úterý 2. července 2024

Proti své vůli

 Někdy se mi na zájezdu stane, že se má - např. pozdě odpoledne ještě někam jít a mně už se nechce. Ale pak podlehnu okolnostem a Jana mne donutí a nakonec jsem ráda, že jsem se dala přemluvit. 

To se mi, milé KOČKY, stalo jednou v Itálii, celý den se výletovalo a chodilo po zdejších barokních vilách a jejich překrásných zahradách, už jsme byli ubytovaní v hotelu a podvečer jsme měli jít na prohlídku zdejších lázní v Montecatini Terme a potom jet starou, pozemní sténající lanovkou na blízký kopec do starého města Montecatini Alto. A jsem dodnes ráda, že jsem se překonala, že jsem to absolvovala.

Nu, posuďte samy: 

























 

25 komentářů:

  1. Jiřinko, to je tedy nádhera! Přijít o tenhle kousek Toskánska by byla asi opravdu škoda...
    Děkuji za krásné fotky a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, nakonec to byl povedený podvečer a krásně jsme si užily, v lázních probíhala svatba a tak jsem udělala nenápadně i pár špionážních snímků. Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,udělala jsi dobře.Byla by to škoda,kdyby jsi nejela.Lázně jsou velmi zajímavé a líbí se mi
    ty jejich uličky s kamennými domky a krámky.A projet se pozemní lanovkou,to se taky hned nenaskytne.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, v této oblasti bylo tak zajímavé světlo, především kvečeru. Hned bych se tam na pár dní vrátila. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,co Ty,ale my🥰bychom tuto krásu neviděli 👍🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, mám těch fotek odtud hodně. Byl to zájezd, na který nezapomenu. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, to je úžasné, nádherné. Tak se vzívam do situace, že odmítnu pro únavu už někam jít a pak mi někdo ukáže na fotkách o co jsem přišla, tak jsem na infarkt. Vyčítala bych si to hodně dlouho. Podobné jsem to měla v Kratochvíli. Ubytovali jsme se a po večeři jsem zvažovala soukromou procházku k zámku, protože zámek v plánu zájezdu nebyl. Přidaly se k nám dvě ženy a dobře jsme udělali. Vrátili jsme se pozdě, ale být tam a jen se vyspat a nevidět?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava:událo se na Konopišti

      Vymazat
    2. Konopiště i Kratochvíle si, Maruško, tvoji pozornost jistě zaslouží. Někdy se člověk musí umět překonat a odpočine si později. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Dobře jsi udělala. Máš pěkné vzpomínky, krásné fotky! A Ty máš nejen pro sebe, ale i tady pro nás !
    Pěkný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, Toskánsko bych mohla vidět klidně každý rok, asi jako Provence. I když to vypadá divně, je to fakt. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Lezarts
    To by byla opravdu škoda nevidět, taková nádhera!

    OdpovědětVymazat
  7. Moc krásná místa a moc hezky jsi je nafotila.as opravdu mnoho.krssnych vzpomínek i fotografií a je vždy na co koukat. Přeji ti klidný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já jsem tehdy v tom městečku koupila vnučkám jemné noční košilky, poněkud drahé, ale krásné a tos neviděla, jak je rády nosily a jaký jsem s tím měla u nich doma úspěch. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, to by byla škoda tohle krásné místo propásnout. Někdy to tak je, že se prostě nechce a nakonec bývá spokojenost a radost. Udělala jsi dobře, fotky jsou moc hezké, pá 😉🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, byla jsem tehdy už dost unavená a navíc jsem měla silný kašel, ale ten mne tam brzy přešel. Ráda jsem si na to s vámi tady zavzpomínala. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Montecatini Alto ... super místo, tedy fotky nelžou a připomínají to, na co by paměť už nestačila. Ovšem, koukám tady, že Montecatini Alto je malá vesnice ve výšce 300 m nad mořem. Tohle bude lázeňské M. Terme. Pěkné! 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, Montecatini Alto je dolních 11 fotek a ty horní jsou z lázní. Montecatini Terme. Vybírala jsem nahodile, fotek mám tradičně hodně. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko moc krásná místa ! Pozdravuju, Lenka

    OdpovědětVymazat
  11. Jiřinko,to je nádhera,zase jsi vše pěkně nafotila a je na co koukat.Taky se mi někdy nechce,říkám si,však jsem viděla dost,ale pak si řeknu,bůhví,jestli se sem ještě podívám,tak se kousnu a jsem pak ráda.Hezký den Ti přeji.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, mám to stejně, na zájezdu jedu jako motorová myš a doma to pak dospím - nelituji ani minuty. Jiřina z N:

      Vymazat