale.... Odrazují mě davy lidí a ten neustálý hluk. Od dob, kdy jsme tam jezdili s dětmi, se toho mnoho změnilo. Cítila jsem v sobě tu úzkost i letos v Drážďanech a to není tak rušné město... bohužel s tím nic neudělám.
    Děkuji za hezkou podívanou a přeji ti krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já jsem zas bývala hodně napnutá, když jsme projížděli s manželem autem Prahu, kdy on město dobře znal a já vůbec. A nyní bych ho do Prahy ani MHD nedostala a já se tam vyznám docela dobře.Dokonce se tam pohybuji i sama a bez problémů, někdy i musím. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Ke své škodě jezdím do Prahy málo. Jednu dobu to bylo častěji- to jsme jezdily s vnučkou Hankou na muzikály, takže jsme se vždycky trochu Prahou prošly. Ale ta doba je za mnou a manžela mého na výlet do Prahy nedonutím. Takže jsem se ráda s vámi prošla, poodívala se na zajímavosti, které jsi foťákem zachytila a jsem vlastně spokojená :-).
    Klidnou pohodovou neděli u vás, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ty to máš do Prahy hodně z ruky. Ale taky máš okolo sebe menší a přitom moc pěkná města. A hlavně krásnou přírodu. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Lezarts
    Stará Praha mě nikdy neomrzí! Vždy se najdou nové nadhledy, pohledy i podhledy😉Děkuji za to, že jsi ušetřila moje nohy od historické dlažby😁
    P.S.
    Včera jsme se mohly potkat na výstavě lastur, jestli jsi tam nebyla mezi 13:00 a 14:00h. Jinak jsem poskakovala celý den za pultem pod pódiem🤪

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, pod pódiem jsem kupovala perleťový tác a 6 mušliček, každou jinou a Jana osm! Na podiu skotačily dětičky. Díky tobě jsme si udělaly pěkné odpoledne. Přišly jsme tam asi ve 13.45 hod. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Lezarts

      Škoda, že jsme se minuly! Mladá kolegyňka mi hrdě hlásila, že prodala tác. Musím říci, že jsi si koupila moc hezkou, užitečnou věc👍 Všechny pořadatele mile překvapilo, jaký letošní výstava měla úspěch 🙂

      Vymazat
    3. Renátko, mám z těch dárků pro dceru radost. Na blog to přijde za dva dny?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Nebyl jsem v Praze už dobrých 14 hodin, tak už se zase nedočkavě chystám :-). I když tentokrát to nebude v souvislosti s focením, ale s kavárenským psaním Nedělních miniglos.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, kávička a něco k tomu a myšlenky se jen hrnou.Chápu. Pokud si najdeš místo s dobrým výhledem, je to bonus? Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Já chodím pořád na stejné místo naproti Bílé labuti, už mě tu znají a ani nemusím říkat, co si dám :-).

      Vymazat
    3. Štamgast - tak to si tě považují. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Já zas na Prahu nedám dopustit. Tak aby ne, je to moje rodné město. A už taky mám zas absťák po jejích uličkách, šumu a ruchu. Zvykla jsem si na to když jsem dělala v centru a tady mi to prostě nadmíru chybí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prahu mám ráda stejně, jako jiná naše města, která mají charakter, ale když jsem pracovala na (skoro) náměstí Republiky, jezdily jsme s kolegyní domů pěkně otrávené, nikoli tou prací, ale smogem! Tehdy to bylo fakt strašné, hlavně v zimě.Už se to dost zlepšilo.
      Ovšem na výletík do Prahy a to jak do města nebo na okraj - to mě netřeba příliš přemlouvat.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Praha,tam je stále co obdivovat a pro nás bydlící mimo i objevovat. Mě chybí jediné k toulkám Prahou a to jsou zdravé nohy. Ubytování i doprovod bych měla,bydlí tam vnuk,jen se to vše špatně načasovalo,tak snad v budoucnu po operaci.
    Děkuji za krásnou procházku pomocí fotoreportáže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martičko, to mi je líto. Doufám v lepší příští!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Krásný! V září jsme byli na Vyšehradě, bylo taky tak krásně, jako na tvých fotkách :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to, Janinko, mohlo být hezké, odtamtud je pěkný výhled a Praha jako na dlani.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Tento kout Prahy znám a tak jsem se ráda prošla s vámi a zavzpomínala. Po dlažbě brzy bolí nohy. A je jedno, jestli máš pohodlnou obuv. Stejně si nohy zaprostestují a u mne i záda. Proto posezení u kávičky je přímo zdravotní nutnost. :) Udělala jste si, děvčata, prima den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo, člověk chodí, kouká, fotí a pak doma musí dát nohy do škopku se studenou vodou. ( přeháním! )
      Maruško, ale stejně zas na výlet někam vyrazíme?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Krásná Praha,tady není co jiného říct.Letos už jsem párkrát byla na výletě,na prodlouženém víkendu v Praze a pořád je co obdivovat,na koukat.Pokaždé jdeme někam,kde jsme ještě nebyli,ráda se toulám Starou Prahou a jinými krásnými místy.I když mám Prahu dost daleko,na výlet do ní se přemlouvat nemusím.Vždy si říkám,žít bych tam nemohla,ale jezdím tam opravdu moc moc ráda.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo.Taky se ráda toulám jejími uličkami a za několik let jsem už toho prošla hodně. Ale jsou místa, kam se stále vracím. Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Krásná procházka s Tebou, pořád je co obdivovat Jiřinko ! Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě, aby se mnou byla nuda! hihi. Leni, to mi lichotí. Pac Jiřina z N.

      Vymazat