čtvrtek 24. září 2020

Já se picnu

Jsem rozený optimista, kácím se až jako poslední v řadě, ale co je moc, to je moc! Jako každý rok - v lednu jsem vyhledala nějaké zájezdy, ukecala kamarádky, pak jsme zaplatily a těšily se, vplížil se koronavir a tak cestovky začaly psát, slibovat, oddalovat a přesunovat na jindy. Teď ovšem nastaly ty druhé, náhradní termíny a koronavir opět zaúřadoval, takže nám vše zrušili a peníze údajně vrátí na účty, to je zpráva smutná, ale dá se s tím smířit, když ty peníze dostaneme zpět. Jeden výlet ovšem slíbili odjet. Prý 28.9. se pojede do Rakouska, není problém. Obvolala jsem zúčastněné známé, vše jsme domluvily, připravily, spočítaly čas, který na to potřebujeme, jak se dostat na Ládví a pak na druhý konec Prahy k busu. Dokonce se jedna z nás rozhodla na cestu upéct svůj vyhlášený štrůdl. A dnes, pár dní před odjezdem, přišla zpráva z CK: Rakousko v pondělí pro Čechy zavře, prý - jeli byste už v neděli? tak znova telefony, vše překopat a přeorganizovat, shodly jsme se, že tedy pojedeme o den dříve. Dnes odpoledne jsem jela do Prahy a co neslyším? metro v neděli nepojede mezi stanicemi Pražské povstání a Kačerov! Tak to vidíte, 

milé KOČKY, 

není to jednoduché, musíme se v neděli brzy ráno nechat odvézt až na Roztyly!Kdoví, co nás za ty dva dny ještě potká!Tohle nepamatuji!




19 komentářů:

  1. Četla jsem to s napětím,jak to dopadne,protože se pro nás sousední země uzavírají.Jiřinko,jsi odvážná a ještě tak narychlo.Ale,kdo se bojí sedí hold doma.Přeji Ti,aby Vám to vyšlo a přivezla jsi si pěkné zážitky a pro nás krásné fotografie.
    Měj se moc hezky a opatruj se

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, ještě k tomu se zkazilo počasí, no, není to pech? ale my nejsme z cukru, tak to asi zvládneme i tak.To bude první zájezd s rouškou na ústech! Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, držím palce, aby vám to vyšlo. A dávejte na sebe pozor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, je to do prostoru jižně od Krumlova až k Linzi, tak to nebude taková dálka.
      Hlavně, aby vše dobře dopadlo a nepřivezli jsme si něco nevítaného.
      Jiřiána z N.

      Vymazat
  3. Přeji vám všem, aby to konečně vyšlo a zájezd byl moc hezký a hlavně abyste se všichni ve zdraví vrátili. V dnešní zvláštní době to opravdu není jednoduché a i ty cestovky mají spousty problémů a starostí, aby nezkrachovaly. Přeji šťastnou cestu a těším se fotografie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, pokusím se něco nafotit. Tak pak se ozvu.Tady konečně prší a jsem tomu ráda. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,držím palce,ať všechno proběhne jak má!Hezky si to užíjte,opatrujte se všichni a těším se,až nám to napíšeš a nafotíš.Šťastnou cestu!Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, díky, udělám pro to všechno. Už mám cestovatelský absťák.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, letos je cestování zmatečné. Moc vám přeji, aby všechno klaplo a vy jste si užili parádní dny s jen hezkými zážitky!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, však to znáš, včera jsem si užívala s jedním televizním programem na Korsice, zavzpomínala jsem si na Bonifacio, manžel jen zíral, když jsem pokřikovala: tady jsme byli a tady taky...
      hned bych tam jela zas a znova.A to jsme tam byli jen jeden den jako výlet ze Sardinie...kde jsme byli 10 dní.
      To už se mi nepodaří. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Moc Ti přeji, aby vše vyšlo k vaší spokojenosti.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko, tak ať cestování dobře dopadne a ať si to užijete.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, moc děkuji a určitě o tom napíšu. Jiřina z N.
      Mějte se fajn, pozdravuj Mícu.

      Vymazat
  8. Já jsem si peníze za zrušený zájezd nechala poslat, ani jsem nechtěla žádnou náhradní nabídku, protože fakt s těma našima amatérama ve vládě jeden neví co bude vyhlášený za hodinu a co bude za dvě zrušený.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy, taky nám za dva zájezdíky tento týden poslali peníze a za jeden adventní si buď necháme poslat korunky nebo to vyměníme za tuzemák, tzn. nějaký v ČR, ale tento vypadal, že se bez obav pojede a nakonec tohle.
      Je to jako ruská ruleta.
      Nic pro slabé nervy.
      Opatruj se a zase na shledanou. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Konečně návrat k dávným dobám, kdy bývalo cestování ještě plné adrenalinu, Emil Holub by mohl vyprávět :-). Držím palce, ať všechno vyjde co nejlépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je ono, jen mám výhodu, že nás v tom rakouském příhraničí nesežerou domorodci k obědu a že večer už budeme spát zase doma.
      Držení palců vítáno. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Tomu se říká házet klacky pod nohy a nedat se .-) Snad se výlet vydařil .-)

    OdpovědětVymazat