pátek 21. dubna 2023

Jsme tu sedm dní

Utíká to a my jsme stále na cestách: milé KOČKY, netušila jsem, že jsou i v těchto místech evropsky laděná města, vážně jsem si představovala vše trochu jinak a jsem ráda, že jsem to viděla na vlastní oči:

Tentokrát nás čekal Debrecín, město jsme si prohlédli a jelo se do NP Hortobágy, abychom se poté, co nás zde povozili po PUSTĚ a předvedli nám koně, přesunuli do hodně zajímavého města Kecskemétu.

v noci pršelo a takto vypadal po ránu soutok řek Bodrogu a Tisy v Tokaji:


V Debrecíně jsem asi měla krizi, mám odtud málo fotek:


 
Devítidírkový most:













Utíká to, zítra už poosmé...

20 komentářů:

  1. Jiřinko, to je opět nádhera. Opět den plný zážitků. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  2. Opět krásné záběry..Byl to moc pěkný zájezd do Maďarska.
    Jiřinko,měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, fakt je, že to bylo zajímavější, než jsem očekávala. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, ráda jsem se koukla na další díl!
    Pobavil mě tvůj komentář - taky jsme si předčítali na cestách veselé knihy nahlas - Poslední aristokratka byla tenkrát jen asi v hlavě pana Bočka, ale Terka nám v jedné neskutečně dlouhé zácpě na cestě do Chorvatska předčítala z knihy o rodině Kudrnových (byl i seriál, už nevím, jak se jmenoval) a na rozdíl od vzteklých obličejů v okolních autech jsem se chechtali jako blázni :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, to si umím představit a je to paráda, když si rodina takto zpestří den.
      Helenko, hezký dnešek a také víkend. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, krásné fotky a plno zážitků. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, s Janou se dobře cestuje a nemáme ponorku. Pa a opatruj se nám. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Opět pěkné pokoukání. To jste fakt měli výživný zájezd.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já bych to klidně o 3 dny prodloužila, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. To je ale naplněný zájezd, tolik krásných míst, ráda se dívám na tvé fotky Jiřinko, vím, že se tam osobně nepodívám 😊. Máš hezké vzpomínky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, můj muž se mnou jel do Maďarska na poznávací zájezd pár let před tím místo jiné kamarádky, která onemocněla a jak se mu tam líbilo. Posílám pěkný pozdrav do Č.K. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko další krásné fotografie. Ten soutok jsme viděli podobně barevný v Mělníku a také jsme ta byli po deštích a také byl vidět ten proud Vltavy v Labi. Zajímavý je i ten most jak píšeš "Devítidírkový"...Také jste si užili představení s koňmi. Měli jste k tomu tedy i parádní program. Také jsi nafotila plno hezkých staveb, které tam jsou. Děkuji Ti za tuto nádhernou podívanou a přeji Ti krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, pro mne to byl zájezd dost neobvyklý, protože jsem dopředu netušila, co nás tam čeká ( program jsem znala jen z papíru ) a příjemně mne to tam překvapilo.Taky bych ještě ráda nakoukla do Makedonie a možná i Albánie, ale kdo ví, co bude?
      Zatím budu ráda, když odjedu už zaplacené zájezdy na letošní rok bez problémů.
      Krásný a slunečný den ti přeji a poklidnou rekonvalescenci. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,teď jsem zpětně prohlédla a přečetla všechny tvoje reportáže z Maďarska a musím říct jediné,skvělé,výborné,nádherné.Ač byla moje matka,babička z Maďarska,nikdy jsem v této zemi nebyla.Když jsem se narodila,už tam nežily,bydlely tady a já i mí sourozenci jsme se narodili tady.Sleduji pořad s Vicou po Maďarsku a musím říct,že se mi moc líbí.Právě tento týden tam byla Gyula,rodiště mojí mámy,tak jsem se s chutí podívala na místa,která znám jen z vyprávění.Děkuji,že jsem mohla pocestovat s Tebou.Taky dodatečně gratuluji k výročí tvého úžasného blogu.Nechodím teď moc na pc,důvody jsem Ti napsala,ale sem tam nakouknu....Měj se Jiřinko,moc dobře,opatruj se,holka.Pa pa Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marťo, tos mi udělala radost, že jsme ty článečky a fotky nedávala na blog zbytečně. Snad ti přijdu vhod i příště a jsem moc ráda, že můj blog má co říct.
      Opatruj se a zase příště Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, opět nádherné fotky. 👍👍 Zaujal mně ten soutok Bodrogu a Tisy, je na něm vidět, že každá z řek má jinou barvu. Takhle podobně to vypadá na soutoku Vltavy a Lužnice v Neznašově, kousek od Týna nad Vltavou.
    I další fotky jsou parádní, zejména ty z pusty.
    Měj hezké jarní dny. 🍀🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, bylo znát, že v povodí jedné řeky v noci pršelo, soutok Vltavy a Lužnice shodou okolností znám, byla jsem tam na kole už kdysi dávno, podívat se na žid.hřbitov...Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Nádherné fotky Jiřinko ♥ jistě jsi si zájezd užila ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško, snad jen dvakrát v životě se mi zájezd moc nepovedl, ale nebyla to moje chyba.Jinak prý mám šťastnou ruku ve výběru a snad se to i zítra potvrdí, budu čarovat, aby bylo hezky. Pa a díky za návštěvu. Pozdravuj mi Strakonice. Jiřina z N.

      Vymazat