pondělí 23. ledna 2023

Druhý díl soboty

U tohoto, druhého dílu soboty, jsem - milé KOČKY - moc zvědavá na vaše reakce. Protože tohle a ještě z terasy Lobkovického paláce, zase tak často nefotím!

No, vypadá to jako pohlednice Prahy alias pocukrovaná bábovka. Tak si to užijte a na zítra vám ještě připravím nášup! 










o ,,hodinu,, později:










poslední fotka té naší sobotní výpravy:


Jen chci upozornit, že chůze po Starých zámeckých schodech na polorozteklém a zase zmrzlém sněhu v mém věku je opravdu na pováženou a jsem moc ráda, že jsem neupadla, nic jsem si nezlomila a foťák nerozbila. Hezký den vám všem přeji.

Zítra tady budou další detaily z návštěvy Lobkovického paláce...


27 komentářů:

  1. Jiřinko, děkuju za hezké pokoukání na Tvoje pocukrované fotografie. Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni - já děkuji tobě a ostatním za návštěvu a náhodou jsem se trefila výběrem fotek, že se ti líbí. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. No, Jiřinko, je jasné, že z té mnou vysněné terasy je ten výhled dechberoucí. Moc děkuji, zase jsem o trochu víc navnaděná.
    Přeji pokud možno klidný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, už tě tam vidím, jak tam sedíte u dvojky vína, až bude vlahé jaro. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko, nádhera takhle Prahu asi nikdy neuvidím tak moc děkuji za krásné fotky Přeji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, ty střechy byly pod sněhem najednou tak jiné. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Ahoj Jiřinko, moc hezké pokoukání! ☺ Děkuji a hezký den přeji, Peťka ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo, také přeji hezký den. U nás dokonce trochu bílý. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Zdravím Jiřinko. Omlouvám se za smazání původního komentáře, ale byla tam chyba. Fotografie jsou nádherné a TOP super je ta poslední. Za tu by se nemusel stydět ani profík a mohl by ji dát na výstavu. Krásné jsou pohledy na Prahu zasněženou, ale i ty záběry focené při soumraku a s osvětlením, které také mají svoje kouzlo. Líbí se mi moc a děkuji za úžasnou podívanou. Byla jsi na správném místě ve správný čas a ještě jsi mě potěšila tou krásou. Děkuji, a přeji ti co nejpohodovější den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, Járo, to mám radost, to bylo už potmě ve Frant.zahradě. Den mám, na rozdíl od zítřejšího, docela dobrý.Tak se opatruj a zase zítra. Pac a husu Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Krásné pokoukáníčko se shora i ze zdola. Prima fotky! Naprosto Ti věřím, že jsi byla ráda, že jsi zámecké schody zvládla bez úhony. Když je to kluzké, tak si to neužívá nikdo. Ani ti mladí,ani ti dříve narození. :-)
    Pěkný klidný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já se bojím zlomeniny jako čert kříže.Ale dobře jsme dopadly a nic se nestalo. Moc jsme si s kolegyňkou výlet užily. Pa a těším se na další dny, jestli ti kápnu do noty.. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, krásné fotky shora na pocukrované střechy. Stejně tak i ty, které vznikly při stmívání a kde to světlo působí v kontrastu se studeným sněhem hřejivě.
    Už před lety jsem si pořídila tzv. nesmeky, které si navléknu na boty, aby to neklouzalo. Vždycky jsem padala jako shnilá hruška. Čím jsem starší, tím víc ty pády bolí.
    Měj hezký den a zítra držím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, mám nesmeky doma od doby, kdy jsem bydlela nějakou dobu v Jablonci nad Nisou. Ale nenapadlo mě si je vzít sebou! Jsi báječná, taková rada a se příště hodí. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, děkuju, to jsou skvosty, Tvoje fotky. V pátek Karlák - podle kondice třeba kousíček taky dáme...........Těším se na zítra. Pa Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, jdu na Karlovo náměstí zítra ráno - už se ,,nemůžu,, dočkat! Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Lezarts

    Naservírovala si nám Prahu, jak dortíčky od Erharta😁👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za vtipný ( jak jinak u tebe ) komentář. Tak zítra! Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko,to jsou úžasné fotografie.To nezažiju.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však ty máš, Jitko, na blogu také pěknou snůšku snímků, na které se dobře kouká a ještě si oběháme lesy, rybníky a nebolí u toho nohy. Tak na oplátku!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko, povedly se ti přímo výstavní fotky. Kochám se. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, sešly se mi informace od tebe a také z jiných zdrojů a zatepla jsme vyrazily s Janou na novými dojmy a to jsem zcela náhodně předtím dávala Roudnici na blog, sama se tomu divím, jak se to povedlo.
      Tak pa a pozdravuj doma. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Vija

    Jiřinko, prohlédla jsem všechny příspěvky, děkuji , je na co koukat. Praha pocukrovaná i zářící, nádherné stropy a porcelán. Měly jste se krásně. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, stálo to za to, vypravit se tam v tom počasí. Už jen káva na terase s výhledem na Prahu na jaře by snad byla lepší.Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Jiřinko,není co dodat.Praha je prostě Praha.Nádherná,vždycky je kam chodit,je v ní mnoho k vidění.A jsem moc ráda,že jsem tam před týdnem byla a i v té velké řadě a zimě,jsem vystála tu frontu a podívala se na krásné korunovační klenoty.Však jsem ti to psala.A rozhodně nelituji,opravdu to stálo za to! Takže opět děkuji za nádhernou podívanou.Měj se krásně a těším se zase na další výlet s tebou.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mně nezbývá, než se těšit na tebe a ostatní blogerky, které se občas u mne zastaví a nějaký výlet absolvují se mnou. Však to tady chystám pro vás!!!
      Jiřina z N.

      Vymazat