středa 7. prosince 2022

Trpaslíci

 Milé KOČKY, konečně došlo na ty trpaslíky, kvůli kterým jsem tam tentokrát zájezd přihlásila, protože jsem si malovala, že pojede vnučka a budeme všechny ty kovové pidimůžíky hledat podle aplikace. Nu, nestalo se, ale i tak jsem některé, díky Janině vnučce, která má oči jako rys, nové našla a dokonce i nafotila. Mnoho z nich jsem ovšem nafotila v sobotu večer špatně, takže letěly ( ty fotky ) do koše.

Nabízím částečný přehled trpaslíků vratislavských, zde jsou k nahlédnutí a zdaleka nejsou všichni. Už jich prý je po městě přes 600 a přeji všem zájemcům, aby si je mohli osobně prohlédnout. 




trpasličí bankomat u banky:

































25 komentářů:

  1. Jiřinko, chápu, že ses těšila. I bez aplikace si jich našla hodně. Jsou fakt parádní!
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, už od minule některé znám a nyní jich přibylo, ale zase tolik nových jsem nenašla, na to nebyl čas.Místy byly davy a tam se pak špatně hledá i fotí.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, už jsem je kdysi dávno viděla na blogu jedné mladé cestovatelky a moc se mi líbí. Naproti tomu, trpaslík zahradní se moc líbí manželovi (asi nějaké pocity z dětství),ale byl důrazně varován, že jakmile se nějaký trpaslik objeví na naší zahradě, tak letí i s trpaslíkem. Toleruji betonová či keramická zvířátka. Tady je pro každého trpaslíka nějaké téma či úkol. Rozhodně toto se mi líbí na tozdil od obřích černých batolat s rozšlápnutým obličejem v Praze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, strašně se mi líbí představa, jak tvůj manžel jde s igelitkou v jedné ruce ( trenky a kartáček ) a v druhé nese zahradní trpajzlíky a smutně se otáčí, zda si to nerozmyslíš...hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Tedy, to je trpaslíků! Nejmíň na tři Sněhurky :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře, díky za návštěvu a tradičně vtipný komentář. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jo,jo- taky jsme je s kamarádkami při návštěvě Wroclavi hledaly a ani už nevím, kolik jsme jich našly. Mne kámoška dokonce vyfotila obličej v trpasličí maketě :-).
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já bych to viděla na soukromý výlet v pozdním jaru na tři dny a pěkně v poklidu jeden den věnovat trpaslíkům, jeden ZOO a Botanické zahradě a jeden den procházce nebo plavbě po Odře. A zastavit se cestou domů v Jaworu v tom druhém kostele míru.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Já jich viděla jen pár, protože jsme nechodili po celé Wroclavi jen tam kudy nás vedla průvodkyně, ale koukám že tam nemáš toho z mostu na ostrov s katedrálama ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, toho sice mám, ale z jiného zájezdu, byla jsem tam už 4x a nyní jsme ke katedrálám došly s Janou na odjezd kolem 17té hod., byla už tma a zájemců o focení trpaslíků je všude hodně, tak jsem to neřešila. Celkově jsem jich viděla už hodně, ale ne vše tady lze ukázat.
      Zajímavá je i historka, proč vlastně vznikly. Jednou se k tomu třeba vrátím.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Vendy, tak jsem pro zajímavost pohledala st.zájezdíky a zjistila jsem, že jsme s Janou byly na adventním 12/2019 Wroclav+ Zhořelec+Budyšín po dva dny a taky jsme fotily trpaslíky, jenže ty fotky z přestěhovaného Blog.cz jsou fuč. A vracet to tam nebudu, stejně nikdo většinou zpátky nejde.
    Letos jsme to s vnučkou měly naplánované právě jako výpravu za těmi trpaslíky a moc mi to bez vnučky nevyšlo. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  7. Lezarts

    Moc hezká kolekce “trpajzlíků”😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, vtipné je, že sice jich mám hodně nafocených, ale tím, jak za poslední tři roky rozmnožili své řady, nestíhám a nemohu jezdit jen do Wroclavi, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko ti trpaslíci jsou úžasní. Vyhledat jich co nejvíc může být prima zábava, ale asi je to lepší v létě, kdy je delší den a možná se jich dá najít víc. Jsou nádherně propracovaní. Děkuji za krásné fotografie a přeji Ti moc pěkný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, už vidím, jak dlouho by ti kovoví chlápci vydrželi u nás! Když dokázali ukrást v Terezíně destičky a dát je do sběru, tak kde by asi skončili trpaslíci?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. To je neuvěřitelné,tolik trpaslíků.
    Jiřinko,hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, plánovaly jsme s vnučkou, že budeme podle aplikace hledat trpaslíky a nic z toho, tak možná v létě, dcera navrhla, že by tam jeli jako rodina a zda mě přiberou se uvidí. Třeba budu hodná a odměna mě nemine. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Ahoj Jiřinko,je to je hezký a hledat je musí být super.V minulém článku jsi nám to moc hezký nafotila.Posilam moc pozdravů.Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, kdo má děti a bavilo by je to, určitě si na Wroclav zjara může udělat výlet. Tamní ZOO má moc dobré reference. A ti trpaslíci k tomu? Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Koukám, že trpaslíci vlezou všude :). Ale líbí se mi

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Jiřinko, Tvoji trpaslíci se mě moc líbí. Ale na zahradě bych je nechtěla, ani žábu, ani čápa... To mě připomnělo moji tetu, která mě roky říkala, že mě jednou koupí na zahradu čápa. A já se bála, kdy to dopadne a že ho tam budu muset mít, protože teta ke mě pravidelně jezdila. Nakonec z toho sešlo, asi na to zapomněla... Pá Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to je legrace, já jsem takhle vyhrožovala bráškovi a švagrové! Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Jiřinko,trpaslíci jsou pěkní,vtipní,musí být zábava je hledat.Děkuji,že jsem se mohla podívat.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, je překvapivé, když nějaké potkáš, jak vypadají a co představují, když předem nevíš. Snad už s nimi skončili, když jich je přes 600. Jiřina z N.

      Vymazat