sobota 11. května 2024

Sladká Itálie

Zkusím z mého pohledu těžký úkol, na malé ploše ukázat něco z toho, proč se mi vždy, na každém zájezdu, v Itálii líbilo. Jezdila jsem totiž pokaždé jinam, abych zase jinde něco z jejích krás viděla a poznala. I když mne to táhne především, jak jste jistě už, milé KOČKY, poznaly, za památkami a zahradami, které jsou právě v Itálii nepřekonatelné a byly v ostatních zemích hojně napodobované - hlavně na šlechtických sídlech.

Takže něco se povedlo a něco zatím ne - Merano, k Lago di Garda a Sirmione, lanovkou na Monte Baldo - úchvatné výhledy na Alpy!, pak Milano, Benátky, Verona, Padova, Ravenna, San Marino, barokní zahrady v okolí Luccy, Apulie, Terst, Viterbo a mnohá další místa. Cinque Terre, Toskánsko jako celek - ale uznávám - není v mých silách vše osobně navštívit, kam by mne srdce táhlo. 




tady jsme si se sestrou daly skvělé kafe a ještě lepší zmrzlinu a dodnes na to ráda vzpomínám:




















































moje oblíbené Monte Baldo nad Malcesinou: Lago di Garda







16 komentářů:

  1. Jiřinko, kdo by tohle nemiloval! Včera jsem dostala fotky ze Sirmione - poslala jsem tam kamarádku, je u Lago de Grada a je nadšená... Taky jsem byla a chci se vrátit.
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, tam, když se povede počasí a jsou výhledy, není co řešit. Dcera taky říkala, že by se tam chtěli někdy vrátit, poslechli mě a udělali si tam dovolenou, se kterou byli spokojeni.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Nádherné fotografie,úžasné výhledy, máš krásné vzpomínky. Super. Přeji Ti krásný a pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, moje vnučky na fotce vypadají taky spokojeně. Moc zdravím. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Itálie moje milovaná💚🤍❤️
    I letos je v plánu jako každý rok. Díky Jiřinko za krásné fotky.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Lezarts
    Jezera a zahrady to je moje! Hezky jsem si to užila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, ještě pár míst k objevování tam mám!!! Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Taky jsem na mnoha místech, která uvádíš byla. Každá země má to svoje, takže i Itálie člověka okouzlí.
    Klidnou sobotu, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, předně jsem dnes byla u vnuček, oslava narozenin se povedla a vzala jsem jim knížku od tvé milé vnučky, už jsme ji s manželem přečetli a nyní se do ní pustí rodina dcery. Moc ti za ni děkuji. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. JIřinko, protože jsem v Itálii nebyla, moc ráda jsem si fotky prohlédla. Všude se najde něco zajímavého, italské zahrady, památky, vesničky a moře, to je prostě moře, Paráda 🌞😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to jen tak, aby řeč nestála, také asi nenavštívím vše, co by mne zajímalo a naděje na nová místa už pomalu pohasíná.
      Přeji ti krásné dny. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, nádherné fotky. 👍👍👍 Itálie je moje srdeční záležitost, mnoho míst ze tvých fotek jsem navštívila. Fotografie baziliky San Marco je dechberoucí. Na kampanile v Benátkách mě pokaždé odradila nekončící fronta. Moje netrpělivá povaha. Teď vidím, oč jsem přišla.
    Měj hezké dny. 🍀🌸✊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, třeba to jindy napravíš. Ráda bych ještě Amalfi a pár dalších míst navštívila, ovšem moc bych chtěla na Sicílii s výletem na Maltu. To by ovšem musela léčba zabrat a musela bych být výrazně fit. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,ukázala jsi nám krásy Itálie.Nádherné stavby,parky,hory,ach jo.Hned bych někam vyrazila.Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se mnou je to, Jitko, těžké, já si přečtu nějakou knížku a už bych tam, na místo činu, jela. Tak to mám třeba právě s Itálií. Ale i s mnoha místy tady u nás. Tak ať nám zdraví slouží a můžeme se kochat. Jiřina z N.

      Vymazat