sobota 30. prosince 2023

Okolo Vánoc

 Nejsem z těch, kdo se nechají Vánocemi nebo Velikonocemi a podobnými svátky lehce a snadno stresovat, jsem sice ochotna leccos pro zdárný průběh podstoupit, ale když se něco nedaří, nehroutím se. 

Tentokrát jsem ale měla chvíle, že už to bylo na hraně. Milé KOČKY:

V sobotu, 23.12., jsem pozdě odpoledne vyrazila ještě jednou do města na nákup, uvědomila jsem si totiž, že nemám doma květák a ten potřebuji pro vnučku na 26.12., protože ona nejí maso a pro ostatní budou dvě kachny a dvoje zelí a knedlíky. Pršelo a vytanulo mi na mysli světově známé rčení pana J.Kemra....pro deštník jsem se nevracela ( chudáci ti pověrčiví! ) Promočená a s mokrými botami jsem oběhla jeden obchod a zamířila jsem na druhý konec města do jiného obchodu, sice jsem pořídila vše, co mi ještě chybělo, ale na zmrazcích a mokrých plochách jsem se ploužila jako mátoha. Chodníky byly v takovém stavu, že jsem chvílemi raději šla po ulici, kde to bylo rozježděné od aut a tady mě nahodilo jedno auto, ale už to nehrálo roli.Tma, zima, slejvák a zbytky sněhu - nálada mi klesla k bodu mrazu. A řekla jsem si: dva dny nevytáhnu paty ( vydržela jsem čtyři ).

Průběh svátků mi dal zapomenout na tyto křivdy a teplo domova mi pomohlo vytěsnit zbytky virozy  - už zase plánuji a snovám, co podniknout v dalším roce. Nabídky cestovek probírám ze všech stran a případné cesty bych ráda prošpikovala výjezdy s manželem naším starým vehiklem.Nápadů mám pořád dost.

Žádná předsevzetí si na konci roku nedávám, ale přání mám: chci být soběstačná a relativně zdravá. Chci si uchovat zdravý rozum, přátele, dobré vztahy v rodině a optimismus.




fotky pořízené 19.12.23 kolem osmé ráno...

Na Štědrý den večer jsem si uvědomila, že jsem v posledních týdnech nesledovala už ani Toulavou kameru a Objektiv a tak jsem si naordinovala večer s posledními čtyřmi Toulavkami a Objektivy a až do půlnoci jsem si je dopřávala - byl mezi nimi i příspěvek o Irsku. Konec dobrý, všechno dobré...

19 komentářů:

  1. Co bychom pro vnoučata neudělaly,že?My jsme s manželem plácali poprvé v životě
    na přání vnuka punčový dort.
    Jiřinko,krásný rok 2024 ať se ti splní všechny tvé plány a hlavně ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tobě přeji pevné zdraví a dobré vztahy v rodině, hezké výlety.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Hlavně, když vše dopadne dobře. Fotky máš krásné a že už si prohlížíš katalogy cestovních kanceláří je mi jasné.
    Klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, už máme vybráno a objednáno a časem jen přiobjednáme nějaký ten adventní, jen mě nesmí zradit zdraví.Proč bychom se netěšili?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko, hezké fotky.At se ti všechna přání vyplní.Moc ráda k tobě chodím a ráda budu i nadále.Preji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet a já jsem ráda, když jsou lidi u mne na blogu spokojení.Snad i nadále se budeme setkávat na mém nebo jiných blozích. Taková návštěva může probíhat v bačkorkách a pyžámku a nikomu to nevadí!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts
    Hlavně, že jsi tu vodní pohromu přežila a svátky jsi si užila!!!
    Působivé a krásné foto!!! Přeji šťastnou ruku, při výběru zájezdů!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle moc dobře znám, člověk se pak cítí jako spráskaný pes s náladou pod psa. Jen se mi to stává průběžně během roku a na Vánoce pak mám už vybráno a klid :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, hlavně jsem se bála, abych neupadla a nezlomila si nohu nebo ruku. Stačila mi zkušenost ze dne 22.12.2017, kdy jsem upadla a narazila si žebra a do poloviny února jsem byla mimo provoz.
      Mějte se na severu krásně. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Fukčarinka - Jiřinko, co si nenapíšido seznamu, nemám. Květák byl pech, vzhledem k situaci bych se jej snažila něčím nahradit. Ty jsi nezmar a obětavá. Obětavě bych zřejmě zavolala dětem ať květák přikoupí ☻ ☺♥ Jiřinko Tobě a všem kolem přeji zdraví, pohodu a plno květáků vždy na dosah. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, vymyslet jídlo pro vnučku není jen tak. Květák jsem sehnala krásně bílý, ale malinký a za 79,90 Kč a to vyšlo pomalu dráž, jak ty kachny.
      Měj se moc pěkně a buď zdráva. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, o letošních svátcích jsme si deště užili asi všichni, ladovské Vánoce budou zřejmě už jen vzpomínkou, ale je to tak. Mám radost, že jsi plná elánu a plánuješ další výlety, protože si určitě užiju krásné povídání a fotky. Hodně moc zdraví do dalšího roku a ať se plány vydaří 🥂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, dnes jsme málem jely s kamarádkou na výlet do Prahy, ale nakonec jsme to odložily, Praha neuteče.Doufám, že výběr zájezdíků do ciziny a výletů po republice bude zajímavý i pro ostatní - později na blogu?
      Opatruj se a pozdrav i pejsině. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, hezké fotky ranní oblohy jsi pořídila. Hlavně, že jsi nákupy zvládla ve zdraví. Také u nás sníh zmizel a pršelo. Svátky jsou minulostí, vánoční rodinná setkání jsou vždy prima. Přeji Ti, ať Ti vyjdou všechny plány a splní všechny cestovatelské sny. K tomu přeji Tobě i manželovi hlavně hodně a hodně zdraví, a také štěstí, které je ke splnění snů a plánů, potřeba. Šťastný, pohodový a klidný rok 2024.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, to bych přála jak sobě, tak tvé rodině a vlastně klidně všem lidem.Protože pokud budou všichni zdraví ( i duševně ), projeví se to v mnoha ohledech ve všem.
      Už bych ráda zase šla do přírody, shodit nějaké to deko a potěšit se ...
      Budeme si přát, aby ten rok ozdobený na konci čtyřkou byl šťastný. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jaruško, to ráno východně od nás to vypadalo jako požár! Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, moc se mi líbí tvé přání - ze srdce to přeji tobě i nám všem!
    Ta rudá obloha je nádherná!
    Měj hezký poslední letošní den. Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné Jiřinko, my jsme odvezli vnučku před vánocemi do nemocnice , byla na Jipce ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško, to je mi líto a už je na tom lépe? Snad to nebude nic zlého. Jiřina z N.

      Vymazat