sobota 6. července 2019

Lázeňské oplatky

V Mariánských Lázních jsme s Janou, jak jinak,
nakoupily pro své blízké také množství lázeňských oplatek,
vybíraly jsme z různých druhů a příchutí a těšily se, jak se zavděčíme.


Ignorovaly jsme cenu, za krabičku chtěli 49,90 Kč a za teplou oplatku do ruky 9,- Kč.
Podle mne: značně podražili.
Už jsem stihla zapomenout, za kolik jsme oplatky naposledy kupovaly v Poděbradech nebo v Luhačovicích či před nedávnem ve Frantovkách.
Jaký šok jsem ale zažila včera večer,
milé KOČKY,
když jsem skákla do Alberta v našem městě pro nějakou tu zeleninu a ovoce,
kde ty samé oplatky mají za 44,- Kč!!! a ještě větší šok, když jsem si na krabičkách přečetla, že oplatky obsahují palmový tuk!
Tak za mne - pokud budou lázeňské oplatky s palmovým olejem, už je nekoupím.
To je asi to jediné, co mohu udělat.
Jo a ještě jeden poznatek: zarazilo mne, že kolem Kolonády a Fontány bylo málo lidí, takové prázdno jsem tam ještě nikdy nezažila.
Abych odlehčila tento ( skoro negativní ) článeček, přidám slunečnou fotečku z M.L. a dobrou radu:
pojedete - li tam, vezměte si lahvičku a naberte si u Antoníčka vodu.

4 komentáře:

  1. Jiřinko, na jednu stranu se píše, že palmový tuk není zdravý a na druhou se cpe téměř do všeho. U máslových sušenek by jeden předpokládal, že jsou z másla a ejhle, zase je obsažen palmový tuk.
    Krásná fotka z Mariánek mi zvedla náladu. V Mariánských lázních jsme se stavili před lety jen na skok při cestě z dovolené, moc ráda bych se tam ještě někdy podívala.
    Měj se hezky. R.

    OdpovědětVymazat
  2. S tím tukem je to mrzuté, taky neberu věci, kde je. Pro velkou láci ho musí rvát do věcí, kde by jinak bylo máslo. Už ani to máslo není za babku - o jiném tuku nemám přehled. Ale ochutnala jsem "máslo" stříbrné a to je hnus, velebnosti. Jakou hmotu ještě je možné pojmenovat jako máslo. To stříbrné kupuje souseda do cukroví a libuje si, jak ušetří ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. [2]:Milá Kitty, to stříbrné máslo neznám, snažím se i jako důchodkyně kupovat lepší a zdravé zboží, jenže - jak to máš vědět, když se lže i na obalech? Mladší vnučka chodí na nákupy s tátou a vše pročítají.
    Stejně je na můj vkus v ČR hodně rakoviny, a ne vše jde na vrub kouření! Já už jsem přestala jíst věcí! Pamatuješ na tatranky, jak byly dobré? a máslové sušenky a piškoty? kde jim je konec.
    Udělala jsem jíšku z másla do polévky a za 1 noc v lednici jsem to musela vyhodit, jak to páchlo divně!
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Byla jsem zvědavá, neznala jsem to STŘÍBRNÉ, ale byla to rozmatla bez chuti a vůně. Ani jsem nedojedla tu trošku, co jsem si dala do pusy na zkoušku. Byla jsem hodně zklamaná. My kupujeme echt máslo, používám ho málo, ale nechci žádné umaky a náhražky. Všechno co neznám v obchodech pečlivě studuju a jak tam natrefím na náhražky a chemii, tak to dávám zpátky. Jak může být kvalitní třeba ta Tatranka, když stojí 3 koruny? To stojí víc práce s ní a obal igelitový ;-)

    OdpovědětVymazat