pondělí 30. září 2024

Jednodenní zájezdík

 Na den 28.9. / sobotu jsme se s Janou docela hodně těšily a tajně doufaly, že bude hezky. Koupily jsme totiž před časem zájezd na tento den pro 4 osoby, nás dvě a naše dvě vnučky - vzaly jsme sebou každá jednu. Daly jsme jim to k narozeninám a proto jsme potřebovaly, aby se to děvčatům líbilo.

Zájezdík byl poměrně jednoduchý - do bývalé NDR poblíž Chemnitz na jeden hrad a o pár kilometrů vedle na jeden obrovský zámek. Také nás čekala procházka městečkem. Ale s návratem do Prahy do sedmi večer No, nekup to.  Předesílám, milé KOČKY, že do této oblasti kolem řeky Zschopau jsme s Janou už jely mockrát a děláme si takovou mozaiku, je tam hradů a turisticky zajímavých míst spousta. Proč je nenavštívit - pěkně postupně? ( na naší straně Krušných hor bývalo hradů také požehnaně )

Ráno jsme vyjely z Nera do Prahy autem v šest - díky Janině manželovi -  busem z Kulaťáku v sedm a přes Kladno, Slaný a kolem Chomutova svištěli do Krušných hor a navzdory nepěknému počasí jsme se těšily na výlet. Předpověď byla taková, že se počasí bude zlepšovat, ovšem, že hezky bude až odpoledne a pak při návratu, to jsme viděly až cestou. I tak to stálo za námahu s ranním vstáváním:

Hrad: Scharfenstein















na hradě je několik výstav ( např. vánoční ozdoby a dřevěné hračky ) a malované stropy:




výhled z okna:



následoval přejezd do Augustusburku -

zámek: Augustusburg







a od zámku k městečku:



měli tam černé Svijany:


Jana s vnučkou našly několik pravých hříbků a to byl zlatý hřeb naší výpravy.

Tentokrát jsem se více věnovala vnučce, než focení a díky tomu jsem si dovezla jen málo fotek, zato hodně dojmů a pěkných vzpomínek...jo a můj foťák půjde brzy na léčení!





1 komentář: