pondělí 14. srpna 2023

Je mi smutno

 V posledních dnech mě hodně zasáhl rozsah škod ve Slovinsku, byla jsem tam na zájezdu jednou cestou do Chorvatska - zastávka u Bledu a Bohinského jezera, pak jindy s manželem jako poznávací a další trochu jinak loni s Janou, mohu prohlásit, že je to velmi úchvatná země se spoustou přírodních krás. Jenže katastrofální deště z toho udělaly postiženou a zdevastovanou zemi a bude hodně těžké to tam dát do pořádku. Některá místa, nyní ukazovaná jako zničená, jsme i přímo tenkrát navštívily a chce se mi plakat, když vidím most, po kterém jsme šli, zlomený a částečně vodou odnesený.

Milé KOČKY, snad se najde nějaký způsob, jak těm lidem pomoci. 

Tohle jsem tam v červenci 2022 nafotila:










14 komentářů:

  1. Jiřinko, děkuji za krásné fotky a pocity mám stejné! Roky jsme Slovinském projížděli, několik jeho krásných míst jsme navštívili - ta devastace je šílená...
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Povodně o požáry...to jsou katastrofy, které se můžou objevit kdekoli a objevují se čím dál častěji. Bohužel, vždy za to někdo zaplatí i daň nejvyšší...
    Čeká je spousta práce, než se postižené části zase dají dohromady. Posílám moc pozdravů .
    .

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko milá, Tvoje pocity sdílím. Slovinsko byla a snad zase bude krásná země. Zkouška, kterou prochází, je však strašně těžká..........bude to stát ohromné úsilí. Nezbývá než držet palce a přispět nějakou korunkou, bude-li transparentní účet.
    Díky za fotky a přeji dobrý týden. Eva

    OdpovědětVymazat
  4. Je těch katastrof čím dál více.U Bohinského jezera jsme strávili dva dny.
    Je tam krásně a snad zase bude.
    Hezké dny Jiřinko

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko,krásné fotky. Ty přírodní katastrofy jsou strašné věřím, že se najde i mezinárodní pomoc. Těch lidí je mi moc líto. Klima na planetě se opravdu mění, vždyť i k nám už se dostávají tornáda. A ještě ke všemu se musí válčit. Ach jo.

    OdpovědětVymazat
  6. Slovinskem jsme vždy jen projížděli, ale z různých dokumentů a reportáží či z vyprávění známých, kteří tam byli jako turisté vím, že je ,,bylo" tam co k vidění. Když člověk vidí co tu zemi postihlo, tak je mu opravdu smutno. Určitě to do pořádku dají, ale hned to nebude.
    Hanka bavi-mne-to

    OdpovědětVymazat
  7. http://es-ideas.blogspot.com/
    Ve Slovinsku jsme byli několikrát. Je to nádherná země. Je to velké neštěstí, co se tam stalo.
    Eva
    P. S. Díky za krásné tvoje fotografie.

    OdpovědětVymazat
  8. Jiřinko, v poslední době je těch katastrof opravdu moc. Požáry, záplavy, sesuvy půdy je to až děsivé. Přeji pěkné a klidné dny, pá 😉

    OdpovědětVymazat
  9. Milé blogerky, moc děkuji za vaše komentáře a pokud bude nějaký rozumný způsob pomoci, věřím, že my všechny přispějeme Slovincům ke zlepšení situace. Dobrou noc a ať se vám daří. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  10. Jiřinko taky je mě z toho moc smutno, vloni jsme tam byli na dovolené. Pá Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Jiřinko,jak psaly už komentující nade mnou,je opravdu těch katastrof nějak moc.Je to hrozné,pro přírodu,pro lidí.Ve Slovinsku jsem nebyla,ale žije tam moje bývalá kolegyně,často mi posílá fotky,je to krásná země.Snad se dá časem vše do pořádku,ale myslím,že to bude trvat dlouho.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marťo, moje zkušenost z této země je jen ta nejlepší. Všude čisto, pořádek a milí lidé.Krásná, zelená země.A ty jejich hory!
      Jiřina z N.

      Vymazat