středa 3. června 2020

Jaro v okolí

Já jsem vás,
milé KOČKY,
zapomněla v tom šrumci seznámit s tím,
jak vypadá jaro, to úplně první, v okolí našeho města.
Ale nikdy není pozdě a tak ty starší fotky,
které vyfotil můj muž při jedné procházce kolem tůně,
což je bývalé koryto Labe,
tady zveřejním,
abyste si tu svěží zeleň také mohly prohlédnout.
Co by za to v Dubaji nebo jinde na písku dali, kdyby měli takové zelené plochy?
 - říkávám si.
Je to taková divočina 15 min od domova.






10 komentářů:

  1. Krásné fotografie z probouzející se přírody. Máme tam také moc pěkně...To jako mi všichni tvrdili proč se nám líbí v Lovosicích, že je tam jen chemička. Jo ale když se jde na druhou stranu od průmyslových podniků...no tak tam je opravdu nádherně a věřím, že u Neratovic je tomu také tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, máš naprostou pravdu, když jedeme do Lovosic a jdeme nahoru na Lovoš a vidíme ty rozkvetlé meruňky, mandloně a kdo ví co ještě ( musí se to dobře načasovat ) nebo to vezmeme Opárenským údolím, tak o chemičce pomalu ani nevíme.
      Letos jsme zapomněli zajet na Košťálov ( spíš jsme nemohli ). To jsou spolu s Milešovkou naše oblíbené cíle.A taky Klíč nad Svorem. Letos v tom máme zmatek!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krásné fotky, také mám ráda přicházející jaro. A ráda fotím koně.
    Měj se krásně.R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, já jsem jednou fotila malá telátka a to se také každému líbilo.
      Bylo to kousek od Boru u Tachova a myslím, že už za tu dobu byli snědeni.
      pa Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, máte se rozhodně kam jít projít, a to se moc cení!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, dcera mě tak držela zkrátka ( na dálku ), že jsme nevylezla z domu, když kvetly v okolí Labe dýmnivky a jiná kvítka, nehledě na to, že manžel po návratu ze špitálu nechodil vůbec ven a tak jsem dělala spojku: jen do obchodu, do lékárny, na poštu a hajdy domů.
      Asi to bylo všude stejné.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,máte krásné okolí.Ta pěšinka podél vody je lákavá a mít blízko koně to je vůbec bezva.Kdysi jsem koukala z okna na louku ,kde se pásli koně a když jsem šla na zahrádku,chodili k ohradě a já je hladila.Všechno to hezké tady je pomalu pryč.Za panelákem je prales,skoro se tam bojím chodit a stydím vyfotit.Je to soukromé,nikdo se o to nestará,ale pro veřejnost jsou pozemky otevřené

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, tohle je přes Labe, na druhém břehu, v Mlékojedech a to vyvýšené je protipovodňová zábrana, ale stará, s tou povodní v r.2002 nemá nic společného.
      Dá se chodit kolem řeky na obou březích, ale dříve jsme to měli blíž, chodili jsme přes Hydro, nyní musíme až na železniční most.
      Nevím, kde ty bydlíš, ale v Turnově např.je kam chodit, znám to tam z několika stran.
      Nejvíc ovšem z nádraží na Hlavatici a dál k Valdštejnu a Hr.Skále, nebo okolo Muzea a dál ke ke splavu a pak ke statku v Dolánkách a na H.Rohozec.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,moc pěkné okolí,hodně zeleně.Já když se podívám z paneláku,z jedné strany samé paneláky,z druhé strany se staví další nové domy.Ještěže,aspoň z okna vidím Radhošť a v dáli les.Měj se krásně.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že ječ to tak daleko a nechci manžela po té příhodě, co měl v únoru, tak daleko honit, jinak bychom si dali rande pod Radegastem!A podívala bych se na novou chatu Libušín.
      Jiřina z N.

      Vymazat