neděle 13. října 2024

Dnes nic pro chlapy

 Milé KOČKY, vítám vás na mém blogu, včera ráno, pohledem z kuchyňského okna, jsem zaznamenala mlhu a mokro - venku - a doma teplo a příjemně a to mne vyprovokovalo k nafocení nějakých polštářkových snímků. ( to mi připomíná, že musím odnosit truhlíky s muškáty do domu na schody ).

Jak se držím více v bytě, chce to nějaké ty polštáře, plédy, ( deky), svíčky a prostě haldu knížek u postele? nebo ne? Konev dobrého čaje, jedno dvě kafíčka za den do krásného hrníčku s podšálkem a den uteče jako voda. Navíc, když mám doma ořechovou bábovku od kamarádky, to se to bydlí, to se to žije. Manžel tedy, po pravdě, víc chodí na pečený bůček, než na bábovku, ale docela poctivě to střídá.

Mám několik možností povlečení dekoračních polštářků, jsou obvykle častým zdrojem nesvárů mezi mnou a manželem, neb drahoušek okupuje sedačku a polštářky nahází na jednu hromadu - jeden si dá pod záda a jede jeden film v noťasu za druhým. Já - jakmile odejde, polštářky natřesu a naaranžuji ( pokud tam sedím já, k žádné jejich úhoně nedochází, prostě chlapům něco v tomto směru v genetické výbavě chybí ). 

Tak a nyní přikročíme k prohlídce mých dosavadních možností, jak obléci sedačku na různá roční období. 

( manžel tomu říká gaučink ) - těchto polštářů mám 5 ( dva na snímku chybí )


letní verze na střídačku: 



zimní - nyní přicházejí opět ke slovu: 






divočina: 



tyto povlíkám na prázdniny: 








 
Děkuji vám, milé blogerky, za návštěvu a mějte se hezky. 

6 komentářů:

  1. Dobré ráno, milá KOČKO Jiřinko, pěkné polštářky máš a vymyšlený program také - pléd, čaj a knížka. Přidám k tomu svíčku a program na dnešní odpoledne je na světě. Mám úplně novou nádhernou knihu - Ondřej Šupka: Druhý domov Antonína Dvořáka. Možná to budu střídat s hudbou na CD, včerejší koncert byl famosni.Tak báječnou neděli. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Jiřinko,to je nádhera,polštářky máš kouzelné.Celé to na mě působí velmi útulně a mám to tak ráda.Jsem také polštářková i když já mám hodně polštářků háčkovaných.Mám svůj koutek u sebe v pokojíčku u topení na křesle a pořád rozečtenou nějakou knížku.Jak je čas,usedám tam.Včera ty mlhy byly velmi fotogenické,jeli jsme k dceři na oběd a Drábské světničky nebyly vidět.Bohužel včera krásně a teď zrovna prší.I tak hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, umíš si doma udělat útulně. A nic si z manžela nedělej, polštáře u nás létají a muchlají se pravidelně :o) No a co, je vidět, že tu bydlíme, že.
    Přeji příjemnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Máš to Jiřinko, doma vymazlené. Nejvíc se mi líbí zimní posezení.

    OdpovědětVymazat
  5. Máš moc hezká povlečení na polštářky. Krásné, útulné, prostě doma. Přeji vám oběma hezkou neděli. V noci pršelo, teď už se to protrhává ...🍂🍁🌞

    OdpovědětVymazat
  6. Polštářky máš moc hezké. Nic si z toho nedělej, můj muž taky na polštářky na gauči nebere ohled. Oni to tak prostě mají. :-)))
    Dnes to u nás zatím na povalování se vypadá. Padají drobné kapky, nebe je šedivé. A to včera bylo slunečno a modro. Co naděláme, nic :-).
    Klidnou neděli u vás, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat