čtvrtek 27. dubna 2023

Nakupovací

 To jsme si s Janou v sobotu 15.4.23 vyrazily po obědě do Prahy, že se půjdeme podívat na jednu z výstav a dopadlo to, milé KOČKY, zcela jinak, poběhaly jsme po Starém Městě a taky zašopovaly, neb Jana potřebovala nějaká eura a leva do Bulharska na léto, kabelky jsme tedy víc prohlížely, ale jednu jsme nakonec koupily, a na výstavu jsme pak ani nešly. Nicméně počasí se během odpoledne polepšilo a nepršelo, naopak, asi na hodinu svítilo a udělalo nám radost.

při čekání na bus v N.:









Tak dovolte, abych vám tu něco z toho capkání po Praze ukázala, především těm z vás, kdo se do Prahy tak často nepodívají:















bývalý kostel sv. Michala:




dozvuky:








já nemít co na sebe, tak jsem taky smutná:











a musím dodat, že jsem jednou ulicí šla prvně v životě!

18 komentářů:

  1. Krásné odpoledne jste si udělaly a prošly si moc hezká místa. Tam už všechno kvete a hned je to veselejší. Moc hezké fotografie jsi pořídila. Hlavně že jste aspoň něco pořídily. Tedy tu kabelku. Přeji ti krásný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, kabelku jsem si koupila já a několik dalších věcí Jana. A taky jsme si sedly ke kávě a probraly novinky.Takové chvilky s přítelkyní musí občas být. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, moc jsem si to s vámi užila. Mám radost, jak nám města krásně jarně rozkvetla.
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, zjara kdejaká pampeliška krásná, viď? Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Tak jsem si krásně s vámi pocapkala. A vůbec mne nebolí nohy :-))))).
    Pěkný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ráda jsem tě povodila zapadlými uličkami Prahy. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts

    Hezké pohlednice z rozkvetlé Prahy☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, dnes přijela Primitiv parta na traktůrcích sekat trávu a bránila jsem záhony před domem vlastním tělem.I když rozkvetlých je tam jen málo květin, ale ostatní už mají na květ, oni by to posekali všechno, jako loni, neb je to zelené.
      Pěkný den. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Spring is so beautiful in your country. Have a lovely time
    Elisabeth

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko, moc krásné. Den jste si užily. ?mě tedy šopování už tak nebaví, jako za mlada. A přímo nesnáším, když se jede na výlet a Michal mne tahá do nějakého obchodu, kolem, kterého jdeme. Ale nakupovat holčičí věci s kamarádkou je něco jiného. Ukázala jsi nám pěkná zákoutí Prahy. měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, já osobně taky nesnáším obchoďáky, hraje tam nahlas muzika, prodavačky jsou tam v přesile, nikde nikdo a ty ceny ? Ale občas je potřeba něco koupit a pak mi nic jiného nezbývá. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, jsem ráda, že jsem se přišla podívat a zrovna je tu capkání po Praze. Co já se tam najezdila a nacapkala... jenže já si nemohu jen tak odskočit, mě to odskočení Pendolinem trvá dobré 3 hodiny + asi 1 hod. doprava na vlak, člověk je pak zbitý, že na kabelku není ani nálada. Ale jo, sice to tam znám a z fotek mnohá místa i detaily poznávám, ale chci se tam opět vydat. Jen to chce ubytování na pár dní, na otočku se zvládne tak jedna výstava. Tak zase nám, vzdáleným, něco ukaž, aby nás to tam táhlo. Z uvedených fotek mě přitahuje Františkánská zahrada. Díky za náhled. 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to znám, když jsem bydlela ve Šluknovském výběžku, jezdili jsme do Prahy od DESTY jen do ND busem a to bylo dopoledne po Praze, pak divadlo a večer návrat.
      Kdežto teď to mám busem 25-35 min., vlakem 50 min.- a jezdit tam buď musím na léčbu nebo můžu na výlet.
      Pa a měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, krásné fotky jsi při capkání Prahou pořídila. 👍👍👍 Moc se mi líbí, jak vše krásně kvetlo před dvěma týdny ve Františkánské zahradě. Žluté rebčíky kolem sochy Jungmanna jsou krásné. A Staré Město je krásné i v dešti.
    Měj hezké jarní dny. 🍀🌷

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, to mám ráda, takové procházky jen tak. Mezitím jsem fotila v Praze nějaké pondělí, ale bylo zataženo a fotky jsou černé, musím tam zavítat znova, za sluníčka.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Ahoj Jiřinko, děkuji, že dáváš výlety z Prahy moc ráda si je prohlížím tak moc často se tam nedostanu vlastně jsem tam nebyla strašně dlouhou manžel tam občas jede pracovně,ale samotnou by mě to tak nebavilo(a asi sama bych stratila )tak se vždycky s tebou ráda Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, pokud jdu na Karlák, tak ani foťák neberu, ráno tam a potom v mrákotách domů, ale když tam jdu na výlet nebo prostě jen tak, tak to si i zafotím.
      Praha se jen tak neokouká?
      Jiřina z N.

      Vymazat