pátek 10. května 2024

Už kvetou

 Čtvrtek 9.5. - musela jsem do Prahy a vzala jsem si fotoaparát - co kdyby tam bylo něco k focení? 

A bylo! milé KOČKY!

Prošla jsem si Františkánskou zahradu a nafotila jsem pro sebe a pro vás - růže! 

( taky kvetly a voněly všude možně už i akáty ) - tak se nezapomeňte občas projít, letos to rychle utíká. U nás už kolem trati kvetou vlčí máky - to zírám.



















Krásné a barevné dny vám přeji, milé blogerky. 


18 komentářů:

  1. Jiřinko, to je krása! Taky jsem už viděla vlčí máky. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, letos je to všechno nějaké popletené. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Nádhera, Jiřinko! Šla jsem tudy vlastně přesně před měsícem a to bylo ve znamení cibulovin. Mám letitou fotku Terky na lavičce a v pozadí rozkvetlé růže. Byly jí asi 3 roky...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, včera mě to tam pořádně překvapilo, růžové, červené, bílé a nakonec hodně žlutých růží - těch jsem si dříve asi nikdy nevšimla. A ty davy cizinců!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, to jsou krásné fotografie.Všechno je to rozkvetlé o měsíc dřív. Mnohé mráz spálil, což je škoda. Ale i takové roky bývají odjakživa.
    Růže mám ráda, jen letos je v Růžové zahradě v Děčíně na zámku neuvidím, kvůli probíhající rekonstrukci. Přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, až bude hotovo, určitě si tam uděláme setkání, už se těším. Naposledy jsem tam fotila vnučky a těch růží kvetlo hodně. Líbí se mi výhledy směrem k Folknářům.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, krása střídá nádheru :-) Díky za procházku a tip-jedu do VFN v pondělí a tak se snad pokochám taky naživo. Františkánská zahrada je moje velmi oblíbená stejně jako přilehlý kostel Panny Marie Sněžné. Měj dobrý a klidný den. Pa Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak hlavně, aby vše bylo ok a ty růže jsou pro potěchu navíc. Měj se hezky. Jiřina z N:

      Vymazat
  5. Tak to je krása!!! Moje růže trošičku dostaly mrazivou facku, ale myslím, že kvést budou.
    Měj klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ty mrazy udělaly hodně paseky, snad se s tím příroda vyrovná. Já mám na balkoně macešky a ty jsou v pohodě, muškáty jsem tam přidala, až když mrazy polevily.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Lezarts
    To zírám… vzhledem k tomu, že je zahrada ve vnitrobloku, tak je dobře chráněná a mráz tam nenapáchal škody. Je to nádhera, díky za fotočky!

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko, letos nás snad příroda už ničím nepřekvapí. Je teda pravda, že vlčí máky mě hodně překvapily, pá 😀😘

    OdpovědětVymazat
  8. Jiřinko, opět krásné fotky. 👍🌹👍🌹
    My včera museli zlikvidovat část veliké růže. Také už kvetla. Konstrukce, kolem které se pnou nahoru se nám v zimě vychýlila, takže jí muž s mou dopomocí vyrovnával a asi jsme přitom uvolnili vyvázání. Když v úterý vydatně pršelo, část růže se ohnula a vlezla mladým do oken. Zkoušeli jsme jí vrátit zpět a opět uvázat, ale nešlo to, takže přišla na řadu pila.... Z ořezaného jsem ostříhala poupata, máme doma kytici, druhou mají dole mladí a pár růží jsem dala mamince Jiříkovy učitelky, která šla kolem a ptala se, proč růži řežeme. Zbylé torzo jsme pak uvázali k opoře. Ono to zase vyroste, jen letos ta část méně pokvete.
    Měj hezké dny. 🍀🌹

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, to se časem asi napraví. Známí zas po tom velkém větru měli růže z opory ve tvaru brány úplně jinde. A navíc omrzlé konečky.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Navštívila jsi krásné místo.Růže jsou nádherné.Dcera má hodně růží na zahradě,ale v týdnu ještě nekvetly.Mám je ráda a vždy je u nich fotím.
    Jiřinko,hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, mám ráda růže i jejich vůně, ale do vázy obvykle ne, podle mne ty kupované nic nevydrží. Takže obdivovat v zahradě, to ano. Jiřina z N.

      Vymazat