středa 5. října 2022

Za čárou

 Ze Slavonic je to do Rakouska třeba i na kole co by kamenem dohodil a přesto mi tam manžel nechtěl jet autem. Kdo ví, proč, ale několikrát jsem ho přemluvila a nejen, že jsme si zajeli do Uherčic - podívat se na tehdy ještě velice zbědovaný zámek, ( Alenka/Signora už ho zažila poopravený, jak si pamatuji z jejího blogu), poté jsme zamířili do rakouského příhraničí a navštívili jsme několik městeček a hradů právě u sousedů, kde  můžete nalézt jejich památky v lepší kondici.

Milé KOČKY,

nevěřily byste, co mně se děje za příhody. Když jsme přijížděli k městečku Drosendorf, bylo tam na silnici policejní auto a blokovalo vjezd do městečka. Tak si říkáme, co je. Z rádia jsme se po chvíli ( z české stanice) dozvěděli, že tam bylo přepadení místní pobočky banky nebo pošty, už nevím a zloděj byl z Česka! a bylo po něm vyhlášeno pátrání. Po chvíli jsme tedy do městečka vjeli a zaparkovali a šli na procházku kolem hradeb. Později byli policisté už pryč a my jsme popojeli do jiného města -  Heidenreichstein ( je tam zajímavých míst kolem Dyje spousta!) a šli ke zdejšímu hradu. Ten vám nyní ukáži:

Pro mne vždy byly hranice na překážku!









Městečko jako takové upravené a svěží...





14 komentářů:

  1. No, koukám, že jste to měli i s lehkým dramatem... Poklidné, upravené místo!
    Jiřinko, měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, ráda bych se tam někdy vrátila, těch hezkých míst je tam více. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,to je nádhera. Hrad je opravdu krásný a městečko také.Taktojsme kdysi dávno koukali na rozdíl mezi Českými Velenicemi a městečkem Gmünd. Tam bylo také všechno čisté, vymazlené. To už je opravdu dávno. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, tehdy mě to hodně mrzelo, že to u nás není tak pěkné, ale dost se od té doby změnilo i tady.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, krásná místa z Tvého cestování. Měli jste to akční ! Posílám pozdrav, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Hrad i městečko vypadají dobře.
    Hezký den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mám ráda takové staré hrady. Měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Lezarts

    No…co dodat, prostě jako v Rakousku…malebné, až pohádkové místa, zámky, hrady, vesnice i města! Rakousko je moje oblíbená destinace, hlavně kopečky a jezera👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko - Rakousko, Německo, Švýcary a Slovinsko - jako by tam stříhali trávu nůžtičkami na nehty, jak jednou prohlásila moje kolegyně.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,nádhera! Hrad i městečko se mi líbí,vypadají krásně,čistě.Přiznám se,že pro Rakousko mám slabost.Zatím jsem byla bohužel párkrát jen ve Vídni a pořád si říkám,že ho chci poznat víc a jezdit konečně i tam.Jenže pořád sjíždím naši zemičku,je tady toho tolik,co chci vidět a ještě si zapisuju,co zajimavého najdu u Tebe.Prostě chybí mi čas.Do práce chodit musím,takže vyrážím pokud práce,finance dovolí.Měj se hezky.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale děláš to dobře! Já také vyskakuji jen do výše svého důchodu a dle zdrav.stavu. A že je toho čím dál méně? nevadí, snaha se cení.
      Třeba při dovolené ve Slavonicích stačí vzít kolo a jet na chvíli na rakouskou stranu hranic...Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, krásný výlet. Rakousko je také krásná země od venkova až po města. Zážitek na hranicích je sice nemilý, ale měli jste čisté svědomí a tak čeho se bát. Nás jednou zátarasy hnali do městečka oklikou, ale to bylo kvůli slavnostem ve městě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, hrklo ve mně, ale na filmování to nevypadalo, a tak jsme počkali, zachovali klid a pak si to užili později. Jiřina z N.

      Vymazat