čtvrtek 9. března 2023

Peklo

 Letos se do Pekla nedostaneme a po mnoha letech, kdy jsme mu byli věrní ( ´též mnohým dalším místům, kde každoročně můžete zjara natrefit na bledulky ), nezbývá mi, než si jeho půvaby osvěžit v paměti fotkami z archivu.

Do Zahrádek na Českolipsku jsme chodívali obvykle s partou kamarádek a sem tam nějakými těmi jejich chlapy a z druhé strany, od Děčína, přijeli i moji příbuzní - mamka, bráška s rodinou, jejich známí, setkání mělo ještě tyhle vedlejší výhody.













Chodívali jsme tam opravdu rok co rok, stejně jako do Zubrnic a tak máme fotek spoustu.

A nevím proč, ale naskočí mi tu vždy od H.Zagorové Nešlap, nelámej...

21 komentářů:

  1. Jiřinko,krásné bledulky.V Pekle jsme byli jednou a se smůlou,tedy já.Velmi brzy jsem zjistila,že jsem nechala baterku do foťáku doma v nabíječce.Nechtěla jsem to říct manželovi a tak jsem cvakala naprázdno.Stalo se mi to asi třikrát.To už jsem měla lepší mobil a fotila mobilem.Na tu písničku si také vždy vzpomenu.Někteří lidé pošlapou všechno
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tak to se stane, já osobně mám podobný zážitek jeden, ale stál za to, až jsem to obrečela. Byli jsme v jednom přímořském městečku v Bretani a šli jsme do historického původního městečka s hradbami a já jsme si v busu, který na celé odpoledne odjel pryč, zapomněla ke kameře náhradní baterku - a dopadlo to, jak asi tušíš. Známí mi pak řekli, budeme si to pamatovat.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, chvilku jsem si myslela, že budeš popisovat právě uplynulé dny. Ale to ty nemáš v povaze! Moc ráda jsem se do Pekla podívala (než si mě tam vezmou navždy :o))
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hurá, Helenko, to se tam sejdeme a konečně si pořádně popovídáme a čerti se nebudou stačit divit! to budou mít teprve Peklo. Budeme pít, hýřit, hrát karty a prohánět ty čerty kůže líné,, ať koukají pořádně přikládat pod kotel. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko do údolí Peklo jsme jezdili spoustu let. Jen mi přijde tou bezzásahovostí rok od roku horší a zanedbanější a bledule pod obrovskými popadanymi stromy nemají šanci vylézt na povrch a tak jich je rok od roku méně. Teď už jsme tam tři sezóny nebyli i když bych tam docela ráda vrátila, ale manžel nechce nikde cestovat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, jednou jsme to šli od nádraží z Lípy a jinak vždy od zámku v Zahrádkách a návrat obvykle k nádraží v Zahr. - nebo k autu. Ale když tam spadla ta skála, tak to tam asi zavřeli? Jednou jsem vymyslela, že jsme pak ještě jeli vlakem a šli nahoru na hrad Ronov a tam jsme udělali ohýnek a pekli buřty, na to hodně všichni vzpomínali.
      To už bych asi nedala. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jiřinko my jsme to chodili buď z České Lípy od nádraží přes Dubici, kolem Skautské skály až do Zahrádek na nádraží nebo opačně. Když tam spadl kus skály, tak se dalo jít kousek za Lisovu samotu a zpět nebo ke spadlé skále a zpět. Rok po tom už bylo místo vyzděné a průchozí. Měla jsem v úmyslu dát také příspěvek z Pekla, ale dám ho asi později a připomněla jsi mi Velké Březno, tak vyberu vzpomínky odtamtud.

      Vymazat
    3. Jaruško, to vítám! Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Je zajímavé co je míst zvaných Peklo. Jen v naší oblasti vím o dvou. Kousek od Trutnova se jezdí do Pekla, kousek od Nového Města n.M. je Peklo (o kterém Ty určitě víš), Tvůj příspěvek je taky o Pekle :-)))))). Ráda jsme tam nakoukla.
    Klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ano, Peklo u N.Města n.M. znám, byli jsme tam vícekrát a jednou jsme tam trávili dovolenou i s rodinou dcery a vnučkami, v chatce poslední pod lesem. Jezdili jsme na výlety po okolí a hlavně užívali si prostoru bez signálu a v tichu. V noci tma jako pytli. Hani, hezké dny. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, nádherné fotky. 👍👍👍 Byli jsme tam loni v březnu, plánovali jsme to už dlouho a stále nám to nevycházelo. Pro muže to byla premiéra a pro mně nostalgie po padesáti letech. Když jsem byla na intru v České Lípě, bývalo Peklo hodně častým cílem procházek.
    M

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko, nejsem si teď vůbec jistá, zda se můj komentář ocitl ve spamu, či zda jsem to jen neodklikla. Za ten vymazaný pokus se omlouvám.
    Takže znovu.
    Chválím nádherné fotky.👍👍👍 V Pekle jsme byli loni v březnu, konečně. V plánu to bylo už hodně dlouho. Pro muže premiéra, pro mně nostalgie po padesáti letech. Když jsem pobývala v České Lípě na intru, bylo Peklo častým cílem procházek.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, tak jsem ti ten první komentář vysvobodila ze spamu a je tu také.Líbí se mi, že těch názvů Peklo je po republice povícero, ale tohle zná asi nejvíc lidí. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Ahoj Jiřinko, krásné jarní fotky.V Pekle jsem nikdy nebyla,ale, když jsme jeli z Litomyšle tak jsme kolem nějakého jeli.Posilam moc pozdravů Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ti posílám pozdravy a jistě i tamto Peklo bude nějaký pěkný kout - podívám se do mapy...Ivet, měj se moc fajn.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Lezarts

    V pekle jsem také byla, sice ne na jaře, ale v létě… na peklo tam bylo příjemně:)
    Měla jsem štěstí, ještě se dalo Peklo celé projít, bylo to před tím, než došlo k závalu.
    Kdyby to bylo možné, jako náhradu za tu momentální nepřízeň, nechala bych vám doma vyrůst na podlaze ty bledule.
    Pá, pá:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, kousek od N. jsou v mokřině na břehu Labe sněženky a možná i bledule, ale tam jsem s fotoaparátem nikdy nebyla.Kdybych nebyla po úterku v ,,neschopnosti,, asi bych to šla vypátrat. Jiřna z N.

      Vymazat
  9. V Pekle jsem nebyla.Tvoje jarní fotky jsou krásné,u nás bylo dneska skoro jako na jaře, zítra má být zase zima,prostě aprílové počasí v březnu.Ale ono příjde,pak budou i ty bledule a ostatní jarní krásky.Zdravím od nás z Valašska.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, moc tě zdravím a těším se, až mi bude dobře a zase připravím něco k výletování. Jiřina z N.

      Vymazat