úterý 16. června 2020

Bylo na čase

U nás je to jako na houpačce, já bych výletovala, až bych brečela,
po chvilkách si hledám v mapě, CO a plánuji KDY,
- manžel rád řídí, tak proti tomu nic nemá,
ale jednou je špatná předpověď počasí, podruhé zas musíme k doktorovi, nebo slíbím hlídání,
ale, občas to klapne a jedeme.
Třeba dnes, vyjížděli jsme už v půl sedmé, v České Lípě bylo první zastavení, obešli jsme poklopový most z r.2014 na Ploučnici a hrad Lipí, pochopitelně bylo zavřeno a mám fotky jen zvenku.
Poté jsme dojeli do Horní Libchavy, kam jsem se chtěla dávno podívat a řeknu vám,
milé KOČKY,
až to bude jednou opravené a pojedete se tam podívat, bude se vám renesanční zámek líbit.
Běžně otevřený není.
Stavili jsme se v Kamenickém Šenově ( na hrobě manželovy matky ) a poté přes Č.Kamenici a Děčín jsme zamířili do Jílového, kde jsme si prošli zámecký park a nafotili jak zámek, tak Gloriet
( ošklivě poškozené sochy v něm! )
a pak už jsme svištěli do Libouchce, zámek je zavřený, pouze při akcích je přístupný, ale já jsem spokojená, chtěla jsem to tam vidět.
( saská renesance )
Vždy jsme to tu projeli bez zastavení a směřovali do skal v Tisé a nyní jsem to napravila.
Cílem měl být dnes hrad v Krupce a posléze jsem chtěla do Teplic, ale manžel už toho měl dost, dusno a vysoký věk ho přemluvily zamířit na dálnici a šupajdil k domovu.
Dlužno dodat, že jsem v tomto úseku cesty intenzivně vzpomínala na Simonku/Blondýnu.
U Lovosic jsme opustili dálnici a jeli jsme přes Litoměřice, abychom v Nučnicích zakončili výlet obědem.
Odtud už přes Štětí a Mělník nebylo těžké trefit domů.
Jsem spokojená a manžel rovněž.
Prý Krupku a Teplice jindy!
Lidi toho naslibujou!
( ještě podotk: všude kvetly keře růží, dokvétaly pivoňky, na okrajích silnic spousta vlčích máků, místy už voněly lípy, na mnoha místech se pracovalo a tak se stálo na světlech )

Česká Lípa:

















Horní Libchava:








 Kamenický Šenov:







Jílové u Děčína:









 Libouchec:






12 komentářů:

  1. Krásný obrázkový toulání! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř mi, Janinko, jeden by řekl, nic tam není, ale já jsem si spravila náladu.
      Pac Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, udělali jste si moc pěkný výlet a projeli kus naší krásné země. Díky Tvým fotkám jsem zase poznala další pěkná místa. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, manžel někdy říká, kam jet, všude jsme byli, ale není to pravda a já poslední dobou vyhledávám cíleně málo známá místa ( jak on tvrdí : bouračky ), ale nevidí, že kdyby se to opravilo, bude to paráda.Stojí to peníze, čas a plno práce, ale když to jezeďáci nebo vojáci zplundrovali, musí se to napravit.
      Jen už nemohu manžela honit na druhý konec republiky, pokud bych nekoupila přespání v místě.
      Jsem ráda, že je na tom alepoň takhle.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,to je parádní výletování,to se mi moc líbí.Ale my,když se rozjedeme,tak to také stojí za to.Možná,se si vezmu od tebe nějakou inspiraci.Jenže to mám s manželem čím dál těžší,vůbec se nechce hýbat.Nejraději by ležel pořád u telky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, já zas budu muset nastartovat kolo, mám krásné a drahé horské, ale kvůli nemoci jsme nejezdila delší dobu a hlavně, sama se bojím. Protože se mi zdá, že to není bezpečné. No a manžel na kolo zanevřel a tak jsem v pasti. Být blíž, jedu s tebou v podvečer na pár km hned. Tobě by nevadilo, že seskakuji a fotím.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Pořádný výlet jste si udělali. Mnohé pro mne neznámé. Mému manželovi se už nikam nechce, takže já se ráda na fotky podívám.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, to je s námi složité, manžel pochází z Březinky u Světlé n.S. a rád jezdí na Vysočinu, po válce se jeho rodiče odstěhovali do Kam.Šenova - tak tam má příbuzné...já jsem z Benešova n.Pl. a ráda jezdím všude, ale bydlela jsem i v Rumburku a ve Šluknovském výběžku a v Jablonci n.N. - tam mě to občas táhne, příbuzné z tátovy strany ale mám všechny na jihu - Strakonicko a okolo.
      Na Moravu zas ráda zavítám, protože mám leckde známé a přátele.A pak, jsem taky hodně zvědavá. Jak to asi vypadá za kopcem, když někde jsem ...hihi.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Když tam vidím výčet těch míst které jste navštívili, řekla bych že jste projeli podle názvů půlku republiky, od Prahy až po náš kraj! :-D. Horní Libchavy (já vím že u tebe jde o Horní Libchavou, ale tak jek to je napsané to je stejné jak Libchavy) máme za humny, Jílové je u Prahy a těžilo se tam kdysi za středověku zlato a Nučice jsou tak kousek od Prahy....takže jak snadno dojde k záměně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, je to jinak: H.Libchava je vesnička kousíček od České Lípy, Jílové se v tomto případě jedná o to u Děčína a Nučnice jsou u Litoměřic směrem na Mělník.V článku mi vypadlo písmenko, jdu to napravit. Dík. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřino, moc ti ten výlet přeji a děkuji za perfektní zdokumentování. To plánování, to je celkem horor. U nás stačí jen najít termín, kdy si dáme společný oběd - dvě dospělé děti a my. Mamka naštěstí může skoro pořád :o)
    O výletech ani nemluvím, ale když to klapne...je to paráda.
    Měj příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, u nás je to téměř jednoduché, mám stále vymyšlené výlety a neustále vymýšlím nové, hlavně když se něco dovím, a ještě jsme tam nebyli. Pak to řeknu manželovi a pokud zdraví, peníze a termín vyhovují, jedeme, ovšem občas manžel nechce tam a onam. Má oblasti, které nemá rád, nevím proč.Nejmíň jezdíme tam, kam se musí přes Prahu.Přitom s tím dříve nikdy neměl problém.
      A já zas nechci, aby řídil celý den a jen jsme jezdili! Jiřina z N.

      Vymazat