neděle 30. srpna 2020

Nedělní zamyšlení

Je krátce po Toulavce a Objektivu, přemýšlím nad svými aktivitami a jsem moc vděčná, že jsem se mohla věnovat svým koníčkům:
tolik let - čtení knížek, pletení a háčkování, cestování a hlavně,
poznávání,
jak v naší republice - tak později i za jejími hranicemi.
S tím souvisí i focení, neb tomu se věnuji od mladých let.
Tedy, popravdě, jen cvakám a zachycuji obrázky do bedny, nejsem vyučená a dělám fotky,
jak se líbí mně.
Profík by asi ohrnul ret.
Dnes jsem natrefila na starší fotky z mé vyjížďky na kole,
do okolí města a v době, kdy jsem jela občas sama.
To nemám moc ráda,
je to méně bezpečné, kdyby se něco přihodilo, je lepší mít sebou někoho, kdo pomůže a taky,
můžete si pak o dojmech z výletu s někým povídat!
Vzpomínky  -
milé KOČKY...
Raději už jdu něco dělat!






12 komentářů:

  1. No a já na kole jedu především ráda sama. Mohu zastavit kdy chci, nikdo se neohlíží kde jsem, nikdo mi neujíždí.....
    Pěkné nedělní odpoledne!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to je sice pravda, ale při nehodě je to nevýhoda. A kdybych píchla, jdu pěšky, neumím to spravit.
      Ovšem kolování je fajn, hlavně na lesní cestě si to užívám. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko to je hezké vzpomínání. Já už kolo nemám. "Dorazili" ho kluci ještě když byli doma a na nové jaksi nebylo pomyšlení, ani peníze. Dnes už bych se na něj usednout asi bála i když to se prý nezapomíná. Ale zase jezdit sama bych nechtěla a manžel už na kole jezdit nemůže. Vynahradíme si to pěšími túrami, jen toho nestihneme tolik, kolik bychom toho stihli na kole.Ale nevadí...Přeji Ti krásný zbytek neděle a příjemný vstup do prvního, meteorologicky už podzimního, týdne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to je jasné, když jsou překážky, nelze to lámat přes koleno. Vzpomínám, jak jsme si s mužem koupili kola, favority a sedátko pro dceru a jezdili jsme kolem Rbk často a rádi, jenže, to mi bylo poněkud méně let. Pak jsem hodně jezdívala na kole v devadesátých letech, no, až tak do 2008 a pak to ze zdravotních důvodů bylo méně a méně.
      Takže na Šumavě, v Novohradských horách, kolem Slavonic a jinde jsem řádila jako týfus...hihi.
      Kdeže ty časy jsou. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Na kole neumím jezdit, takže Ti mohu jen závidět. Ale souhlasím, že je asi lepší jezdit ve dvou kdyby se něco přihodilo.

    OdpovědětVymazat
  4. Růženko, mám kamarádky, které také neumějí na kole, a zas jednu a ta jezdí jako čert, ale už má elektrokolo.
    Nás rodiče všechny naučili plavat na Ploučnici a jezdit na kole , bylo nás 6 dětí a mamka říkala, že se nebude klepat strachy.Já zas nemám řidičák.
    Tak se tím netrap, však pěškovýlety jsou také fajn. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko, můj muž na kole relaxuje, většinou vyjede v neděli před obědem a já trnu, aby se mu nic nestalo. jezdí po cyklostezkách, ale ne všude jsou... Já raději chodím!
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, měla jsem období, že ve čt v poledne jsem zabouchla kancelář a do nedělního večera jsme někde byli s kolama, nejčastěji ve Slavonicích. Nebo kolem Vltavy-Orlík, Zvíkov a pod.Na kole je to super, je to rychlejší a zas máš u toho čas sledovat okolní přírodu. Jezdili jsme po lesích a polních cestách.Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,máš pěkné kolo,ve žluté barvě jsem ještě neviděla.Kolo má být na silnici vidět a tak barvu chválím.Ani nevíš,jak mi hrozně jízda na kole chybí.Pořád jsem oteklá od posledního trháni stoličky.Všechno se dlouho hojí.Já jezdím na kole i v zimě,když je mírná a tak si určitě ještě zajezdím do konce roku.Já to miluju.
    Měj hezký začátek týden

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, měla jsme původně jiné, levnější kolo, ale pak jsme jezdívali s partou o hodně mladších lidí a nechala jseM si poradit a tohle je výsledek. hORSKÉ KOLO ZA DOST PENĚZ, ALE PAK JSEM TĚM MLAĎASŮM STAČILA, UŽ I PŘEŘADIT DO KOPCE MI ŠLO.bÝT BLÍŽ, JEZDÍM KVEČERU S TEBOU.Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, na kole jezdím čím dál tím míň. Stále máme co dělat a tak na vyjížďky se ani nedostanu. Naštěstí se podívám na krásná místa i díky práci. Žluté kolo je super, tuto barvu měl kdysi i brácha.
    Přeji prima týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, až to dostavíte, zase si na kole zajezdíš. To se nezapomíná. Taky ráda poslouchám jiné lidi, kde na kole jezdili a můj sem byl jet trasu kolem řeky Drávy z Rakouska po proudu dolů.To musí být pecka! Já to jela jen obráceně busem!
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat