středa 25. ledna 2023

K sobotě (snad) naposledy

 V jednom sále byla vystavena dost velká sbírka porcelánu a to jsem si nedala ujít a využila jsem, 

milé KOČKY, 

souhlasu, že se smí fotit ( bez blesku ). Pár z těch zde pořízených fotek vám tady ukážu a také nějaké ty korále i náramky, náušnice, které jsou nabízeny spolu s dalšími výrobky ke koupi v krámečku na konci prohlídky. Která z nás není marnivá?















těch krásných předmětů tam bylo vystaveno hodně a není v mých silách vše, co jsem nafotila, tu umístit, škoda...




pokud se vám návštěva Lobkovického paláce líbila, vězte, že jim patří i hrad Střekov, zámek Nelahozeves, zámek v Roudnici, ( shodou okolností jsem Roudnici měla teď dvakrát na blogu, jaká náhoda )

zajímavost: byl tam vystavený obraz zámku Jezeří v původní krajině plné zeleně, nikoli rozpadající se a nad uhelnou slojí jako dnes.



24 komentářů:

  1. Jiřinko, ráda jsem do sálu nakoukla. Je mi jasné, že tam je na co koukat a bylo by hezké rozlet se i po dalších nemovitostech. V Nelahozevsi jsem byla po mnoha letech předloni, ty ostatní na mě teprve čekají (a jistě se nemohou dočkat :o))
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, Lobkovický palác mě nezklamal a jakmile bude hezky, aby se dalo sedět na terase, pozvu tam asi dceru a vnučky. V Nelahozevsi jsme byli před časem - snad dokonce v zimě? - s manželem a Janou a moc pěkně nás provedli po zámku.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Ahoj Jiřinko, krásné fotky pro porcelánen mám slabost, ale šperky jsou taky nádherný.Preji krásný den a opatruj se.Iveta

    OdpovědětVymazat
  3. Porcelán je nádherný,ale já bych se zdržela déle u šperků.
    Jiřinko,měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, ty šperky byly pěkné, ale nejvíc jsem se zdržela u těch z českých granátů, na ty mám odjakživa slabost. Měli tam pěkné kousky.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, to je hezké. Některé kousky jsou unikátní, úžasně malované. Je to krekka krása. Zámky v Roudnici i Nelahozevsi jsme navštívili ( v Roudnici i sklepy s ochutnávkou vín a na jejich Chardonnay jsem dlouho s úsměvem vzpomínala), a známe i hrad Střekov. Děkuji za hezkou podívanou a přeji ti krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já jsem byla v Roudnici tolikrát a v zámku zatím ani jednou.Mockrát jsme šli i z Roudnice na Říp pěšky, ale to už nepřichází v úvahu.
      Víno bych si dvě decky dala!
      Měj se moc fajn. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Já jsem to rozluštila, Járo, a to si představ, že v Roudnici jsou dva žid. hřbitovy, k tomu mám taky historku, ale jindy. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. To jsem se pokochala, a i zpětně jsem nakoukla do předcházejících příspěvku Jiřinko, taková krása. My s mužem již památky moc neobjíždíme, ráda je navštěvuji s tebou :-))). Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, a to já vás vezmu sebou ráda, zpětně jsem koukala na dvě Toulavky a co nevidím! Kamenický hrad a na koho jsem myslela? na jednu paní, co má místo prstů jehlice! Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jak porcelá,, tak i šperky jsou moc krásné. Moc hezká podívaná.
    Hezký den,Jiřinko!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. Jiřinko, krásné pokoukání! Porcelán i sklo mám hrozně ráda... ☺ A uvažuji teď o modrém porcelánu domů... a tak šetřím a odkládám z každé výplaty... Ráda jsem se pokochala i šperky. Měj se krásně, opatruj se, Peťka ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo, sklo, porcelán a nějaké ty látky, to já prohlížím moc ráda. Tak jsem tě snad malinko potěšila, na viděnou jindy. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Lezarts

    Vybrala bych si, ale bylo by to těžké rozhodování!
    Samá krása👍

    OdpovědětVymazat
  10. Jiřinko, další úžasná ukázka toho, co je možno vidět v Lobkovickém paláci.
    Měj hezký den a děkuji za krásnou exkurzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, zítra už tu bude něco jiného, ale přiznám se, že na návštěvu Lobkov.paláce jen tak nezapomenu.
      Měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko, vybrala bych si u Tebe... Zdravím z postele, Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, bezpečné místo, postel, taky mám ke své posteli sympatie.Ale u tebe to asi bude momentálně nutnost, tak ať jsi brzy zdravá, KOČKO.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jiřinko,ten porcelán je nádherný a ty šperky! Zase jenom áchám.Moc pěkné fotečky jsi sem dala,rozhodně bych si vybrala.Měj se hezky.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, krámek měli moc pěkný a takový úhledný, vkusný. Jiřina z N.

      Vymazat