sobota 29. srpna 2020

Pár dní klid

Tento týden byl poněkud hektický:
v pondělí jsme si půjčili na celý den Honzíka
( v úterý nastoupil už do školky, tak ho chtěl děda o jeden den té školky ušetřit ).
V úterý jsme jeli na výlet.
Ve středu přijely mé vnučky a byly tu až do pátku. Doma jim měnili střešní okna a tak jejich rodiče potřebovali mít ,,volné ruce,,.
Na čtvrtek jsem plánovala pro ně výlet, ale holčiny nechtěly nikam a tudíž jsme byli doma.
V pátek po obědě jsem je doprovodila do Prahy na Hl.nádraží a vrátila jsem se domů.
Nu a dnes, v sobotu, jsem si vše vynahradila. Původně chtěl manžel, že ještě někam vyjedeme, ale nevěděla jsem, zda by nám přálo počasí a tak jsem zůstala doma, převlékla povlečení a začala velký úklid v ložnici. Nevím, co mě to popadlo, ale raději se tomu nutkání poddám, než mě to přejde.
Na výlet můžeme jet jindy, až bude jisté, že nás nepřepadne bouřka nebo slejvák, ne?
Zítra, v neděli, si dopřeju Toulavku a Objektiv.
A další týden bude minulostí.
Potřebuji pár dní klid.
Už se těším někam do lesa, brzy začne Babí léto a to já nejraději.
Milé KOČKY,
a taky si udělám čas a projdu vaše blogy, mám skluz!








20 komentářů:

  1. No, zrovna včera a dnes to třeba u nás na žádné výletování nebylo. Ono to někdy chce se poddat tomu uklízecímu nutkání :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, včera tu byla bouřka a chvíli lilo a představ si, pod borovicí mám záhon úplně suchý!Asi budu muset buď přestěhovat záhon nebo tu obří starou borovici, hihi.
      Dnes po obědě přijela sestra a teď už bych potřebovala pár dní klidu na své věci.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Krásně jsi to popsala. Jiřinko, já se kvůli blogu vůbec nestresuji. Chodím, když mi vyjde čas. Není přece povinnost denně vkládat příspěvky, ani komentovat. Je to dobrovolné. Mnohdy ani nemám náladu zapínat počítač a zasednu třeba k pletení nebo háčkování, nebo si jen tak čtu, či koukám na televizi. Občas kouknu jen na příspěvky na mobilu a někdy i okomentuji. Je lepší trávit čas venku pokud to jde, než vysedávat dlouhé hodiny u počítače. Přeji Ti krásnou a klidnou, zároveň i odpočinkovou, sobotu i neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, přesně, někdy mám chuť dávat na blog kde co a jindy nemám čas nebo náladu a raději si taky čtu.Dnes jsem šla pěšky asi 2 km, než bych čekala na bus 15 min.,manžel dnes pěstuje kanapink, já mám ráda, když uklidím, bydlet a užívat si klídku.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, také jsem převlékala postele, ale už včera večer. Dnes jsem vyplela jahody a zítra mne čeká ještě jeden záhon. A Míra staví. Během dne stále poprchává, ale zase se krásně plelo. :o)
    Zítra se také těším na Toulavku. Ta minulá mi utekla, byly u nás ještě návštěvy z oslavy.
    Přeji hezkou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, tak to je pěkná dělba práce. Já strašně ráda spím v čerstvě povlečené posteli a taky ráda věším cejchy, když je vyperu.
      Nejhezčí prádlo bývaly pleny mé dcery, když jsme bydleli na venkově a vítr a sluníčko mi je pomohli usušit za chvíli.Pak jsem jim dala pár pohlavků žehličkou a šup na zadeček mimina.Jo, léta sedmdesátá...
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Pěkné houbičky,ale nejedlé.U nás nerostou ani ty.
    Také jsme dnes měli naplánovaný výlet zase k sestře a někde tam u nich.Hodně jsem se se sestrou těšila.Bála jsem se trochu počasí,ale nakonec nepršelo.Ovšem manžel nenastartoval auto.Přitom mu syn říkal,aby si koupil novou baterku.To mně zatajil.Tak jsem dnes koukala na internet.On nic nezajistí.Tak výlet snad uskutečníme někdy v týdnu.V pondělí jedeme do Nové Paky pro baterku.Tak jsem dnes taky šmejdila po bytě.
    Jiřinko,hezký zbytek víkendu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, já jsem plánovaný výlet odsunula na jindy, bylo hodně pod mrakem a nerada jezdím pryč, když mám pocit, že bych měla přednostně něco doma udělat.
      Prázdniny utekly a některé plánované akce ,,se nějak nepodařilo udělat!,,.
      Jediná, komu to tady vadí, jsem tradičně já.
      Tak uvidíme, jestli by to nešlo ještě napravit.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, taky jsem tenhle týden neměla moc času na počítač. Jen jsem stihla okomentovat některé články. Dnes jsem teprve začala psát o výletě s dětmi.
    A na výlet jsme jeli i dnes přes deštivé počasí a vyplatilo se to. Postupně to dám na blog.
    Měj pěknou neděli s oblíbenými pořady. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, tak to se těšíme na článečky, na fotky. S vnoučaty je to náročné, ale radostné.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Letí to, letí. Než se člověk otočí, tak je týden pryč. Já to mám taky tak. Jsi mi připomněla nápis na hrnečku, který jsem kdysi hodně používala (tedy ten hrneček) "Když mě popadne pracovní zápal, sednu si tiše do kouta a počkám, až to přejde." Ty jsi nečekala a máš uklizenou ložnici. Krásnou neděli .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Legrační je, že jsem si u toho úklidu ,,rozvrtala,, další místa a bude se pokračovat ještě v pondělí. Slabší povahy ( manžel ) z toho mají osypky, já zůstávám klidná.
      Práce neuteče. Počká na mne.
      Hrnek super!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, mám tu obě děti (Adam přijel z tábora a Terka z dovolené), tančím v kuchyni, pokouším se usušit prádlo a poslouchám jejich zážitky. Stejně skoro pořád pršelo...
    Třeba bude dnes líp!
    Měj hezkou neděli a užij si své oblíbené pořady. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, taková upršená neděle s povídáním dětí s maminkou může být docela fajn.A když je u toho něco moc dobrého - co dodat?Kouzlo domova?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, tak si užívej neděli v pohodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, nestíhám ani otáčet listy v kalendáři, to je fofr, viď?
      Září bude zajímavé, mám tam nějaké doktory a taky máme jet na dva zájezdíky, které nám odsunuli z jara!!! to jsem zvědavá, jestli se to pojede.
      Tohle je bláznivý rok.
      Za chvíli jdu cestovat do Toulavky.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Týden uteče jako voda a pomalu, ale jistě utíká i léto. To babí léto už je ve vzduchu cítit.
    Taky ho mám ráda. Když se počasí vyvede, tak to je krásný čas.
    Poklidnou neděli, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já jsem tento týden dostala velkou chuť jet někam do lesa, taky že si to splním, co nejdříve.S kamarádkou Marcelkou chceme udělat několik výletů jen vlakem a na různá místa a podzim je na to nejlepší. Je ještě dost hezky, ale už ne takové vedro.
      Takže uvidím, co se mi podaří uskutečnit. Hezký den Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko,včera jsem taky nebyla nikde na výletě,u nás pršelo a v noci bouřilo.Dneska jsem se dívala na toulavku i objektiv,moc pěkné reportáže tam zase byly.Teď jsem poobědvala,sama,kluci jsou v práci.Přemýšlela jsem jestli půjdu ven,na chvíli se projít,ale vlastně se mi nechce.Však víš! Tak jsem si pustila počítač a čtu si blogy.Přeju Ti Jiřinko,moc pěknou neděli.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, někdy je dobré si chvilku zalenošit a jen tak být a přemýšlet nebo odpočívat.Když tu byly v týdnu vnučky, prošly jsme si stará videa, když byly holky malé a nechala jsem jim je manželem stáhnout na kolečka a vzaly si je domů a co jsme se u toho nasmály!!!
      Jiřina z N.

      Vymazat