pátek 5. ledna 2024

V bytě

 Mohla bych říct - takhle si tu žijeme, jenže! - každou chvíli to tu ( nenápadně ) měním.Pořádná změna mi neprojde, tak alespoň dílčí?

Milé KOČKY, netuším, jak to máte vy, ale u nás se spousta mých DOKONALÝCH nápadů smete ze stolu a změny nejsou vítány. Byly doby, kdy mi manžel vyhrožoval, že za skříň na zeď napíše tlustě černou barvou TADY STOJÍ SKŘÍŇ, abych ji nemohla odstěhovat jinam. Taková nehoráznost. Přitom přetřít takový nápis bílou by se dalo, ne? Poněkud mě podceňuje, drahoušek.

Pár nahodilých fotek z našeho bytu - ať se pobavíte.




okno v koupelně

 
v obýváku, na stolečku, který jsem si kdysi udělala z koše, nyní stojí stromeček:












tady už to teď vypadá zase jinak :



Pomalu bych měla odstrojit stromek, ale, když on se mi tak líbí...




24 komentářů:

  1. Jiřinko, moc se mi u tebe líbí, je to tak příjemné a útulné bydlení. krásná lampa, dózy mám taky, jen se slepičkami, kouzelné hrnečky a džbán...
    Manžel je vtipný... :o)
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, co bydlíme v N., už to není takové, bydleli jsme na severu ve dvakrát větším bytě a to bylo eldorádo, než se manžel vrátil z nějaké cesty, už jsem přestěhovala nejméně jednu místnost.Pod skříňku jsem dala starou deku, na ní prázdný nábytek přestěhovala...ale pak třeba knihy uklízet bylo na několik hodin.
      Tak jsem si tady ,,ulevila,, hihi.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko zdravím, jsem se pobavila Tvým manželem... Podobně to má moje kamarádka, její manžel nesnáší změny, stěhování nábytku a nákupy nových věcí. Když si koupila třeba novou knížku, manžel na to - A jako proč ? Vždyť máme doma knihy : o). U Tebe doma se mě líbí, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, jsou to situace, sice legrační, ale někdy na to musím jít od lesa, třeba loni jsem si jako nechala od dcery darovat novou skříňku a pak už se nedalo nic jiného dělat, než ji umístit, a bylo. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko,moc se mi u tebe líbí je to domov.Moje mamina strašně ráda stěhovala, když mela stehovaci naladu přestěhovala celý dům.S tím nápisem je to vtipný.Preji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, a že máme kde co červené? - manžel má tu barvu rád, tak je to tu podle něho.To mi nevadí. Vybírala jsem tak, aby byl spokojen.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Taky jsem měla dříve stěhovací manýry k nelibosti mého životního partnera :-). No ale už mne to přešlo, jen tak sem tam něco ještě změním. Máš to doma pěkné, útulné. Stromeček odstrojím zítra - přesně na Tři krále. Je to sice hezké, když stromeček večer svítí, ale mně to už teď nějak moc neoslovuje. Advent a Vánoce mám ráda moc, ale po svátku Nového roku už jsem naladěná na jinou strunu :-).
    Měj pěkný den i když počasí teď za moc nestojí !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já odstrojím stromek asi o víkendu, ale ještě nevím.Po neděli už bude šrumec a nebude tolik času.Zase budu muset do Prahy a tam je to na dlouhé lokte. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Pěkný domov máš :) To já jsem spíš pro stálost a manžel stále něco vymýšlí :) No, i to je stálost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, já bych byla pro rozumné domluvy, plánování a těšení se na změny, ale ne na překvápka ( z jeho strany), když já něco krásně předělám a manžel mi tam přidá něco, co vypadá jako pěst na oko. Ideál by byl byt s jednou místností navíc, kde by byly kabely a přístroje podle jeho vkusu a v ostatních místnostech načančáno a upraveno podle mne, musím se té představě smát. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Lezarts
    Pobavila jsi mě se zmínkou o muži, znám to také:-))) Ale mě to nikdy neodradilo! Změna je život!
    Máš útulné hnízdečko!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, někdy to tady vydrží uklizené a upravené i 15 min. Třeba nyní, mám na sedačce zimní sadu polštářků, jaká krása, ale manžel zasedne a polštářky naskládá na sebe do komínku a je to. Vánoce a Velikonoce léta touží zrušit, výzdoba by tudíž nebyla potřeba. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko máš to nádherné. Je to útulný, příjemný domov. Já také nic v bytě měnit nemůžu i když bych ráda. Ale nábytek máme starý a těžký a sama bych ho těžko přetahovala jinam i když mnohdy bych si změny uměla představit. Měj se moc hezky a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, mám kamarádku a ta touží po novém koberci a co myslíš? nejde to, protože by museli rozmontovat nábytek a to dělat nebude ( její drahoušek a chlapi v rodině ). Ale žít se s tím dá. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Krásně je u vás))
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, u nás je jeden problém, já od svých 18 čtu a prohlížím časopisy o bydlení a tedy mám pořád hodně inspirace a manžel má rád klid a hlavně potřebuje svůj koutek a postel. A víc ho tolik nezajímá.
      Ani mě nenapadlo, že tento článek bude mít tolik komentářů. Děkuji. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, chlapi to mají asi nastavené trochu jinak, každá změna je problém, zvlášť když se na ní musejí podílet. Když jsme se v r. 1982 nastěhovali do nového paneláku, byly všude tapety nalepené přímo na panelech. Nebyly až tak děsné a ty co byly, ty jsme přetapetovali. Ale pořád to nějak nešlo. Kamarádka poradila a já konala. S oběma dětmi jsme začaly v obýváku trhat tapety ze zdi, těm se to moc líbilo. A pak už to najednou šlo 😂😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to je senzační - přesně takhle to chodí. Byla jsem u kamarádky, která byla chvíli po rozvodu a ta si vymalovala celý pronajatý byt. Tak jsem si vzala příklad a koupila jsem potřebné věci a pustila se do malování obýváku.Manžel dělal, že se ho to netýká a já vždy odpoledne koukala mezi prací na telku na Tour se France. K tomu kafíčko do hezkého hrnku s podšálkem, pohodička. Všude okolo binec, jako u stěhování. Pak se mne zeptal, jak dlouho mi bude trvat, než to domaluju. Já na to, až to bude - asi týden!!! Z toho měl nervy a tak mi začal pomáhat a za chvíli bylo hotovo a jen jsem si pak zauklízela a chvílemi se zálibně kochala.
      Prostě žena je šéf bytu ( domu ) a chlap šéf auta. Do toho se mu nemontuju.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko,máš to doma moc hezké a útulné.Stěhování po bytě je můj koníček,zrovna jako mých sester a jedné kamarádky.Manžel se s tím už smířil,hlavně,že má sedačku přesně naproti televizi a postel na stejném místě.Pochopil,že jsem paní bytu,já po něm žádnou pomoc nechci a tak proč bych si občas něco nepřestěhovala.Změna je život.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, kdyby měla žena být v bytě, kde se jí nelíbí? tak to si neumím představit...chlapům je to asi jedno, ale znám i takové případy, že to mají ve dvojici opačně.
      Hezký večer. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Já jsem v tomhle hodně konzervativní a mám rád věci tak, jak jsem na ně zvyklý. Když už změnu, tak velikou, zásadní a pak zase deset let nic :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře, to se mi líbí, promyšlenou a logickou změnu v bytě ( domě ) a pořádnou...do toho bych šla hned.
      Postrkování skříněk je jen náplast. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jiřinko,máš hezké bydlení.U Tebe by se mi líbilo, hned mně zaujaly polštářky.Jsem totiž polštářková a svíčková. A jak jsi psala Jarušce,taky toužím po novém koberci,potřebovala bych do synova pokoje.Jenže to je problém,protože koberec je pod skříní.A když se kupovala skříň,tak ten pán,co tady bydlel postavil skříň na ten koberec.No a ta skříň by se musela rozmontovat,aby se mohl koupit nový koberec.A to k nevím,kdo by to dělal,fakt je ten,že ten koberec už je opravdu nehezký a vyměnit by chtěl.Takže si to tady zvelebuji drobnými dekoracemi a možná někdy...to víš,ženská,dlouho rozvedená,toho zase tolik neudělá.A synové čas nemají,no někdy je to sranda.Tak se měj krásně a ať jsme všichni hlavně zdraví.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, přesně takhle to má kamarádka, obývákovou stěnu na koberci a nikdo to nechce demontovat a dát nový koberec.Je to potíž. Jiřina z N.

      Vymazat