sobota 1. dubna 2023

Sobotní výlet

 Milé KOČKY, na dnešek jsem si pro vás a pro sebe připravila ,, jednu veselou příhodu z natáčení,,. Až to uvidí Jana, moje kolegyně, bude jistě ještě po letech cvakat zubama. To jsme totiž naším autem a s ní jeli na výlet do Nového Boru, tady klasika - na náměstí jsme šli ( pokolikáté již ) do Muzea skla. ( no vida, taky bych ho mohla opět jednou ukázat? ) a poté jsme ji - rozuměj kolegyni Janu - vytáhli na Panskou skálu neboli na Varhany, milovníci Pyšné princezny okamžitě zbystří a uvidí Vladimíra Ráže a Alenu Vránovou tisknoucí se ke skále.

To vše se odehrálo 4.dubna 2015 a na fotkách uvidíte, jak to tam vypadalo - ono totiž dole bylo jaro a na kopečkách se prohnala sněhová vánička! My s manželem jsme na to tam z dřívějšího pobytu zvyklí, ale Jana byla pěkně nemile převapená.Nemluvě o tom, že manžel jako kluk bydlel v Kamenickém Šenově a tak ví, kdy ještě chodili sáňkovat!







a přesuneme se v ten den o pár km dál a několik metrů výš:

















cestou domů jsme tradičně zastavili u poutního kostela a tady, jaro!- od té doby v Horní Polici odvedli velký kus práce na opravách...














Milé blogerky, mějte se hezky a zase příště na viděnou někde na blogu...

doma budu až v neděli večer, proto odpovím na komentáře až po návratu...vaše:



14 komentářů:

  1. Jiřinko návštěva sklárny by se mi líbila, v Novém Boru jsem nebyla. Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, toto Muzeum skla je na náměstí a oni občas obměňují vystavené předměty, tak se tam rádi stavujeme. Kousek vedle je Muzeum skla v Kamenickém Šenově a hádej - taky jsme tam byli.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Pěkně jsem si příspěvek užila. Krásné sklo, zimní varhany, bazilika na jaře.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. V Novém Boru pracoval bývalý švagr.Dělal ve sklárnách mistra a dostali jsme od něj ke svatbě opravdu krásné kousky,vázy mísy,nádhera.Já osobně jsem tam nikdy nebyla,ale líbilo by se mi tam.Hezkou sobotu.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  4. Lezarts

    Zase tolik krásy!!!
    P.S.
    a měli jste sebou sáňky:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nee, Renátko, neměli, ale bylo to pěkné překvapení. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, krásné fotky jak z muzea, tak od Panské skály. Je to přeci jen trošku výš, než Nový Bor, ale to množství sněhu mě překvapilo. To, že byl sníh i na Jedlové, je normální.

    Pokud ještě někdy pojedete do Nového Boru, mohu doporučit návštěvu sklárny na hlavní ulici (Tř. T.G.Masaryka 805), kde je Art Glass muzeum se spoustou děl Bořka Šípka. Ve stejném objektu je i restaurace Huť. V půlce přízemí je opravdová sklářská huť, kterou od restaurace odděluje jen sklo a lze sledovat skláře při práci. Totéž i shora z muzea, které je situované ve dvou patrech nad restaurací. Stojí to za to.
    Měj hezké jarní dny. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, moc děkuji za tip - podobné zařízení je, tuším, že v Lindavě?Proto si pochvaluji blogy, že se tu lidi můžou navzájem podarovat informacemi. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Pokud jste neulovily i rýmu, fotky jsou úžasné!
    Mám pocit, že počasí je letos podobné...
    Jiřinko, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji ti za přání a já tobě přeji hezký týden a sobě po+út.Pak už to zas bude lepší.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, tak jsem ráda, že já zuby necvakám, ale užila jsem si prohlídku hezky v teple. Krásné fotografie, taková všehochuť. LeS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tady vidíš, co může jeden obyč turista zažít v Čechách za jeden den.
      Hezké předvelikonoční dny. Jiřina z N.

      Vymazat