sobota 31. října 2020

Barevnější

 Povídali jsme si s mužem, že letošek tady u nás není právě barevný, že jindy byl podzim barevnější a já hned hupky dupky do starých fotek a našla jsem důkazy:

















pocitově mi to letos chybí, ty barvy, taky bývá babí léto delší a slunečnější, možná je to tím, že jsme hodně doma, že by to chtělo víc chodit do lesa, do přírody. Že prší, mi nevadí, jak ráda vidím venku mokro, po těch týdnech, kdy tu bylo vyprahlo, až venku pukala země a záhony vypadaly jako betonové.

Jinde lidé měli potopu a vrčeli, že jim pořád prší a já jsem jak starý indián žádala ty nahoře, aby mraky přesměrovali k nám. Na dohled je listopad a tak už se ničemu nedivím. V listopadu máme dvě zajímavosti: 11.11. mají svátek Martinové a také! - pozor! budou prodávat svatomartinské víno, ještě před třemi lety jsem se na to vždy těšila, teď už víno nepiju a jen slavíme ten svátek.

Milé KOČKY, přeji vám hodně krásný listopad 2020 a nenechte se vykolejit. 

Čas na úvahy, co si letos napečeme, jak vyzdobíme,  pomalu se připlíží Advent. To už bude o něčem jiném. 

Dnes jsem nasypala roztlučené loňské vlašáky na balkon a hned to tu bylo veselejší, sice to nebyl ten provoz, na který jsme v zimě zvyklí, ale už první opeřenci projevili zájem. V zásobě máme také slunečnici.

Ještě se 61x vyspíme a bude nový rok.

18 komentářů:

  1. Pěkné fotky, myslím, že barviček je na nich dost :) Také vám přeji krásný listopad ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, ale i letos je hodně barev. O tom, co budu letos péct zatím nepřemýšlím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, u nás právě ne, letos je to s barvami bída, ale jestli to bylo suchem nebo co, jinde pořád pršelo a tady nic.Tak přeji hezký zbytek neděle. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, ani u nás není podzim tak krásně barevný jako na tvých fotkách. Měj klidnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, já si myslím, že je to v našem kraji letos chabé, ale třeba to jiné roky bude zase ok.Ty máš alespoň ty růžičky. U nás na záhonu před domem pořád kvetou měsíčky zahradní a afrikány.A jedfna červená růže. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Taky bych řekla, že podzimní barevnost je taková spíš tlumenější a víc do hněda. No, ale možnáje to jenom zdání.
    Tak hezkou první listopadovou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tobě také a celý listopad ať je podle představ. Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Aspoň tady u nás je ten podzim stále stejně barevný jako ty předešlé, i jsem to zaregistrovala při té cestě po horách. Čeho je málo, je to sluníčko a proto to vypadá že, je málo barev. No nevím, jestli letos nějaká martinská vína budou, vinaři od nich dost upouštějí, není kde je prodávat ani slavnostně otvírat a ochutnávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, letos mi to ani nevadí, od té doby, co jsem přestala víno pít, koncem r.2017, už po lahvích nekoukám, leda, že bych koupila nějakou lahvinku jako dárek k svátku zeťovi.
      Dřívě jsme si koupila jednu, dvě za měsíc a vypila ji poctivě, manžel nepije, jen nealko pivo.Někdy jsem ho někde na dovolené ke dvojce vína ukecala, to jo.
      Měj se hezky a ať ti sluníčko svítí. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, ty barvy jsou nádherné. letos si jich tolik neužijeme, stále prší, ale žluté lístí třeba naší višně září i v dešti...
    I tobě přeji pokud možno hezký a hlavně zdravý listopad! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jednou jsem poblíž Tanvaldu při výletu na rozhlednu Štěpánku viděla překrásně zbarvenou hrušeň, ale nevím, kde ta fotka je. To bylo boží.
      Krásné dny i v listopadu Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Nádherné fotografie. Barvy dlouho nevydržely, protože prší, tak se všechno barvu do hněda. My ještě máme před okny žlutý dub plný listí. Hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to jistě nějaký barevný strom někde najít lze, ale ty javory tady u nás u MěÚ - listy letos šly uschlé a nahnědlé dolů bez barviček. A že je tam chodím fotit každý podzim.
      Doufám, že je ti lépe. Drž se, KOČKO.
      Já vím, že srnky u Racka koukají jak puk, kde jsi.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, krásné barvičky. 👍🍂🍁👍 My včera objížděli hřbitovy (další dnes dopoledne) a po cestě chvilkami vykouklo sluníčko. Barvy na chviličku vynikly, ale pak už jen šedo a hnus. Pod Šébrem ošklivá bouračka, letěl tam vrtulník a nás otočili, abychom jeli jinudy. Takže zpátky do Kytlice a přes Chřibskou zadem do Rumburka. Cestou zpět už to policie pouštěla jedním směrem.
    Měj hezké a pohodové dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, tak tam to dobře znám!!! např. vždy na 1.máje jsme chodili ze Svoru na KLíč a pak pěšky do N.Boru nebo do Kytlice.A jezdili jsme z Rbk přes Šébr do Čech nebo z Rbk do Dc...přes Č.Kamenici, když jsme bydleli ve V. Šenově.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,krásné barevné fotky.Já bych řekla,že tím,jak pořad prší(teď u nas prší dost silně)je příroda zbarvená spíš dp hněda.A chybí sluníčko,je takové šedo,smutno.Máš pravdu advent už klepe na dveře,bude zdobení,pečení.Stejně je to všechno letos takové jiné.Vím,že se o tom pořád bavíme,píšeme.Ať už to skončí!Přeju krásný listopadový večer.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, já jsme si dnes - navzdory všemu - na příští rok naplánovala ,,na hrubo,, kam bych jela a s kým.Jak ten týden o prázdninách s vnučkami, tak s mužem nějaké cestování po ČR a taky - pokud to půjde, s kamarádkami. A uvidíme. Jiřina z N.

      Vymazat