neděle 14. ledna 2024

Klatovy

 Vydáme se do Klatov? - milé KOČKY, byla jsem v tomto jistě zajímavém městě vícekrát, naposledy na dovolené s vnučkami a manželem a pochopitelně hlavně jsme navštívily historickou lékárnu ( manžel si šel po svých, jinam ).

Dnes vám ukážu část fotek z jiné návštěvy města, které kdysi proslulo karafiáty. Já osobně jsem tam kdysi koupila krásnou hnědou koženou kabelku a ze stejné kůže peněženku, ještě je mám a to víte! KOZAK, to bylo něco.

Taky si vzpomínám, že jsme tam byli jednou v podzemí a ukazovali nám rakve s mumiemi, dnes bych tam, asi, nešla, co kdyby si mne tam chtěli nechat?
















Měla bych se tam opět vypravit a nafotit si to znova, jinak, pořádně?

32 komentářů:

  1. Jiřinko, děkuji za připomenutí. Už jsem tam dlouho nebyla, mumie mají hezky nainstalované, jen "dědek" v pokladně fakt milý nebyl - to jsou vzpomínky, co... :o)
    Měj se moc hezky, Helena

    PS: ty jsi tak živá, že by tě z podzemí rychle vypakovali!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, to ti moc děkuji, to jsem potřebovala slyšet.( Mumie mají i v Jablonném v Podj. a taky si mě zatím nenechali ).
      Díky, že ke mně chodíš komentovat. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Ahoj Jiřinko, Klatovy znám dobře bydlím 7km od nich.Mozna až pojedeš do Klatov tak se potkáme.Preji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Ivetko, to je super zpráva. My jsme dovolenkovali v Chudeníně a podle zvyku povýletovali okolí, vždy jsem ukazovala vnučkám co znám. Na různých místech ČR.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko milá, to jsem moc ráda, že jsi nás vzala dneska zrovna do Klatov. Mám je ráda, ale už jsem tam nebyla řadu let. Tak jsem si krásně zavzpomínala. Báječnou neděli a drž se, děvče, drž :-)) Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, vzájemně se podpoříme a bude lépe. Města jako Č.Budějovice, Klatovy, Domažlice a Sušice - to jsou pro mne tutovky.
      Pozdravuj doma. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,v Klatovech jsem nebyla,ale podle tvých fotek to vypadá na krásné město.Ta lékárná teda vypadá parádně,určítě stojí za návštěvu.Děkuji,že jsem se mohla podívat,přeju Ti krásnou neděli,třeba u Toulavky a opatruj se,KOČKO! Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marťo, ano, stojí za návštěvu. Navíc je to v krásné krajině a v okolí jsou také zajímavá místa. My jsme vždy zároveň brali útokem Švihov, Nepomuk, a další místa.
      Měj se moc hezky. Jiřina z N.
      Apropo, na Toulavku a Objektiv se ráda podívám.

      Vymazat
  5. Pokochala jsem se fotkami a při čtení věty třetího odstavce úvodního povídání (o mumiích) jsem se zasmála. Ty mne prostě občas umíš rozesmát.
    Hezkou neděli!
    Hanka
    Nachumelilo nám a ještě něco drobně padá. Uvidíme jak dlouho to vydrží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, vesele to musíme brát, nikdo to za nás neudělá.Moc ti přeji krásné dny, budeš mít hezké bílé výhledy. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko Klatovy vůbec neznám, mají moc hezkou lékárnu. Pěknou neděli přeju, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, dvě moje oblíbené lékárny - v Klatovech a na Kuksu - a pak třetí - ta, co jí velí dcera.Jenže do té já nechodím. Je z ruky.
      Opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. 'Lezarts
    Já jsem si ty mumie šla hezky prohlédnout, abych viděla jak bych dopadla, kdyby jsem si nepřála prolétnout komínem:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, já jsem kdysi jednomu známému při pohledu na rozkvetlé louky plné pampelišek v Kostelním Vydří u Dačic řekla, tady bych chtěla být rozprášena - on se podíval a pak řekl - a sedm let tu tráva neporoste.
      Tak to nechám na těch pozůstalých, hihi.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. V Klatovech jsem byla třikrát, ale znám z nich jen sportovní areál kam jsme jezdili na výstavy s hafušákama. Jednou už jsme se s kamarádem domluvili že si tam objednáme ubytování aby jsme taky viděli z města víc, jenže z toho sešlo. Takže moje znalost zůstala jen u toho stadionu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, třeba se ti někdy ještě naskytne příležotost a jak Klatovy, tak okolí poznáš víc.
      Měj se fajn a vyfoť někdy hafušu - proč nebývá na blogu???
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Už mám nasyslených pár fotek, tak někdy dojde i na ně 😉

      Vymazat
    3. Taková akce - setkání majitelů pesjanů musí být taky zajímavá. Já jsme zažila vlkodavy na Vysoké u K.Hory a to byl mazec. Ale my jsme tam s mužem byli na výletě a nejsme majitelé psů. Jiřina z N.

      Vymazat
    4. To byla Krajská výstava psů všech plemen. Super pro mladé psy a štěnda na otrkání. Měla jsem to tam ráda. pak jsou samozřejmě právě ty klubové, kde se vystavují psi jednoho plemene. To jsme měli jako dandíkáři v Chřenovicích na Sázavě nebo speciálku v Kuřimi. A pak jsou jen taková naše soukromá setkání a o tom na blogu bude taky. To bylo v těch Veltrusích

      Vymazat
    5. To by mě zajímalo, jak to vidí ti psi, když jich je najednou spolu tolik pohromadě a jedno plemeno. To musí koukat. Jiřina z N.

      Vymazat
    6. Nevím jestli to nějak vnímají že to jsou stejní psi, jelikož se nikdy v zrcadle nezhlížejí. A ani se v zrcadle nedokáží poznat, narozdíl od opic a kupodivu i delfínů. Spíš mě vždycky na výstavách zaráželo to, že se tam po sobě nesápou, jsou naprosto v klidu. Velcí vedle malých a klid.

      Vymazat
    7. No, to mě právě zajímalo při tom velkém počtu jestli jsou klidní nebo nervozní. To musí být přeci jen mumraj.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko Klatovy jsou moc hezké město. Nikdy jsem tam nebyla a si se tam ani nedostanu. Mám tak bývalou kamarádku z dětství a spolužačku, ale dlouho už se mi neozvala. Ta lékárna vypadá úžasně...krásné je jistě i celé město. Vypadá to na zachovalé městské hradby, parkány s věžičkami. Jistě je to zajímavé město s bohatou historií. Děkuji za hezké fotografie a přeji Ti krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, je fakt, že jinak jsem si to tam prohlédla bez vnuček a jinak s nimi. Ale ráda bych se tam vrátila, až bude hezky. Z Prahy tam jezdí přímý vlak.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, v Klatovech jsem nikdy nebyla, ale jejich lékárna by stála za návštěvu sama o sobě. Ještě se takových lékáren pár najde, ale fakt jen pár, byla to paráda, kterou jsme kdysi brali jako samozřejmost a dneska valíme oči. Zdravím, pá 😊😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já jsem tam byla na komentované prohlídce s vnučkami spokojená a holky to zajímalo a krásně to celé absolvovaly a nereptaly. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Díky za další parádní fotoreportáž. Přeji krásný nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já děkuji za návštěvu na blogu.Hezký příští týden ti přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jiřinko, děkuji za nahlédnutí do Klatov. Párkrát jsem tam byla jako dítě a později na jedné cestě o dovolené. při poslední návštěvě to byl zájezd a škoda, že jsme se vrátili na nocleh později, kdy byla lékárna již zavřená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, to mne také vždy mrzí, když něco já zanedbám nebo mi uteče kvůli okolnostem.Obvykle člověk nemá šanci se tam zase brzy vrátit. Hezký večer.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Moc hezký popis i fotky♥ V Kozaku jsem kdysi byla pro zbytky kůží do práce na ruční práce ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květuško, dělávali nádherné věci. Já miluji kabelky a rukavice, klobouky a krásné boty.
      Měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat